Essence - Pure Nude


Danas želim ukratko spomenuti dva Essence proizvoda. Dobila sam ih prije par mjeseci u Ovnak paketiću zajedno sa ostalim Essence i Catrice proizvodima o kojima sam već pisala na blogu.
Iz tog paketića mi se svidjela većina proizvoda, međutim ne i ova dva o kojima danas pišem.
Essence pure nude no make up feel puder i korektor.


Essence pure nude puder dolazi u čvrstoj plastičnoj bočici sa pumpicom i sadrži 30 ml. Obogaćen je glicerinom i vitaminom E, dermatološki testiran i navodno odgovara svakom tipu kože.


Tekstura ovog pudera je jako tečna, nisam do sad koristila ovoliko tečan puder. Kada se nanese na ruku počne curiti pa treba paziti da ne spadne na odjeću, pod ili bilo gdje drugo, zato ga je bolje po malo dozirati, bar sam ja tako da ne bih isprljala sve oko sebe. Zbog lagane teksture i prekrivanje je slabije,a samim time puder se skoro i ne osjeća na koži. Moja koža je normalna, nemam većih nepravilnosti pa mi ne smeta što je slabije prekrivanje, inače volim laganije pudere da mi ujednače ten. Ovaj puder fino ujednači moj ten, ali mi oksidira na licu i kako ga duže imam na licu on tako postaje sve narandžastiji. 


Mislim da je dostupan u tri nijanse, ja imam najsvjetliju 10 pude beige i čak mi je i ona malo potamna, ali može se lijepo izblendati i uspijem to lijepo srediti da dobro izgleda i vrat i lice, međutim problem je to što počne izbijati neki narandžasti ton što nikako nije poželjno. Pored toga meni smeta i miris ovog pudera koji je dosta jak i osjeti se cijelo vrijeme dok mi je puder na licu što mi smeta. Sam miris nije toliko loš, ali kad se satima osjeti onda mi baš počne smetati. Nažalost meni ovaj puder ne odgovara, nisam očekivala puno od njega, ali sam se nadala da će biti lijepa nijansica i da neće imati miris te da će mi biti super za dan, ali eto nije ispunio to. 


Jedino što mi je ok je što se puder ne osjeća na licu, lagan je, neće začepiti pore kao teži puderi, da su miris i nijanse bolji onda bi super odgovarao i mlađim djevojkama koje se tek počinju šminkati, ali i nama starijima koje ne zahtjevamo neko posebno prekrivanje, ali eto malo me razočarao. Još da spomenem da mi nije isušivao lice, nije mi se ni mastilo, ali sam preko njega nanosila malo i pudera u kamenu. Mislim da mu je cijena oko 8 KM, ako se dobro sjećam.


Essence pure nude concealer je takođe u nijansi 10 pure beige. Dolazi u prakričnom pakovanju kao stik na izvlačenje i ima 3,2 grama. Korektor sam probala na ruci čim sam dobila paketić i uvukao se u borice na ruci za koje nisam ni znala da toliko postoje. Mislila sam da će biti bolji na podočnjacima preko neke hidratantne kreme ili podloge međutim uvlači se u bore oko očiju i ne prekriva mi dovoljno podočnjake. 


Što se teksture tiče - kremast je, ne isušuje kožu, ali blendanjem kao da ga brišem sa kože, probala sam i prstima i četkicom i spužvicom (Ebelin blender) i uvijek ista stvar kao da nestaje. Mislila sam da ću ga uspjeti nadograditi i postići nešto međutim nisam ga uspjela lijepo nadograditi, ružno mi je izgledao ispod očiju. U borice se uvlačio i poslije setovanja različitim puderima u kamenu i prahu. Nije mi fino prekrivao ni poneku bubuljicu koja se s vremena na vrijeme pojavi. Nažalost nisam se uspjela sprijateljiti ni sa ovim korektorom. Ne oksidira na mojoj koži. Nijansa je ok, dovoljno je svijetla i za nas sa baš svijetlim tenom, i za razliku od pudera ima ugodan miris koji ne osjetim nakon nanošenja na kožu.
I on je, kao i puder, dostupan u tri nijanse; 10 pure beige, 20 pure sand i 30 pure honey.


Da li ste koristile ovaj puder i korektor?
Da li ste zadovoljne ili ipak dijelite mišljenje sa mnom? :)

Hvala na pitanju, pozdrav <3
*PR proizvodi

Broj komentara: 12

  1. Ja ne znam zasto, ali bas zelim probati ovaj puder, iako mi definitivno ne treba...i ima puno boljih pudera na trzistu, ali ovaj me vazda mami :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poslat cu ti ja ovaj moj ako toliko zelis probati jer ga ja vise necu koristiti, malo sam ga potrosila dok sam testirala kakav je :*

      Izbriši
  2. ja muku mucim sa ovakvim korektorima jer mi se uvlace u svaku mogucu udubinu na mojoj kozi za koji i nisam znala da postoji :/ nekako tecni mi vise odgovaraju mada i oni znaju da stvaraju iste probleme :D nadam se da cu jednom napokon naci pravi korektor za mene :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pokusaj koretkor setovati mineralnim puderom mozda ce ti se tako manje uvlaciti u borice :)

      Izbriši
  3. fotografije su previse savrsene!
    http://highheelpoodl.blogspot.rs/2016/03/vintage-dress_18.html

    OdgovoriIzbriši
  4. misljenja su podijeljena..ja cu ga bas probati,da dadnem i svon sud!

    OdgovoriIzbriši
  5. misljenja su podijeljena..ja cu ga bas probati,da dadnem i svon sud!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesu bas, nekome odgovara, nekome ne... Nazalost meni ne :/ Nadam se da ces ti imati vise srece :)

      Izbriši
  6. Jao ovde ima svasta interesantno! :-) Slike su ti prelepe zaista. Bijace koristim i ja iste i bas sam zadovoljna njima,sto se tice porucivanja sa ibeya nisam nista uzumala jos uvek,ali vredi uzeti postolja za ruzeve i cetkice <3 Rezac sovica je precakan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pise preko moba i slucajno poslah ispod ovog posta a htela sam na postu sa novim stvarima,kako mu se to dogodilo nemam pojma :-D

      Izbriši
    2. Shvatila sam heheh i meni se to cesto desi kad komentarisem s moba, nekad se i ne objavi komentar -_- Na ebayu se moze naci puno ponovoljnije nego kod nas pa ja zbog toga volim narucivati :D

      Izbriši