New in #7


Zadnji post sa novitetima bio je prije mjesec i 12 dana. Ja sam mislila da je prošlo više vremena jer se nakupilo dosta novih stvari. Opet sam počela malo više uzimati nego što mi je potrebno i onda se zapitam gdje mi je novac -_- Uglavnom, primjetila sam da su New in postovi među čitanijim na blogu, pa ako ste propustile prošle novitete možete pogledati New in #6, New in #5, New in #4, New in #3, New in #2 i New in #1.


Počet ću od Essence olovki za usne kojima sam se posebno obradovala zbog nijanse Yummy Berry. Kao što znate Longlasting olovke su već neko vrijeme u prodaji, ali u Bosnu su stigle tek prije 2 sedmice. Ja za sad imam četiri nijanse, a novitet su 03 Yummy berry i 06 A girl's dream. O njima sam pisala post koji možete pogledati ovdje. Sviđaju mi se ove olovke i uzet ću još neku nijansu.


Avon uvijek ima dobra sniženja, pokušavam se ograničiti na 2-3 stvari i u posljednje vrijeme bar u tome uspjevam. Tako sam i ovaj put naručila Avon Senses pampering time gel za tuširanje sa sandalovinom i vanilijom koji divno miriše.

Planet spa maska za lice sa mineralima mrtvog mora o kojoj sam pisala ovdje. Odlična maska.

Planet spa Blissfully Mourishing sa Afričkim shea buterom krema za ruke, laktove i stopala. Ima malo jači, intenzivniji slatkast miris, mene podsjeća na neke karamele, ali ne mogu se sjetiti koje. Dobra je kremica, njeguje i omekšava kožu, meni samo malo smeta taj miris, pa je koristim prije spavanja.

Planet spa Caribbean Escape Illuminating body butter sa prahom bisera i morskim algama - ne znam vam opisati ovaj miris, meni je fin, malo intenzivniji. Sadrži sitni šimer koji ostaje na koži i divno izgleda. Koristila sam ga samo dva puta pa nemam još uvijek neko posebno mišljenje, ali fino njeguje kožu, dobar je za sad :)


Kad smo već kod Avona, prije dvije sedmice dobila sam divan paketić u kojem su se nalazile 4 nove nijanse kreona za usne i Big&False lash maskara. Ruževe u olovci sam već recenzirala ovdje, sve četiri nijanse su divne i po mom ukusu. Maskaru još uvijek testiram, dobra je, ali nije najbolja koju sam koristila, moje trepavice su lude i zahtjevne, kratke i ravne, guste. Bit će uskoro recenzija, samo da naučim kako normalno i fino slikati oko, kad god pokušam uplašim se fotografija :D


Od moje divne čitateljice Majde, dobila sam poklon iznenađenja. Golden rose wow lak u nijansi broj 12 i Carmex. Lak je predivan, nijansa prelijepa, a Carmex je dugo bio na mojoj WL, međutim nije mi bio dostupan i baš sam se obradovala kad sam ga ugledala u koverti. Ima jači miris koji mi nekad zna malo i smetati, i ne znam šta da mislim o njemu, nekad mi odgovara, lijepo sredi usne, a nekad kao da budu u gorem stanju kad se ujutru probudim, da li je to do njega ili do mojih usana nemam pojma. Mislim da su sve blogerice, kao i ja, zahvalne Majdi na podršci koju nam pruža, divna je osoba i nadam se da će nam se pridružiti jednog dana jer je zaljubljena u šminku :) Hvala još jednom <3


Nemam običaj pokazivati paste za zube tj kaladonte, ni u novitetima ni u potrošenim proizvodima, često uzimam neke druge, nisam našla neki da mi je posebno dobar pa da samo njega koristim. Odlučila sam vam pokazati ovaj jer sam se dobro zeznula kad sam ga kupovala :D Mama je bila u DM-u nešto brzinski i vidjela da su neki kaladonti sniženi pa mi rekla da odem pogledati neki novi da probamo i tako sam ja ne čitajuči uzela ovaj jer je bio snižen sa 8 i nešto na 4 i nešto. Tek kad sam došla kući uzela sam da ga pogledam i vidjela da je to kaladont za bol osjetljivih zuba i protiv povlačenja desni uz koji se čak dobiju i upute za upotrebu. Pa eto ako imate tih problema možete probati ovo, ne znam da li pomaže jer nemam tih problema, perem njime zube samo navečer, opere kao i svi ostali, ali nemam onaj osjećaj svježine u ustima. Čitajte šta piše na kaladontu, ne budite kao ja :D

Ebeline spužvice za skidanje šminke uzela sam da bih njima lakše skidala masku sa lica. Vidjela sam da ih koristi Tanjicabb (youtube) pa sam uzela da probam i super su, lako se i peru, a brzo i lako uklanjaju masku. Ove dvije spužvice su oko 2 KM u DM-u.


Kupila sam ponovo Afrodita šampon od kamilice, volim ovaj šampon, s njim mi kosa bude najduže čista i ne svrbi me tjeme od njega... Čitala sam dosta o ovome Afrodita od koprive, koristila sam ga već par puta i dobar je, ne masti se brzo kosa, vidjet ćemo kakav će biti.


Od Farmasi cosmetics BiH, dobila sam divan paketić. Dobila sam True Color ruževe za usne o kojima ste mogle čitati ovdje, dvije nijanse sam zadržala, a Barbie sam proslijedila prijateljici jer njoj puno ljepše stoji :) 
Nail Enamel lakove sam već prikazala ovdje 406 i ovdje 407. Volim obje nijanse, divni su. Prvi put sam probala matirajući nadlak i oduševila se, a više o njemu ovdje.
Maska za kosu je odlična, bit će post uskoro, već je u pripremi, a losion za ruke i tijelo je dobar, super djeluje na kožu, bude mekana i fina, ali ne godi mi baš miris, možda ću o njemu i maski zajedno pisat, bit će uskoro.
Olovke za usne su me posebno obradovale, dobila sam tri prelijepe nijanse 201, 203 i 206. O njima više u narednih par dana, čim uhvatim fino svjetlo za mogu slikati, ovo tmurno vrijeme zeza... 

Pošto sam bila zadovoljna Farmasi proizvodima, odlučila sam i kupiti nešto, pa sam uzela olovku 204 i mat ruž u nijansi 21. Olovka 204 ima sitni šimer u sebi, zlatne čestice i ne sviđa mi se to, nisam je probala na usnama još uvijek. Mat ruž nije mat, kremast je, ne suši se, ostavlja boju tj preslikava se. Nijansa je prelijepa, napisat ću recenziju za par dana.


Volim ebay i dosta stvari naručujem, tako su mi ovaj mjesec stigle neke zanimljive i slatke pa sam odlučila pokazati vam kad stigne nešto ovako zanimljivo.

Za početak tu su macaroons kutijice za nakit, koje sam spominjala u nekom prošlom new in postu, samo u drugim bojama. Sad su stigle žuta i svijetlo ljubičasta(lila). Kupila sam i ovog divnog anđela, isto je kutijica za nakit, ali meni stoji na polici kao ukras uz ove macaroons.

Kupila sam i tripod za mobitel uz koji dođe i mali bluetooth daljinski. Ovo čudo mi je olakšalo slikanje lakova i ruževa, već sam spominjala da nemam foto aparat i da sve slikam telefonom, tako da mi je ovo super došlo. Uz daljinski ne dođe baterija, ja sam kupila kod kineza za 1KM.


Stigle su mi i četkice, kopija RT. Core Collection je stigao u kutiji, Kinez su je potpuno kopirali, čak i na svakoj četkici ima naziv. Original buffing četkica služi za nanošenje tečnog pudra, ovom kopijom to ne ide baš lagano. Pokušala sam nanijeti, ali treba vremena. Imam original expert face i samo njom nanosim puder. Contur brush je solidna, fino kupi proizvod i fino blenda, treba joj malo vremena, ali na kraju dobro izgleda. Pointed foundation sam koristila samo jednom za korektor i nije mi se svidjela, ne vjerujem da ću je koristiti za nešto. Detailer brush je divna, dovoljno je čvrsta,, najvise je koristim za korektor kad popravljam ruž na usnama i probala sam je za nanošenje ruža, volim ovu četkicu. Set sam osvojila na aukciji za neke sitne pare.

Prije ovog seta sam isto na aukciji uzela kopiju Buffing brush koja je malo veća od ove iz seta, ali isto meni nije dobra za tečni puder, ja njima volim nanijeti rumenilo, fino se izblenda.

I još jedna kopija sa ebaya, Nars četkica koja je ispuštala boju kad sam je prala, nisam je koristila još uvijek, čini mi se premekana, sumnjam da će biti dobra.


Ukoliko ste do sad čitale moj blog, onda ste primjetila da imam saradnju sa dva kineska sajta. Prvi je Wholesalebuying, stvari sa slike sam već prikazala u ovom postu, pa da sad ne dužim opet s tim, ionako je ovo najduži post koji sam do sad pisala i umorila sam se hahaha uglavnom klikom ovdje možete vidjeti više o ovim stvarima.


Drugi sajt je Dresslink, i o ovim stvarima sam već pisala ovdje, pa ako vas zanimaju detalji možete sve pogledati klikom ovdje.

I eto ga, mislim da nisam ništa zaboravila, valjda je to sve :)

Da li imamo neke zajedničke novitete?

Hvala na čitanju, pozdrav <3

Broj komentara: 16

  1. Divote jedne i pogađaj sve mi se skoro sviđa :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Macaroons kutijice za nakit su nešto najlepše ikada! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesuuu, nasla sam jos neke boje, postala sam opsjednuta ovim kutijicama :D

      Izbriši
  3. I meni se sve sviđa :D :D Torbe su divne i odjeća :D Ja još nikada nisam pisala newin post,ali uživam čitati te vrste postova,i empties i primjetila sam da i jesu najčitaniji:D Valjda jer na jednom mjestu se opiše više proizvoda. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ih bas volim citati, uvijek nadjem nesto da stavim na listu za kupovinu, a empties zbog mini recenzija super dodju :) Napisi i ti :)

      Izbriši
  4. Majda je zaista divna.. I ja samo zahvaljujuci njoj mogu probati Carmex.. Cuvam ga za hladnije dane :).. Zaista divne stvari kod tebe :* :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste stvarno divna, mene je bas puno iznenadila :) :* :*

      Izbriši
  5. I ja sam kupila daljinski, a tripod je na putu :D A ove macaroonse bih pojela :( haha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjet ces koliko je lakse sad slikati :D Hahah ne kupuj ih onda, a divni su, nasla sam ih u jos par boja, i jeftini su, manje od dolar :D

      Izbriši
  6. WOW, ovo je jedan pravo dobar i konkretan new in :D Probala bih onaj lip balm, baš da vidim efekat i spužvicu. Probala sam Farmasi Body lotion kod tetke i mogu ti reći da mi se pravo dopao, ja sam doduše sa njim mackala ruke, ali eto i tako se pokazao kao skroz ok mackalica (divno i mirise) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daaa skupilo se bas dosta stvari ovaj mjesec :D dobar je losion, meni malo miris ne godi uvijek :) :*

      Izbriši
  7. Obozavam ove velike NEW IN! :) Super je post, sve mi se dopada :)))

    OdgovoriIzbriši