Farmasi O'liva


Danas vam pišem recenziju za dva Farmasi proizvoda na bazi prirodnog maslinovog ulja.
Riječ je o losionu za ruke i tijelo i regeneratoru za suhu i oštećenu kosu.

Sigurna sam da svaka od vas zna koliko je maslinovo ulje dobro za našu kosu i kožu, posebno ako imate suhu kosu/kožu. Maslinovo ulje hrani našu kožu, čini je mekšom i elastičnijom, dok našu kosu čini mekšom, sjajnijom i zaglađuje vrhove. 
Ja lično nemam običaj losion ili mlijeko za tijelo mješati sa malo maslinovog ulja, ali ga zato često mješam sa maskama za kosu i nekim drugim uljima koja ponekad stavljam na kosu. Maslinovo ulje je  odlično i za zanoktice i nokte, ako imate problema s tim, malo ugrijte maslinovo ulje i držite nokte u tom ulju koliko god možete. 
Pošto puno volim probati nove proizvode za kosu, počet ću od regeneratora.


Regenerator sa prirodnim maslinovim uljem za suhu i oštećenu kosu. 
Dolazi u bočici od 300 ml, i ima pumpicu koja olakšava korištenje. Ovo je prvi proizvod za kosu na pumpicu koji koristim i mnogo je praktičnije od onih tubica i posudica.
Tekstura je kao kod većine regeneratora, malo rjeđa, bijele je boje. Što se mirisa tiče tu nisam sigurna šta bih napisala, nekad mi miriše fino, a nekad mi malkice smeta miris, ali to je sve do mojih ludih sinusa. Ostali koji su pomirisali kažu da je fin i ugodan miris. Kada se regenerator ispere, miris se blago osjeti i ne traje dugo na kosi, ja skoro uvijek kosu perem naveče i ujutru kad ustanem miris regeneratora se ne osjeti.
Nakon prvog korištenja prvo sam primjetila da je kosa puno sjajnija nego inače. Tad sam prvi put koristila i neki novi šampon pa nisam bila sigurna od čega je kosa dobila ljepši sjaj, pa sam pokušala kombinovati regenerator sa još par šampona i uvijek je kosa bila sjajnija nego prije. Tako da je taj lijepi sjaj definitivno od ovog regeneratora. Kosa je mekana, lako se raščešljava, i lijepo se složi, lepršava bude. Ne elektriše se i ne masti brže nego inače, regeneraor mi ne otežava dlaku i dobro se i brzo ispere. Koristila sam neke maske koje je skoro pa nemoguće skroz fino isprati i to ne volim jer mi kosa za dan bude masna i čudna, zato mi se sviđa što to nije slučaj sa ovim regeneratorom.


Na pakovanju nije tačno navedeno koliko dugo se drži na kosi, piše samo da se ostavi kratko vrijeme. Ja sam ga držala po par minuta, dok se istuširam, a dva puta sam probala i držati nekih 10-15 minuta i više mi se sviđalo kad stoji onih par minuta dok se istuširam, kad dugo stoji ne bude to to, ipak je dovoljno kratko kako piše i na pakovanju. Poslije par puta korištenja kosa je izgledala zdravije, ljepša je na dodir, nije onako suha i oštra. Par puta nisam češljala kosu prije sušenja fenom, nego je onako iz peškira odmah osušim i kasnije kad sam je suhu češljala nije me puno čupalo i nije ispadalo puno dlaka kao prije. Meni se to sviđa jer se dlaka manje lomi nego kad se češlja mokra. Pokušala sam i par puta oprati kosu samo šamponom, nisam koristila nikakav regenerator niti masku, samo šampon i kosa je i tad izgledala zdravije, bila je mekša nego prije kad tako nešto testiram pa poslije nekog vremena kosu operem samo šamponom, tako da za ovaj regenerator mogu slobodno reći da djeluje da duže, a ne samo trenutno dok ga koristite, stvarno fino oporavi kosu.
Redovna cijena je 9,00 KM, ali je trenutno snižen na 5,40 KM.


Losion za ruke i tijelo sa prirodnim maslinovim uljem.
I on dolazi u bočici od 300 ml, sa pumpicom.
Srednje je gustine, vrlo lako se razmazuje, nije potrebno puno proizvoda jer je lagane teksture.
Već sam kod regeneratora napisala za miris da mi je nekad fin, a nekad nisam sigurna. Tako je i sa ovim losionom, imaju isti miris. I zbog te moje neodlučnosti oko mirisa ovaj losion nisam koristila na cijelom tijelu. Koristila sam ga za ruke, koljena i stopala. Jesen je godišnje doba koje nikako nije dobro za moju kožu, postane suha, a na stopalima počne pucati i ljuštiti se, a to stvarno ružno izgleda.


Zbog tih problema sa suhom kožom u ovom periodu godine, losionu sam se posebno obradovala i počela sam ga koristiti odmah i to najviše na stopalima. Nakon par mazanja počela sam primjećivati da koža dosta ljepše izgleda, vratila je svoju elastičnost, postala nježnija i oporavila mjesta na kojima se koža gulila. Mazala sam stopala svako veče, sačekam da se losion malo upije, a zatim obućem pamučne čarape. Toliko mi odgovara za stopala, da mi je žao trošiti ga na ostatak tijela :) Koljena sam takođe mazala jer su i ona postala suha i perutala se koža, i evo poslije pa sedmica koža je nježna, ne peruta se i nije onako ružno suha kada se dira. Na rukama nisam primjetila neke značajnije promjene, jer nisam ni imala problema sa kožom ruku. Zadovoljna sam ovim losionom.
Redovna cijena je 8,00 KM, dok je trenutno na sniženju 4,80 KM.

Uz losion za ruke i tijelo i regenerator za kosu, u ovoj liniji sa prirodnim maslinovim uljem nalaze se još i krema za lice, ruke i tijelo, šampon za suhu i oštećenu kosu, gel za tuširanje, tečni sapun te krema za ruke.

Pored ove O'live linije, u katalogu možete pronaći još: 
Arganoil - revitalizacija arganovim uljem i kofeinom
Rose Therapy - prirodna njega ružinom vodicom
M'ilkey - duboka hidratacija kozijim mlijekom, medom i bademovim uljem
Aloe vera - terapija dubinskog čišćenja i regeneracije
Seatherapy - obnavljanje morskim algama i aloe verom

Da li ste koristile neku od ovih linija za njegu kože i kose?
Kakva su vaša iskustva?

Hvala na čitanju, veliki pozdrav :)
*PR proizvodi

4 komentara

  1. Nisam do sada probala nista od njih ali super deluje. Najbolje od svega sto ima pumpicu za doziranje :) super post <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se bas svidja sto imaju pumpicu :) I meni je ovaj paketic bio upoznavanje sa Farmasi proizvodima i dosta sam zadovoljna :)

      Izbriši
  2. Ne čine se lošim, volim maslinovo ulje u svim proizvodima i odlično mi je što proizvodi imaju pumpice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super su bas, hvale puno i onu liniju sa bijelim lukom, to cu probati jednom, kad potrosim sve zalihe u kupatilu :D

      Izbriši