Farmasi Matte Touch


Farmasi Matte Touch je moj prvi matirajući top coat. Nisam bila ljubitelj mat lakova za nokte, nisu me privlačili, ali eto ipak sam odlučila ostaviti sebi ovaj top coat i isprobati da vidim kako će to izgledati na mojim noktima.

Farmasi kaže: Nadlak za mat finiš. Mijenja običan lak za nokte u mat finiš bez promjene osnovne boje. Koristi se nakon što se prethodno naneseni lak u boji osuši. Izrazite postojanosti, ne isušuje nokte, daje prelijep mat efekat nakon prvog sloja.

Cijena je 6,95KM na sniženju u trenutnom katalogu.


Ovaj matirajući top coat dolazi u bočici od 11ml. Miris je kao i kod ostalih lakova za nokte, nije ništa intenzivniji. Četkica je obična, srednje debljine, ravno sječena. Dovoljan je samo jedan sloj ovog nadlaka i bilo koji lak ispod postaje mat u samo nekoliko sekundi. Da, sekunde su u pitanju, otprilike za 15 sekundi on je već mat i brzo se suši. Srednje je gustine i ja bih rekla mliječne boje, nije ni providan, a ni bijel, nego baš onako neka mliječna boja.


Nanosi se ravnomjerno, lako se maže, samo je potrebno pažljivije ga nanijeti oko rubova da ne ostanu sjajni. Četkica ne povlači lak u boji za sobom. Naravno prije upotrebe ovog nadlaka potrebno je sačekati da se lak u boji potpuno osuši.


Ja sam pokusavala nanijeti i dva sloja, efekat je bio potpuno isti tako da nema potrebe za tim, jedan normalan sloj je dovoljan da lak postane mat.


Malo sam se zarazila ovim nadlakom :D Već neko vrijeme svaki lak matiram zanimljivo mi izgleda i ne znam zašto mi se prije nisu sviđali, valjda sam morala vidjeti kako izgleda na mojim noktima da bih shvatila da je fino i zanimljivo :)
Nalakirala sam nokte različitim lakovima da bih vam pokazala kako i neke druge nijanse izgledaju uz ovaj top coat. Trenutno mi se najviše sviđa kombinacija sa bordo nijansom. Ovo je super stvar, ne treba trošiti novac na mat lakove kad se mogu matirati sve nijanse koje već imamo i volimo :)


I za kraj tu su sastojci:


Da li vi volite mat nokte? :)

Hvala na čitanju <3
*PR proizvod

Broj komentara: 16

  1. Jaoo zašto mi to radiš, svaki dan izbaciš po neki lep lakić. :D
    Dopada mi se efekat, jeste da malo posvetljuje boju laka, ali je lepo i ovako. I slažem se za mat lakove, bolje je kupiti samo nadlak i matirati do mile volje. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha necu vise, sad imam u planu druge neke proizvode :P Joj ja nisam primjetila da baš posvjetljuje boju, mozda mrvicu, ali to nije toliko primjetno.

      Izbriši
  2. Moram priznati da nemam nijedan matirajuci top coat, nije me nesto privlacilo, ali mi se bas bas svidja kako izgleda na tvom noktima *.*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mene nije privlacilo dok nisam isprobala na svojim noktima, pa eto probaj i ti :D

      Izbriši
  3. Nemam nijedan mat top coat ali imam sa sand završetkom i taj mi je najdraži :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam vidjela da postoji top coat sa sand zavrsetkom, ja imam dva sand laka i bas su zanimljivi :)

      Izbriši
  4. WOW! Odličan efekat i prekrasne fotografije :). Ovaj sivi i zeleni izgledaju predobro sa mat efektom <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Nije sivi, mada na fotografiji tako izgleda tamno sivi ili crni haha a ustvari je tamno ljubicasti, ne da se slikati realna nijansa, nedavno sam ga pokusali slikati za recenziju i odustala jer nisam uspjela uhvatiti pravu nijansu :)

      Izbriši
  5. Jako mi se dopada kako izgleda! Moracu da ga isprobam :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Prvo, imaš follow na blogu, divna si!
    Drugo, post je odličan! Lak daje predobar efekat, probala sam Avonov, ali to doslovno traje dan, dva i vrati se onaj sjaj laka, voljela bih probati i ovaj Farmasi, uspust, imaš divne noktiće. ☺♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno Iva :)
      Ja sam probala samo ovaj i ne vraca se sjaj. Pa ako volis mat noktice onda probaj i ovaj, ne vjerujem da ce te razocarati :)

      Izbriši
  7. Definitivno proizvod vrijedan novca :)

    OdgovoriIzbriši