Avon Ultra Color Lip crayon


Uvijek sam bila skeptična kada su u pitanju ruževi u olovci i stalno sam ih izbjegavala jer sam smatrala da nisu dovoljno dobri.
Kad mi je stigao paketić iz Avona, unutra su se nalazila ova 4 ruža u olovci tj. kreoni za usne.
Nijanse su mi se odmah svidjele, sve četiri i probala sam ih odma, nisam mogla čekati da ih slikam :D
Na prvu, najviše me privukla najtamnija nijansa, Wild orchid. Odmah sam je probala i iznenadila se pozitivno, pa je nisam ni skidala sa usana da probam ostale nijanse, nego sam tako sa ružem na usnama sjedila u kući :D


Charming Pink, Pink Premier, Red Haute i Wild Orchid su četiri nove nijanse Avon ultra color ruža za usne u olovci, a ukupno ih ima deset. Ostalih šest klasičnih nijansi su svjetlucave, imaju neke sitne sjajne čestice u sebi, dok su ove nove kremaste.

Dolaze u crnom pakovanju sa mehanizmom za izvlačenje i uvlaćenje proizvoda. Taj zadnji dio je obojen u istu nijansu kao i ruž, tako da olakšava odabir nijanse kada su sve olovke na jednom mjestu.
Sadrže 3 grama.


Dobro su urađene, čvrste, ne ispadaju iz svog ležišta, lako se i izvlače i uvlače natrag. Ne klimaju se, niti zapinju, ni sa jednom olovkom nemam nikakvih problema.
Redovna cijena je 15,90 KM, a trenutno su na sniženju 7,90 KM.

Ove olovke su me oduševile prvo nijansama, a zatim i samom teksturom. Tekstura je kremasta, i jako su ugodni na usnama, kao labelo. Lagani su i divni. Nanose se precizno. Pigmentacija je srednja, ali predobro izgledaju kad se dva-tri puta predje olovkom preko usana, boja postanje ljepša, intenzivnija. Ne isušuju usne niti stvaraju bilo kakve druge problemčiće.


Iznenadila me njihova dugotrajsnot. Moram priznati da nisam baš puno od njih očekivala, ali sam se prijatno iznenadila. Na mojim usnama traju oko 3 sata, što je meni odlično. Ugodni su na usnama, čak sam više puta smarala ljude oko sebe "Imal' mi ruža na usnama?" a odgovor je uvijek bio isti -"Ima, dosadna si :D" Prežive piće, ali hranu ne. Ja iskreno i ne volim jesti s ružem na usnama, to radim samo kad testiram ruževe, inače uvijek prije jela skinem ruž, pa kad završim ponovo ga nanesem.

Neću posebno opisivati nijanse jer mislim da se sve vidi na fotografijama :)

Charming Pink:


Pink Premier:



Red Haute:



Wild Orchid:



Mislim da se i na fotografijama idi kako su dovoljno kremasti i fini, ne uvlače se u borice usana :)


Da li Vi koristite Avon ruževe u olovci? Koja je vaša omiljena nijansa?

Hvala na čitanju,
pozrdav <3
*PR proizvod

Broj komentara: 20

  1. Red haute je prelijepa na tebi :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Čekala sam post i baš mi je drago što nisu svjetlucave :) Wild orchid mi je najljepša.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam se obradovala sto nisu svjetlucave, bas su super na usnama :) Wild orchid je i meni trenutno omiljena za jesen, al volim i ostale tri nijanse :)

      Izbriši
  3. Divne su olovke, moracu da narucim neku. :)
    I divan post :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Predivne su ti fotografije prije svega, jedan od najljepsih postova sto sam do sada procitala. :D I meni je definitivno favorit Wild Orchid. :)

    http://thesilhouettes1.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :) Wild orchid je izgleda svima najljepsa :D

      Izbriši
  5. Svaka ti nijansa prelijepo stoji! <3 :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Bas su me zanimale ovi ruzevi u olovci i evo tvog divnog posta :). Sve nijanse mi se dopadaju, razmislicu koju da kupim, a tebi, mada ne vidim ostatak lica, svi ovi ruzevi lepo stoje :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno Kristina :) Ja sam bas zadovoljna i nijansama i ruzevima, nadam se da ces i ti biti ako se odlucis na kupovinu :)

      Izbriši
    2. Evo me sa feedback-om :) Kupila sam Wild Orchid, otkako je imam samo nju nosim :) Na mojim usnama je to neka ljubicasta, super za jesen/zimu. Tekstura jeste malo neobicna ali mene je ovaj ruz osvojio. Kristina

      Izbriši
    3. Draga Kristina, drago mi je sto si i ti zadovoljna, i ja najcesce nosim wild orchid i charming pink. Nijanse su meni ljepse uzivo nego na fotografijama :)

      Izbriši
  7. Predivni su , boje su prelepe ja ima jedan crvenkasti i prezadovoljna sam , samo što ja imam malo suvlje usne pa pre njega moram da nanesem tanki sloj labela, a onda je sve super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mozda je kod tebe onda onaj od prije, jer sam citala da su oni nisu kremasti kao ove nove 4 nijanse, ovi su stvarno divni na usnama :)

      Izbriši
  8. Nijanse mi se bas dopadaju i super ti stoje :) <3

    OdgovoriIzbriši
  9. Prekrasne su sve nijanse i odlično ti stoje:),ja bih odabrala charming pink!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Charming pink je divna, super je za dnevnu sminku :)

      Izbriši