Creme Simon


Creme Simon je Francuski brend koji postoji još od 1860.godine, a osnovao ga Joseph Simon. Tretnutno su bazirani u Singapuru.
Creme Simon proizvodi namjenjeni su za njegu kože. Ja sam za ovaj brend čula prije par mjeseci, a vjerujem i da većina vas nije upoznata sa ovim kremama. Ukoliko želite znati historiju nastanka Creme Simon onda možete malo više pročitati klikom ovdje
Ja želim istaknuti da oni naglašavaju da su njihovi proizvodi prirodni, bez parabena, alkohola, silikona, sulfata i boja. 
Proizvodi sadrže prirodne biljne ekstrakte sedam različitih cvjetova:


Pored toga, proizvodi sadrže kompleks pšeničnih oligosaharida, to su biljna vlakna koja pomažu pri posvjetljivanju kože, smanjuju melanin i pigmentaciju. Ako sam ja dobro skontala koncentracija Irisa, Ruže i Jasmina na kožu djeluje kao antioksidans, eliminišu slobodne radikale i toksine i potiču zdravi izgled i sjaj kože, te tako smanjuju znakove starenja kože.
Još šta mi je zanimljivo bilo pročitati, što iskreno do sad nisam vidjela na drugim kremama je oznaka kojim su klimatskim uvjetima koji proizvodi prilagođeni. Označena su tri simbola, sunce (područja sa toplijom klimom), kapljica (vlažna klima) i pahuljica (hladna klima). 
Svi proizvodi su lagane teksture.


Ja sam na testiranje dobila tri proizvoda.
Restorative Light Night Moisturiser, Crème Universelle i Multi-Benefits Eye Treatment Pen.
Moj paketić je stigao za neke dvije sedmice, s tim da je bilo vrijeme praznika, poslali su ga u decembru. Sve je bilo super upakovano, a sva tri proizvoda su stigla u divnoj kutiji koju sam već iskoristila za organizaciju krema za lice.


Jednu kremicu sam već spominjala u favoritima prošlog mjeseca, pa možda je najbolje da krenem od nje. U pitanju je Creme Universelle.

 
Creme Universelle je univerzalna krema namjenjena njezi zanoktica, usana, laktova, peta, umiruje kožu nakon sunčanja te smiruje iritacije kože.
Pored prirodnih ekstrakata sedam različitih cvjetova sadrži i shea butter i aloe veru koji dodatno njeguju kožu.
Ne sadrži ulja, parabene i silikone, te ima više od 90% prirodnih sastojaka.


Ovu kremu sam na početku pokušala koristiti na zanokticama, laktovima i usnama. I vrlo brzo sam je zavoljela jer je brzo oporavljala kožu, ali pošto sadrži samo 30ml skontala sam da je trebam malo štediti jer je baš dobra, pa sam odlučila koristiti je samo za usne i ponekad ako ima potrebe za laktove, ako neke druge kreme ne mogu srediti kožu na tom dijelu, inače imam malo više suhe laktove pa gledam da ih redovno mažem.
Krema mi se pokazala idealna kao podloga za tečne mat ruževe. Svaki mat ruž bar malo isušuje usne, uvlači se u borice usana, a meni ova krema kod toga baš pomogne. Brzo se upije tako da nakon minutu ili manje mogu nanijeti ruž koji god želim. Od kad koristim ovu kremu ruževi mi puno ljepše izgledaju na usnama, ne isušuju ih u istoj mjeri kao prije. Probala sam je jednom i za cijelo lice i bila je odlična, ali pošto mi je koža trenutno u dobrom stanju, nisam htjela džaba trošiti kremicu, čuvam je :) Dobro njeguje usne, ako su ispucale brzoo ih oporavi. Ova krema mi je najbolja od ova tri proizvoda koja sam dobila i nju mogu preporučiti ako imate malo više novca koji je potrebno izdvojiti za jednu kremicu od 30 ml. Trenutna cijena je 45$ i možete je pronaći ovdje.


Miris je nekako cvijetni, ali dosta blag i na usnama se ne zadržava, kad nanesem ruž više uopše ne osjetim miris kremice. I kad sam je koristila na drugim dijelovima tijela miris se nije zadržavao na koži. Ono što je dodatni plus je to da treba mala količina kreme za bilo koji dio tijela je dovoljno malo kremice, pa se neće brzo trošiti. Otvor na pakovanju je mali tako da se može dobro dozirati krema, neće je izaći previše.


Creme Universelle krema je osvojila nekoliko "nagrada", proglašena je Winner of "Best Anti-InflammatoryMoisturiser" CLEO, zatim je Winner of "Best Multi-Tasking Lotion" ELLE i Winner of "Best Buy 2015", Style Beauty.


Sljedeći proizvod je Brightening Detox - Restorative Light - Night Moisturiser.


Moja koža lica je normalna, zimi joj je potrebna bolja hidratacija i njega, ali ove zime nisam imala problema sa kožom lica. Njegovala sam je raznim kremicama pa je ostala u prilično dobrom stanju. Možda zbog toga nisam uspjela ni vidjeti kako ustvari djeluje ova krema. Meni se pokazala slična kao i večina krema koje sam koristila za hidrataciju. Možda bi bolje odgovarala nekome ko već ima suhu kožu. Istina je da stvarno dobro njeguje kožu, brzo se upija, ne ostavlja masni trag na koži..Ima blag cvijetni miris koji se ne zadržava, prijatan je iako ja nisam ljubitelj cvjetnih mirisa ovaj mi je fin.


Koristi se kao i sve ostale noćne kreme, na očišćenu suhu kožu nanese se tanji sloj kreme i dobro umasira u kožu. Meni su potrebne dvije pumpice, a ako mažem vrat i ramena onda uzmem tri pumpice.
Lagane je teksture, lako se razmazuje, brzo upija. Mojoj koži jako prija, ujutru kad ustanem lice bude nježno, mekano, koža zategnuta, ima zdravi sjaj. Pruža jako dobru hidrataciju, pa tako ujutru kad se umijem gelom nemam osjećaj zategnutosti kože niti osjetim potrebu da namažem kremu na lice. Zadovoljna sam ovim proizvodom, ali lično ne bih dala toliko novca na kremu jer imam normalnu kožu i odgovaraju mi mnoge jeftinije kreme, ali vi ako imate suhu kožu i možete sebi priuštiti skuplje proizvode onda vam mogu i preporučiti da obratite pažnju na ovu kremu. Možete je pronaći ovdje po cijeni od 65$. Mislim da im je trenutno neko sniženje na stranici ili su smanjili cijene jer kad su mi slali ove proizvode, ako se dobro sjećam ova krema je bila 92$.


Najviše mi se svidjelo pakovanje kreme, ovo je prva krema na pumpicu koju imam i volim ovakve proizvode jer su higijenski. Pumpica je super, izađe dovoljna količina proizvoda.


I posljedni proizvod je Brightening Detox Multi-Benefits  Eye Treatment.


Ovaj tretman za područje ispod očiju je lagane gelaste teksture. Sličnog je mirisa kao univerzalna krema, samo dosta blaži. Ja ga osjetim samo kad pomirišem pakovanje, na licu se uopšte ne osjeti miris. Radi na principu "odvrtanja". Ima malu kuglicu na vrhu, ali proizvod do nje dođe tek kada se okrene, unutra kao da imaju neki zubci jer kao da "preskoči" svaki put ka se okrene. Ne treba previše "odvrtati" jer je potrebna mala količina za oba oka.


Zbog gelaste i lagane teksture lako se upija u kožu,  za par sekundi. Ja ga nanesem ispod oba oka, pređem nekoliko puta i pustim da se proizvod upije u kožu, ne utapkavam ga prstima. Najviše sam ga koristila naveče prije spavanja, a probala sam i par puta prije šminkanja i svidjelo mi se što lijepo zagladi kožu pa se korektor ne uvlači u bore.
Koristila sam ga redovno i primjetila sam da su mi podočnjaci svjetliji, nisu više tamni kakvi su znali biti. I sad kad sam napravila pauzu i ne koristim ga nekoliko dana podočnjaci su i dalje svijetli. Lijepo hidrira područje ispod očiju, koža je dosta ljepša.
Može se malo staviti u frižider pa ujutru nanijeti na podočnjake.
Možete ga pronaći ovdje, a cijena je 16.50$ za 2,5ml.



Ja sam ovim kremama zadovoljna, ali stvarno ne znam da li se isplati dati toliko novca, zavisi sve ko je u kakvim mogućnostima, za nas studente je ovo ipak skupo :D Ali ako ste u mogućnosti priuštiti ih sebi, ne vjerujem da ćete se pokajati ukoliko imate suhu i normalnu kožu.


Hvala na čitanju, odmorite se i naspavajte u ovim kišnim danima :D
Pozdrav <3

Broj komentara: 12

  1. Pakovanja su preslatka, kutijica je divna! Mislim da bi mi trebao tretman za podocnjake, iako nisu crni i veliki - dobro bi mi doslo malo njege!

    OdgovoriIzbriši
  2. Slike prelijepe, a sva pakovanja su bas ženstvena :D Ja svoje jos testiram :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Aj pakovanje je divno i slike su ti bas svjetske,bas ih planiram isprobati !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno Zerina :D Nadam se da ces biti zadovoljna :)

      Izbriši
  4. Da znas da sam pozelela da kupim ove proizvode posle tvoje recenzije. :) Fotografije su ti fenomenalne!

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam isprobala ove proizvode ali fotografije su ti predivne, bas mi se dopadaju :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja se zaljubih u pakovanja i slike, prelepo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pakovanje je i mene odusevilo, divno je bas :) I hvala draga Tijana :)

      Izbriši