Farmasi SkinTrends - Normal skin



Sredinom marta dobila sam Farmasi paketić na poklon, a u njemu se pored ostalih divnih proizvoda nalazila i SkinTrends linija za njegu normalne kože lica. Budući da volim kremice i vodim dosta brige o njezi kože, jako sam se obradovala isprobavanju ove linije. Sa testiranjem sam krenula odmah sutradan.
Iz Farmasija naglašavaju da su sve SkinTrends linije proizvedene u skladu sa EKOCERT standardima organske i prirodne kozmetike. Formulisani su na bazi prirodnih sastojaka, ne sadrže SLS, SLES i sapune.
Svaka linija ima Acai Impact, to jest bazirani su acai bobicama. Acai bobice su postale veoma popularne u raznim preparatima za njegu kože, imaju ljekovite i nutritivne osobine, njihovo ulje ima visok sadržaj antioksidanasa, osim što su pogodne u preparativi za njegu naše kože, acai bobice su odlične i za zdravlje, pa proguglajte ih malo ako do sad niste upoznate sa ovim čudesnim bobicama :)
SkinTrends linija za njegu normalne kože lica sadrži dnevnu kremu, noćnu kremu, kremicu za područje oko očiju, gel za umivanje i tonik.
Ja ću danas napisati recenziju za gel za umivanje i tonik. Morala sam odvojiti u dva posta jer je jedan predug, tako da drugi dio sa kremicama slijedi sutra :)

Revitalizing gel


Gel za umivanje je bio prvi proizvod koji sam isprobala. Naravno, prvo sam primjetila miris koji je blag, pomalo svjež, ne znam kako bih ga pravilno opisala. Uglavno miris mi se jako sviđa. Ono što me iznenadilo i na prvu malo razočaralo je tesktura ovog gela, ali kasnije sam se navikla, pa je sve uredu. Navikla sam da je gel za umivanje čvršće teksture, onako pravo gelast, međutim ovaj gel je znatno rjeđi od svih ostalih koje sam koristila, tekstura mu je skoro pa vodenasta, tekuća. Zbog teksture pri prvom korišćenju na ruku mi je izašlo previše proizvoda koji nisam mogla iskoristiti. Ovo mi se desilo još nekoliko puta u žurbi, tako da oprezno sa ovom tubicom potrebno je samo malo je nageti i lagano pritisnuti.


Proizvod je proziran i potrebna je mala količina za lice i vrat. Blag je i ugodan na koži. Ja sam ga koristila samo za umivanje očišćenog lica. Nisam ga pokušala koristiti za skidanje šminke, ne znam da li bi uspio odstraniti sav make up. Najbitnije je to što mi nije izazvao nikakve bubuljice, crvenilo niti mi isušuje kožu. Ja inače poslije umivanja, bilo kojim gelom, namažem lice kremom. Nije mi iritirao oči, ne pecka ni malo. Nisu mi oči posebno osjetljive, ali postoje gelovi koji i mene peckaju, tako da mislim da bi ovaj bio pogodan i onima koji imaju osjetljive oči, blag je i ne bi trebao iritirati.
Ja ga koristim redovno i jako sam zadovoljna, definitivno je proizvod koji je vrijedan pomena. 
Sadrži 200 ml, a cijena je 8,95 KM (trenutno je na sniženju).



Revitalizing tonic


Iako uvijek ističem koliko je njega kože bitna, ima jedan korak u toj njezi koji ja uvijek preskačem. A taj korak je čišćenje lice tonikom. Ako me sjećanje dobro služi, koristila sam samo jedan tonik i to Balea, prije par godina. Znam da je to loše, ali jednostavno nisam imala potrebu za tonikom i tad kad sam imala taj Balein nisam ga redovno koristila. Kad sam dobila ovaj Farmasi tonik obradovala sam se i odlučila natjerati se da ga koristim redovno da bih dodatno očistila i osvježila kožu. Prvih par dana bila sam zadovoljna učinkom, ali sam primjetila neke sitne kao podkožne bubuljice po licu koje inače nikad nemam. Mislila sam da je zbog toga što su se približavali oni dani u mjesecu. Pošto nisam navikla na tonik ubrzo sam ga prestala koristiti nekoliko dana, svaki put se sjetim da sam ga zaboravila kad već nanesem kremu i smjestim se u krevet. Tonik sam tih dana koristila samo navečer, kad se umijem. Blaznicu natopim sa malo tonika pređem njome po licu sačekam malo da se tonik "osuši" i zatim stavim kremu.


Nakon tih nekoliko dana zaboravljanja, ponovo sam tonik stavila na sto da bih da počela koristiti i opet su se pojavile sitne tačkice po licu, a zatim i ozbiljne potkožne bubuljice što mi je bilo vrlo čudno. Odmah sam posumnjala na tonik te ga prestala koristiti dok se situacija na licu nije smirila. Moram napomenuti da je moja koža lica normalna, prilično dobro podnosi sve sastojke osim puno glicerina, čak mi ni alkohol nije predstavljao veliki problem mada sam se trudila da ga izbjegavam u proizvodima za njegu kože. Nisam sklona aknama. Kada se koža smirila, kroz par dana, odlučila sam ponovo dati priliku toniku i ista situacija, ponovo su se počele pojavljivati bubuljice. Nažalost nisam uspjela naći zajedničku sa ovim tonikom, tako da ga sad koristim povremeno, jednom ili ponekad dva puta u sedmici čisto da dodatno kožu očistimi na taj način mi ne stvara probleme, uspjet ću ga potrošiti. Nisam sigurna šta je to u ovom toniku što meni toliko ne odgovara, možda alkohol koji je na drugom mjestu na spisku sastojaka...


Tonik je proziran, ima blag i ugodan miris ovako iz bočice, ali kad ga nanesem na blaznicu počne se osjećati taj miris alkohola. Kad ga nanesem na lice prilično osvježi lice, ali poslije par trenutaka počnem osjećati kao neku toplotu na pojedinim dijelovima lica i ponekad kao blago peckanje. Nije potrebno puno proizvoda, dovoljno je malo natopiti blaznicu i preci njome po licu izbjegavajući oči. 
Sadrži 225 ml i cijena je 8,95 KM (trenutno na sniženju).


Na kraju vam mogu samo preporučiti gel za umivanje koji je odličan i povoljan. Za tonik ne znam, meni nije odgovarao, što ne znači da neće odgovarati i vama, svi imamo različit tip kože tako da ako vaša koža podnosi alkohol možda vam i ovaj tonik bude odgovarao :)

Sutra ide post o kremicama koje su me pozitivno iznenadile <3

Da li koristite Farmasi proizvode za njegu kože?
Hvala na čitanju :*

2 komentara

  1. Uvek operem lice posle tonika i nikakvih problema nemam. Meni sluzi za ciscenje ostataka sminke a ne za hidrataciju i ph. Probaj tako. Meni je dermatolog rekao da se u krevet ne ide ni sa cim na licu sto se ne ispira i treba pustiti kozu da se sama preko noci regenerise. Eto probaj tsko :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pokusat cu i to bas da vidim kako ce djelovati jer sam poslije ovog posta od jos nekoliko djevojaka cula da im je ovaj tonik stvarao nered na licu :/

      Izbriši