My Soufeel Bracelet


Prije nekoliko mjeseci pisala sam post o Soufeel nakitu i pokazala vam narukvicu koju sam dobila. I sada nakon nekoliko mjeseci mogu potvrditi da je nakit jako kvalitetan. Budući da sam toliko zadovoljna kvalitetom i bez straha vam mogu preporučiti Soufeel sajt, odlučila sam nastaviti saradnju sa njima, pa sam izabrala ponovo jednu narukvicu i pet privjesaka.
Na početku, za one koji nisu upoznati sa ovim sajtom, želim reci da je Soufeel online sajt koji se bavi prodajom nakita. Posjeduju veliki izbor privjesaka za narukvice i lančiće, par vrsta narukvica, lančiće, naušnice i prstenčiće. Mislim da je ipak ovaj sat najpoznatiji po narukvici i privjescima poznatijim kao charms.

Na sajtu je većinom nakit napravljen od 925 srebra, ali ima i nakita koji je od 14K zlata i roze zlata ili rose gold. Zlatni nakit je, naravno, skuplji u odnosu na srebrni. Njihov nakit sadrži i swarovske kristale. Za sve imaju licence i kvalitetni su.
Što se tiče ponude privjesaka koji su sigurno i najtraženiji na ovom sajtu, moram priznati da imaju stvari veliki izbor. privjesci su kategorisani po skupinama, naprimjer ljubav, sreća, životinje, horoskopski znakovi, putovanja, porodica, prijatelji itd da ne nabrajam sve :) Posebnu pažnju na ovom sajtu sigurno imaju personalizovani privjesci ili personalized charms.
Personalized charms su privjesci u koje možete postaviti fotografiju te ih tako učiti posebnim. Mogu se napraviti i privjesci za narukvicu i privjesci za lančić. U početku su imali samo par vrsta tih privjesaka, dok ih sad ima malo više. Novitet je i privjesak gdje s jedne strane možete postaviti fotografiju, a s druge ugravirati neki citat, ime, datum, što god vi želite :)
Pored toga imaju i još jedan novitet, a to je personalizovan lančić, to jest vaše ime ispisano kao privjesak. Ne mora biti ime, može i bilo koja druga riječ ili nešto, ali eto ja sam primjetila da djevojke najviše uzimaju ove sa imenom.
Soufeel sajt često izbacuje novitete, posebno nove privjeske. Zanimljivo je i što za većinu praznika imaju posebne privjeske, a stalno ih i dopunjuju, tipa majčin dan, rođendan, vjenčanje, godišnjice, valentinovo, Božić itd.

Na sajtu ima i dio koji se zove pre-sale, pa tu se mogu pronaći sniženja i do 50%, svakako se to isplati pregledati i sačekati da se pojavi neki komad nakita koji će vama značiti.
Na veće narudžbe se dobiju neki popusti, tipa ako pređete $69 dobijete lančić ili stopper besplatno, i ukoliko potrošite iznad 99$ onda narukvicu možete dobiti za $9.99.. Ima tako nekih pogodnosti, pa svakako dobro sve pregledajte ako se odlučite na kupovinu. A ako je i narudžba manja, mislim da nije skupa poštarina, čini mi se oko $5.99 standardnom poštom, dok je nešto malo skuplje ako želite DHL.
Besplatnu poštarinu možete dobiti na narudžbe iznad $49. Oni nude garanciju na svoj nakit 365 dana. Dakle, imate godinu dana na raspolaganju njihovu pomoć ukoliko bude potrebna, možete im se obratiti, čak i ukoliko niste zadovoljni nakitom možete ga vratiti nazad i dobiti svoj novac.
Mislim da je to sve što sam planirala napisati da bih vam malo približila ovaj sajt :)

Što se tiče moje narudžbe, u ovom postu vam planiram pokazati kako to dođe upakovano i kako izgledaju privjesci, a u sljedećem postu ću vam malo detaljnije ispričati zašto sam izabrala baš ove privjeske i ovu narukvicu!
Kao što ćete primjetiti na fotografijama sve je dobro zaštićeno i lijepo upakovano odvojeno. Zaboravila sam reći da uz narudžbu besplatno dobijete ovu kao vrecicu od platna za čuvanje nakita, ali postoji i kutija koju možete kupiti odvojeno. Ja je nisam dobila uz ovu narudžbu, ali jesam uz prethodnu i u njoj čuvam svoju narukvicu, a i izgleda lijepo kao ukras na polici :) Uz to se besplatno dobije i krpica za održavanje i poliranje nakita.


Na fotografijama iznad možete vidjeti kako je to upakovano i da je došao papirić to jest certifikat da je pravo 925 srebro.
Što se narukvice tiče, super je urađena, sve je uredu.
Privjesci su isto tako dobro urađeni i isti kao na fotografijama na sajtu.
Uzela sam tri obična privjeska, jedan sa fotografijom i ugravirala sam nešto, i kao peti privjesak izabrala sam stopper da bih sačuvala sve svoje privješčiće. Ovaj stopper sa lancem je odličan, čak i kad otkopčam narukvicu ona ne spadne sa ruke nego je moram polako skinuti ili otkopčati stopper.
Prije dva mjeseca stara narukvica mi se otvorila, ni sama ne znam kako. Zakačila sam nekako za torbu i narukvica mi je samo spala s ruke, a privjesci su otišli na sve strane. Sreća pa su pali u travu i tako se nisu oštetili, a i uspjela sam ih sve naći. Stvarno ne znam kako se uspjela otvoriti jer je ovaj dio sa zatvaranjem stvarno jak, čvrst i uklopi dobro, čak je i sama nekad teško otvorim noktom. Uglavnom nisam htjela više rizikovati pa sam stopper prvi izabrala, što je sigurno sigurno :)


Na početku posta sam zabravila napomenuti i da se dužina narukvice odredi tako što se izmjeri zglob i na to doda jos 1,5 do 2 centimetra i onda se izabere dužina narukvice. Jer privjesci zauzmu mjesto i zbog toga treba uzeti malo veću. Ukoliko planirate vremenom skupljati privjeske i do kraja personalizovati svoju narukvicu, obilježiti sve privjescima, onda slobodno uzmite i veću jer što više privjesaka imate to je manje prostora između narukvice i zgloba. Ja sam ovu uzela malo vecu nego proslu jer planiram sve privjeske nosti zajedno, pokazat ću vam to u sljedećem postu :)


Meni je ova narukvica posebna i jako je volim. Nosim je skoro pa svakodnevno, ide mi odlično uz skoro sve kombinacije.
Smatram da je ovo odličan poklon za neku dragu i voljenu osobu. Ali isto tako možete počastiti i sami sebe, pa povremeno malo po malo nizati svoje privjeske. Iskreno mislim da je i zanimljivije kada se privjesci nižu polako, vremenom i promišljeno.
Ukoliko se odlučite na kupovinu na Soufeel sajtu, ja imam i kod za popust BLOG5 koji vam omogućuje 5% popusta.
Moja narukvica je stigla za 20tak dana. I ako želite neki privjesak sa ugraviranim citatom, imenom i slikom onda je potrebno sačekati par dana dok se to uradi, dok je sve ostalo odmah dostupno za isporuku. I naravno imala sam broj za pracenje paketa.


Da li vi imate neki personalizovan komad nakita?
Da li vam se sviđa moja Soufeel narukvica? :)

Hvala na čitanju <3 
Šaljem vam pozdrave :*

4 komentara