Luxie Beauty - Rose Gold Synthetic 5 Piece Detail Makeup Brush Set


Danas je na redu recenzija jednog seta kistova. Do sad nisam pisala recenziju za kistove, ali ih imam u planu nekoliko, pa očekujte u narednim danima još kistova :)
Danas vam želim pokazati najljepše kistove u mojoj kolekciji, a riječ je o Luxie Beauty synthetic handmade brushes.


Kistovi dolaze u divnoj crnoj kutijici sa zlatnim i rozim detaljima. Samo pakovanje izgleda baš luksuzno, morate to priznati :)
Ja sam dobila set od pet detaljnih kistova za blendanje.


Kistovi su sintetički i ručno pravljeni. 100% animal cruelty free, veganski. Na sajtu piše i da su obloženi sa revolucionarnom antibakterijskom otopinom te tako četkice ostaju duže čiste i svježe. Gustoća četkice sprječava da proizvod uđe duboko među dlačice čime se sprječava i dodatno trošenje proizvoda. Piše i da su odlične za osjetljiva područja lica.
Možda će neki pomisliti da je ovo set četkica za oči, međutim to nije naglašeno na pakovanju. Četkice su namjenjene za blendanje proizvoda.


Ovaj set sadrži pet četkica:

110 - detaljna ravna četkica
120 - detaljna zaobljena četkica
130 - detaljna kosa četkica
140 - detaljna špicasta četkica
150 - ravna kosa četkica

Link za četkice -> ovdje.


Boja je rose gold, kao što vidite na fotografijama četkice predivno izgledaju.
Svaka četkica je došla posebno upakovana.
Na svakoj četkici ima broj i naziv ispisan srebrnim slovima.
Ja ove četkice koristim već neko vrijeme, prala sam ih više puta i slova se još uvijek nisu izbrisala, ne znam da li će se izbrisati vremenom.


Prilikom pranja nisu ispadale dlake niti su puštale neku boju. Prilično brzo se i suše.
Sve četkice u setu su guste, mekane, ugodne su i na kapku i na licu.
Sve četkice iz ovog seta su malo veće, mogu se koristiti na očima ili na licu, na vama da im nađete namjenu kako vama najviše odgovaraju.
Ja imam krupne oči tako da neke od ovih četkica mogu iskoristiti i za šminkanje očiju, ali sumnjam da bi to mogle djevojke sa sitnijim očima. Njima će poslužiti samo za lice.


 Luxie  110 - Detail Flat Blender


110 je ravno sječena četkica namjenjena za blendanje.
Ja sam je koristila za nanošenje sjenila i lagano blendanje. Ali sam opet poslije morala blendati s nekom drugom većom i pufnastijom četkicom. Koristila sam je i za korektor, super ga utapka na bubuljicu ili podočnjake. Za to mi je odlična i najčešće je koristim u tu svrhu.


120 - Detail Round Blender


120 je detaljna zaobljena četkica za blendanje.
Ovo je četkica koju najviše koristim za sjenila. Nju volim koristiti kad želim nanijeti samo jednu nijansu u boji kože na kapak, onako preko dana. Ona mi super nanese tu sjenu i lijepo uspijem izblendati. Koristila sam je i kad nanosim tamnije nijanse i tu se pokazala kao odlična. Naravno potrebno je kasnije još malo izblendati pufnastijom četkicom sjenila, ali ja ovu četkicu baš volim. Pokušala sam je koristiti i za korektor, kao i prethodnu i super mi je i za to. Ona je malkice čvršća od ostalih u setu, ali je opet nježna i mekana. Mislim da mi je ona omiljena :)


130 - Detail Angled Blender


130 detaljna kosa četkica za blendanje.
Ova četkica je najveća u setu i nju nikad nisam koristila na očima. Njom sam setovala korektor ispod očiju i oko nosa i za to je odlična. Dobra je i za nanošenje proizvoda za konture, pa kasnije izblendam većom četkicom. Probala sam nanijeti i higlighter njome i tu mi se pokazala dobra. Može lijepo nanijeti i kremaste i praškaste proizvode, ali mislim da nju najmanje koristim od ovih pet.


140 - Detail Tapered Blender


140 je detaljna "špicasta" četkica.
Idealna je za nanošenje sjenila uz donju liniju oka, te nanošenje sjenila u vanjski ugao oka i unutrašnji ugao oka.
Često je koristim za nanošenje highlightera. Dobra je i za korektor na bubuljicama i oko nosa, baš lijepo stopi proizvod sa kožom.


150 - Flat Angled Blender


150 kosa ravno sječena četkica.
Ona je slična četkici 130 i najčešće je, kao i 130, koristim za setovanje korektora ispod očiju, mada je dobra i za korektor. Sve ove četkice su odlične za korektor, ali može im se naći više namjena, zavisi kako je ko navikao i šta ko voli.


Na kraju mogu reći da sam zadovoljna ovim četkicama, koristim ih prilikom svakog šminkanja. Primjetile ste iz recenzije da su sve četkice slične, skoro sve mogu poslužiti za istu namjenu, pa nisam sigurna koliko se isplati uzeti ovaj set bar što se mene tiče ja bih prije uzela drugi sa ovog sajta koji ću moći bolje iskoristiti jer su četkice kvalitetne i vrijedi uložiti novac u njih :)

Ukoliko se odlučite počastiti ovim prelijepim četkicama ili nečim drugim sa Luxie Beauty onda možete iskoristiti kod za popust snowflake20.

Još samo da spomenem da nisam ništa dodatno platila, nisu otvarali paket na carini. Četkice su stigle dobro upakovane i zaštićene.


Da li se i vama sviđaju ove četkice? :)

Hvala na čitanju i fino se odmorite na ovaj sivi kišni dan :)
Pozdrav <3

Broj komentara: 8