Essence - blush ball


Jedan od mnogobrojnih noviteta u Essence ponudi za proljeće/ljeto 2016. jeste i rumenilo o kojem vam danas pišem.
Blush ball je definitivno najzanimljivije i najslađe rumenilo u mojoj kolekciji. Pakovanje je od čvrste plastike bijele boje sa prozirnim poklopcem na odvtanje. Samo rumenilo je u obliku loptice, podsjeća na eos balzame za usne. Preslatko izgleda i sigurno privlači poglede jer je neobično.
Sadrži 2 grama, a cijena je 6.35 KM. Na našem tržištu dostupne su dvije nijanse: 10 peach candy i 30 cinnamon candy.

Ovo su zapečena rumenila puderaste teksture i satenske završnice. Ima neki skroz blagi miris koji se jedva osjeti dok se miriše proizvod u pakovanju, ali se ništa ne osjeti na jagodicama. Ne trusi se.
10 peach candy je nježno svijetlo breskvasto roza nijansa sa sitnim šimerom koji meni nije toliko primjetan, posebno ne na obrazima, baš lijepo izgleda i uz highlihter, nije puno sjajno, fino je, lice dobije neku svježinu.
Sastojke možete pogledati - ovdje.


Zbog svog oblika, to jest zaobljenosti moguće je nanijeti ga direktno iz pakovanja na obraze, bez upotrebe kista, a potom izblendati prstima. Ovo može biti dobro za mlađe djevojke i početnice u šminkanju, meni lično ne odgovara to blendanje prstima, ja volim koristiti kist. Nanosila sam ga i direktno na lice, ali i kistom, i lakše mi je kad ga nanesem direktno iz pakovanja, a zatim samo kistom izblendam, taj način nanošenja ovog rumenila je meni najbolji.  Naglasila bih da se rumenilo obavezno mora izblendati jer kako ga aplicirate na jagodice tako linija i ostane. Ne bih preporučila da se blenda kružnim pokretima direktno iz pakovanja, samo ćete pretjerati s tim i neće ličiti ni na šta!


Pigmentacija je dobra, solidna. Ja sam uvijek više za solidno pigmentovana rumenila nego ona previše pigmentovana. Lakše mi je nadograditi ga nego izgubiti previše vremena na blendanje i popravljanje štete, a i nemam baš laganu ruku, nemam poseban osjećaj prema pigmentovanim proizvodima pa s takvim uvijek pretjeram i mučim muke dok izblendam i sredim da bude kako treba :)

Iako je pigmentacija ovog rumenila solidna, prilikom blendanja boja počne polako nestajati, ne skroz, ali bude dosta manje vidljiva, pa je potrebno nadograditi ga i drugi sloj onako lagano kistom ili prstima izblendati. Trajnost ovog rumenila je onako, osrednja. Kroz par sati počne blijediti, moja koža je normalna, ne znam kako bi se ponašalo na masnoj, ali svakako rumenilo možete ponijeti u torbici pa ga malo popraviti izblendati prstima na brzinu, malo je pakovanje, ne zauzima puno prostora :)
Ja ga najčešće koristim kad onako imam nekih obaveza na brzinu, kratku kafu sa prijateljicom ili neke sitne obaveze, super mi posluži, brzo i lako ga nanesem, a prelijepo izgleda na licu.


*pr proizvod

Da li ste već isprobale blush ball? Da li vas je privuklo pakovanje? :)

Hvala na čitanju, šaljem pozdrave <3

Broj komentara: 10

  1. Pakovanje je preslatko! Slažem se sa tobom što se pigmentacije tiče, i ja sam uvek za slabiju kad su rumenila u pitanju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lakse je nadograditi nego blendati, blendati, blendati... :D

      Izbriši
  2. Meni je ovo rumenilo preslatko i bas ga volim :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Bas je slatko. Ja ga nedavno ugledah i bas mi se svidjelo pakovanje kao i nijanse :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pakovanje bas privlaci paznju :) i meni su lijepe nijanse :)

      Izbriši