Eveline Argan+Keratin hair conditioner 8in1


Kad god pišem post o preparatima za njegu kose, uvijek se žalim da je suha, oštra i neposlušna.. U skorije vrijeme kosa mi je počela opadat više nego inače i od tad ni jednu jedinu riječ protiv svoje kose nisam rekla :D Skoro sam se i ošišala, i to baš dosta, ali moja kosa prilično brzo raste tako da mi nikad ne bude žao... Sad izgleda zdravo i imam dosta manje problema s njom nego prije. Jedno vrijeme sam imala strašne probleme sa peruti, ali Head&Sholders mentol je to riješio za samo 2-3 pranja. Sad mi je najveći problem to opadanje, nisam sigurna zbog čega je, čitala sam da mnogim ljudima kosa opada u jesen, ali meni se to prije nikad nije dešavalo.. Nadam se da će se smiriti što prije :D Zbog tih nekih problema izbjegavala sam sve preparate za njegu kose, oprala bih je samo šamponom i polako češljala pramen po pramen jer bez maske je jako teško počešljati gustu kosu.

Kako sam potrošila svoju omiljenu masku za kosu Eveline argan+keratin 8in1, sjetila sam se da imam i regenerator iz te linije koji mi je bio dobar, ali sam ga zapostavila zbog ostalih maski koje su se nagomilale u kupatilu i čekale da budu istestirane. Ponovo sam počela koristiti taj regenerator i evo sad je pri kraju, mislim da ga ima još za jedno ili dva korištenja, pa da vam napišem kako se meni svidjeo.

Dolazi u tubi u istoj kombinaciji boja kao i maska iz ove linije. Sadrži 200 ml, a cijene se ne sjećam, mislim da je bio na sniženju oko 5 KM, a redovna je možda oko 8, u Didacu. Srednje je gustine, bijele boje. Miriše predivno!


Na pakovanju piše da temeljito i nježno obnavlja obojenu i oštećenu kosu. Inovativna formula bogata naprednim aktivnim sastojcima sa arganovim uljem i tećnim keratinom učinkovito štiti boju i daje kosi sjaj. 
Inovativna formula: arganovo ulje, keratin, shea butter, čičkovo ulje, ekstrakt koprive, proteini svile, d-pantenol, vitmini A,E,F.
Upotreba: nanijeti na mokru kosu, ostaviti da djeluje 3-5 minuta i isprati toplom vodom.

Ja nisam ljubitelj regeneratora, i nisam ih puno isprobala. Ovaj je jedini u posljednih 2-3 godine koji sam isprobala, uvijek mi je maska draža. 


I prije sam bila zadovoljna ovim regeneratorom isto kao i sad kad sam ga ponovo koristila. Nemam nešto puno reči o njemu, kosa se lakše raščešlja, bude mekana i sjajna, a miris se zadrži i sutradan. Neku njegu nisam primjetila tokom korištenja, ali onako bude lijepa kosa kao i od većine maski, bude lijepo složena, ne elektriše se puno. Držala sam ga nosi tako kako i piše na pakovanju 3 do 5 minuta, dok se istuširam. Nije mi otežavao kosu niti se nešto brže mastila, nanosila sam ga od sredine kose ka vrhovima.

Neću ga kupiti ponovo jer više volim maske za kosu, masku iz ove linije ću definitivno ponovo kupiti dok potrošim sve druge koje stoje u ormariću :) To mi je jedna od omiljenih maski koje sam koristila.

Ako volite regeneratore ovaj vam preporučujem jer kosa bude fina, mekana i miriše predivno, a ako ipak kao i ja više volite maske onda vam preporučujem masku iz ove linije.

Sastojci:


Da li ste koristile proizvode iz ove Eveline argan+keratin linije i kakva su vaša iskustva?
Hvala na čitanju, šaljem vam pozdrave :)

Broj komentara: 10

  1. Nisam probala regenerator jer isto kao i ti volim više maske.. A maska i šampon iz ove linije su mi fenomenalni :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma maska je najbolja :D Meni sampon nije bas nesto.. i njega sam potrosila prije par dana, ali nije me bas odusevio i skup je..

      Izbriši
  2. Ja volim i maske i regeneratore :-) Ovaj nisam probala, sticice na red jednom :-) jeleninkutak24. blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ce ti odgovarati, meni je oke, ali masku vise volim :)

      Izbriši
  3. Nisam probala Evelin liniju za negu kose. Inace koristim i maske i regeneratore,u poslednje vreme obavezno posle maske nanesem regenerator jer mi je tako kosa meksa i lakse se oblikuje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja uvijek koristim samo jedno, nesto mi se cini puno oboje koristiti, ali dobro je ako tebi tako odgovara :) Probaj eveline liniju imaju jos nekih proizvoda mozda ce ti odgovarati jer nisam do sad vidjela da se djevojke zale na njih :)

      Izbriši
  4. Joj znam sve muke kroz koje si prosla. Trenutno je kod mene ista situacija, glava se peruta nenormalno, operem kosu i dalje ima peruti. Mada sama sam kriva za to, imam veoma masnu kosu pa je perem svaki drugi, a znam i svaki dan je prati. Nije ni cudo sto se peruta toliko.Moracu isprobati taj Head&Sholders. Prije sam uzimala neki, ne sjecam se koji. Nije mi bas nista pomagao, pa ih nisam poslije toga kupovala, jer nisu bas ni jeftini. Ali pokusacu sad i sa tim, jer ne znam sta da radim vise. A tek koliko mi ispada, na to sam vec navikla xD Smatram kao normalnim. Kojoj god frizerki se pozalim kazu to je normalno. Da li je normalno da nadjem vise kose na tepihu kada usisavam nego sto imam na glavi haha :D

    http://thesilhouettes1.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj taj sampon, meni je pomogao i evo ne perem vise njine kosu i perut se nije vratila. I meni to nije normalno hahah pokusaj koristiti ricinusovo ulje, cula sam fine stvari kako djeluje na kosu i ja ga planiram poceti koristiti... mazala sam njime samo obrve i trepavice i bila sam zadovoljna, moram opet poceti trepavice mazat, zabiravila sam na to :D

      Izbriši
  5. Ja sam baš u potrazi za nekim novim dobrim regeneratorom!

    OdgovoriIzbriši