Empties #6


Kao što New in post nisam pisala tri mjeseca, tako ni Empties nisu bili na blogu još od decembra. Često zaboravim sačuvati proizvode koje potrošim, navika mi je bacati sve u kantu odmah, nikako da se naviknem ostavljati u kesu ispod stola, ili ako ne bacim ja baci neko od ukućana :) Sačuvala sam ih nekoliko, napunila se kesa u kojoj ih čuvam pa je vrijeme za post pa da napokon bacim smeće iz sobe :D


Eveline Celebrities se nalazi među mojim omiljenim maskarama, Lijepo produži trepavice i lijepo ih razdvoji. Često bude na sniženju u Didacu pa je kupim za 3,50 KM.

Max Factor 2000 calorie je maskara o kojoj sam puno slušala, većinom su je hvalili, ali meni nije bila ništa posebno. Nisam je ponovo uzimala niti planiram i ova je dosla gratis uz neki puder ja mislim.

Loreal Miss Manga mega volume je odavno potrošena, ne znam zašto sam je čuvala godinu dana, lijepo mi je pakovanje pa valjda zato... Meni je ova maskara bila dobra, sjećam se da su se mnoge djevojke žalile na nju, ali ja sam bila zadovoljna.

Avon superFull je dugo bila moj favorit, ali sam je prestala kupovati jer sam htjela probati neke druge, ova mi potrošena stoji već dugo, sad razmišljam da je ponovo kupim da vidim da li je i dalje dobra :)

Avon super extend extreme je isto odavno potrošena i ne sjećam se dobro kakva mi je bila.


Za Catrice even skin tone već ima recenzija ovdje. a kupila sam ponovo novi u istoj nijansi. Zadovoljna sam ovim puderom.
Golden Rose provitamin formula tuš za oči je duuugo godina bio moj omiljeni tuš,a onda sam kupila Eveline celebrities koji mi se isto puno svidjeo. Eveline je duplo skuplji od GR, ali se često može naći na sniženju za 4,5 KM, dok je GR 3 ili 3,5 KM. Meni su ova dva tuša za oči odlična i od srca ih preporučujem, samo što Eveline treba protresti prije upotrebe inače linija ostane svijetla ako se ne protrese.
Golden Rose gel look top coat nije ništa posebno, nije mi ni oduševio ni razočarao, mislim da mi je od njega brže spadao lak sa noktiju.


Avon Little black dress nije parfem koji ću ponovo kupiti. Dugo mi je trebalo da ga potrošim, nije loš miris, ali nije mi ni nešto posebno. 
Sierra Bees su organski balzami za usne naručeni sa iHerba. Mislim da nisu skuplji od 1 dolar. Moji nisu potrošeni, ali dugo stoje pa mislim da su se pokvarili, vrijeme je da se bace. Što se mirisa tiče mogu preporučiti samo onaj s narom (koji sam jedini potrošila) i mint, meni se ovi ostali mirisi uopšte ne sviđaju.
Creme simon tretman za područje ispod očiju je dobio svoju recenziju ovdje.


Od krema za lice potrošila sam Nivea Baby soft cream, mazala sam njome i ruke, laktove, lice, volim ovu kremicu, brzo se upije i lijepo miriše.

Nivea soft se nađe u gotov svim potrošenim proizvodima, meni je ova krema odlična za sve. Godinama je koristim i volim.

Avon nutraeffects hydration gel cream sam koristila prije šminkanja i odlična mi je za to, hidrira lice i šminka stoji na mjestu. Pisala sam recenziju o ovoj kremi - ovdje.

Avon nutraeffects radiance dnevna krema je također potrošena, smirivala je crvenilo i fino hranila kožu. Više o njoj - ovdje.

Eveline extra soft bio argan oil luxury cream with Morocco gold već dugo imam i super mi je bila prije šminkanja, lagana je na licu, brzo se upije, ima fin miris. Imala sam i onu crvenu ne mogu se sad sjetiti naziva i nju sam potrošila i zaboravila sačuvati nije ni ona loša :)


Avon royal jelly losion za tijelo sam baš brzo potrošila, toliko mi se sviđao da mi nije bilo mrsko mazati se poslije tuširanja, fino miriše, dobro njeguje kožu. Pisala sam recenziju o njemu ovdje.

Exxex losion za ruke i tijelo dobila sam kao gratis uz nesto kupljeno u Didacu, ne sjećam se uz šta sam ga dobila. Nije mi odgovarao za ruke jer ima puno glicerina, pa je iskorišten za mazanje stopala prije spavanja. Essence krema za ruke sa mirisom višnje i kokosa je isto iskorištena za stopala jer mi se nije sviđao miris. Bioten kremica za ruke je savršena i definitivno ću je kupiti ponovo, njeguje kožu i divno miriše.


Balein gel za umivanje redovno kupujem već dosta dugo i zadovoljna sam. Ne isušuje mi kožu lica.
Avon planet spa bali botanica se nažalost više ne može pronaći u katalogu, ali je bila odlična, pisala sam o njoj u ovom postu. Nadam se da će je opet vratiti u kataloge :)
Balea piling za lice sa malinom je bio dobar, pisala sam i recenziju o njemu ovdje. Za sad ga neću ponovo kupiti jer imam neke u upotrebi, ali možda nekad opet kupim jer mi nije isušivao niti iritirao kožu, a ostavljao je nježnom i čistom.


Bademovo ulje je kupljeno u apoteci, a koristila sam ga za kosu i ponekad za lice iako sam ga kupila da bih njime mazala strije, ali sam previše lijena pa je vecinom završavalo na kosi u kombinaciji sa ostalim uljima. Ako ga neko od vas probao za strije, da li vam je djelovalo?

Avon naturals maske za kosu, jedna sa jajima, a druga sa medom. Nisam zadovoljna. Nisu mi ni mirisale lijepo niti su nešto činile sa moje kose, stavila ih ili ne kosa je ista, nije bilo razlike.


Afroditin šampon od kamilice za sad najviše volim, dobro opere kosu, mislim da mi bude najduže čista baš kad koristim ovaj šampon. Ima fin i blag miris. Njega uvijek kupim da imam pored ostalih šampona, nekako mi je najsigurniji i od njega me ne svrbi tjeme.
O šamponu sa koprivom i pantenolom sam čula dosta pozitivnih stvari međutim meni nije toliko dobar, mislim ok je, ali bolji mi je ovaj od kamilice. Potrošila sam i Head and Sholders sa mentolom protiv peruti, ali zaboravila sam sačuvati bočicu i on je odličan, ali ga ne koristim stalno jer mi zna malo isušiti kosu ako ga duže koristim.

Avon gel i kupka za tuširanje divno mirišu, nisu skupi, dostupni su u mnogo mirisa i ja ih volim, uvijek imam neki Avon gel u kupatilu :)


Kao i uvijek potrošeno je nekoliko pakovanja Jean Carol blaznica i Violeta soft care vlažnih maramica. Ovo dvoje uvijek kupujem i samo njih koristim.
Violetine maramice su odlične za držanje na stolu, uvijek za nešto zatrebaju, nježne su i fine.
Ziaja testere šampona i maske za kosu sam dobila nedavno u CM-u i šampon mi nije dobar, dok je maska odlična i planiram uzeti veliko pakovanje. 
Eveline SOS i 8in1 maske za lic su dobre, budu često snižene u Didacu pa uzmem sebi da malo nahrane kožu :)
Nemam običaj stavljati paste za zube u potrošene proizvode, ali ovu Colgate max white one Luminous moram pohvaliti, od nje zubići izgledaju bjelji, koristila sam i ostale iz ove max white one linije i ova mi je najbolja.

------------------------------------------------------------------------------------------------

I eto ga to bi bili svi potrošeni proizvodi koje sam uspjela sačuvati.

Da li imamo neke zajedničke potrošene proizvode, da li koristite nešto od ovoga?

Hvala na čitanju, pozdrav <3

Broj komentara: 10

  1. Jaaao šta si sve potrošila :D Svaka čast za maskare haha.. Sad se nagradi kupovinom nakon ovoliko potrošenih proizvoda :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma maskare su stojale dugo pa red je baciti, dzaba zauzimaju mjesto u posudici, uvijek tako skupljam gluposti koje necu koristiti :D red je pocastiti se hahah :D

      Izbriši
  2. Ostale mi oči na ovim djakonijama sanjaću ih noćas, predivno draga nemam reči <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Mnogo potrosenih proizvoda! Nekako volim ovako kad se "nakupi" pa da imam sta procitati, ali takodje volim kada ja ne skupim puno nego blagovremeno objavljivati ovakve postove:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma ja zaboravim na potrosene proizvode, sve sutra cu sutra cu i onda se nakupi puno :D

      Izbriši
  4. Balein gel za umivanje je odličan, ja sam ga koristila i bila baš zadovoljna. A Avon gel/kupku imam već par meseci u kupatilu i ni jednom je nisam upotrebila, ne znam zašto. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sigurno imas puno kupki pa ova jadna ne moze doci na red :D tako se i meni desi ili ih vise koristim pa sve stoje na pola potrosene i skupi se pa smeta u kupatilu :D

      Izbriši
  5. Uz novitete, volim i ovakve tvoje postove :D. Avonovu gel kremu za hidrataciju sam htela da narucim, medjutim, kad sam procitala tvoje utiske predomislila sam se, ipak cu onu Balance. Baby Soft je bila preteska za moju mesovitu kozu, a Soft sam bas davno koristila.. Balein gel mi je bio jak ali je zato Bali maska bila super :). Probala sam i Afroditin sampon s belim lukom, par puta sam njime oprala kosu i zakljucila da nije za mene, kosa mi je od njega bila umrsena i krta, pa bi mozda tako bilo i sa ovima iz posta..A ovu Colgate pastu moram da probam kad vec kazes da izbeljuje zube :). Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram ti priznati da ja ipak vise volim novitete :D Ako se dobro sjecam Balance je za masnu kozu, ali citala sam da je i ona super, nadam se da ce ti odgovarati, hvaljene su sve te kremice :) Baby soft jeste malo teza na licu i ja je ne koristim svaki dan nego svakih nekoliko dana jer mi je koza normalna ka suhoj u ovim hladnijim mjesecima pa mi dobro dodje ovako par kremica koristiti da fino nahranim kozu :) Soft je dosta laganija, mada ne odgovara svakome :/ Joj i ja sam koristila Afroditin sa bijelim lukom i nije mi bio dobar, isusivao mi je kosu i na kraju s i perut pojavila i kad se kosa osusi bila je kao slama :/ a bas sam cula puno pozitivnih stvari o njemu i zao mi bilo sto mi ne odgovara...A ovaj od kamilice mi je drugaciji :) sto se Colgate tice, nece sad bas skroz izbijeliti zube, da me ne shvatis pogresno nego onako budu malkice bjelji, primjeti se mlakice razlika :D

      Izbriši