Avon grupna recenzija II



Današnji post posvećen je Avon novitetima. Vjerovatno ste primjetile da Avon u svakoj novoj brošuri ima sve više zanimljivih noviteta, a ova posljednja ima baš dosta novih proizvoda. Ja ću danas pisati o par njih koje sam dobila od Avona na poklon i par koje sam sama kupila.
U paketiću koji je stigao kao poklon dobila sam Avon care pink jasmine body lotion, Avon care youth restore face cream i Avon true colour matte eyeshadow quad - au naturale.


Pošto je losion najveći počet ću od njega :)


Već sam pisala o Avon losionu iz royal jelly kolekcije (ovdje) kojim sam stvarno bila oduševljena i već sam ga uspjela potrošiti :) Inače mi treba dugo vremena da potrošim losion jer koristim nekoliko krema, losiona i mlijeka za tijelo, vrtim ih u krug pa zato dugo i traju, ali ovaj mi se baš svidjeo i potrošila sam ga brzo, tako da sam se obradovala novom koji su mi poslali :)
Htjela sam ga i sama naručiti jer me privuklo pakovanje, prelijepo je!
Losion je sa mirisom rozog jasmina i sadrži vitamin E, ali ono što ga još posebnijim čini je šimer.
Srednje je gustine, lagane teksture pa se lako razmazuje, ne ostavlja bijele tragove i lako ga umasirati u kožu. Brzo se upija i ne ostavlja masni trag na koži, kroz nekoliko minuta moguće je obući se.


Sadrži sitne svjetlucave čestice to jest šimer pa smatram da će biti idealan za toplije dane kad počnemo nosati haljinice :) Šimer nije previše jak, onako suptilan je, na suncu se malo više primjeti. Nažalost šimer nisam uspjela uhvatiti kamerom. Što se mirisa tiče, meni se sviđa. Nisam luda za cvjetnim mirisima niti u ovako nekim mazalicama, tuširalicama niti u parfemima, ali ovaj miris jasmina mi baš prija, nježan je i ugodan. Stvarno mi se rijetko koje cvjetne mirisne note svide, i zato ovaj losion ima još jedan plus.
Hidratacija je ok, fino nahrani kožu, bude nježna, mekana i svilenkasta. Možda mi malo bolju njegu pruža onaj losion iz royal jelly linije, ali i ovaj je dobar. Sadrži 400 ml i trenutno je na sniženju pa preporučujem da si nabavite jedan i sačuvate za toplije dane jer ću i ja ovaj sad ostaviti sa strane, dok ne stigne sunce :)


Sljedeći proizvod je Avon care youth restore krema za lice.


Stvarno više ni sama ne znam koja je ovo po redu kremica o kojoj pišem u poslednjih nekoliko mjeseci. Sreća pa mi je koža normalna i nije previše osjetljiva i zahtjevna inače ne znam da li bi drugačije podnijela mijenjanje kremica svakih mjesec do dva :)
Youth restore krema je sa kolagenom i elastinom. Iz Avona kažu da vraća elastičnost i čvrstoću koži, izglađuje bore i sprječava opuštenost kože - idealna kombinacija za njegu zrele kože.
Moja koža nije zrela, još malo pa će mi 26, ali ipak sam neko vrijeme koristila ovu kremu da vam prenesem par utisaka pa ću kremu proslijediti mami.


Prvo što sam primjetila kod kreme je miris koji je meni sličan mirisu krema za muškarce, ne znam kako ali podsjeća me na to. Sljedeće što sam primjetila je da je potrebna mala količina kreme jer kad nanesem deblji sloj ona se počne kao ljuštiti sa kože, ne znam kako to da opišem, nije mi se dešavalo s drugim kremama, dok je sa tankim slojem sve uredu. Kada se nanese na lice stvarno se osjeti blago zatezanje kože, meni najviše na podočnjacima. Probala sam je koristiti i ujutru i naveče, brzo se upije, ne ostaje masni trag na koži, ali ostane dosta sjajna koža. Ako imate zrelu kožu onda vam mogu preporučiti da pogledate i ovu kremu :)

I zadnja stvarčica iz ovog poklon paketića je Avon true colour matte eyeshadow quad u nijansi Au naturale.


Mislim da su ovo najpopularnije Avon paletice sjenila. Ja sam dugo planirala isprobati neku, ali uvijek uzmem nešto drugo, pa odgodim kupovinu paletice, tako da mi je posebno drago što sam dobila jednu.
Do sada je u ponudi bilo 12 paleta različitih nijansi, a sad ima i 5 novih, i to mat nijansi.
Ja sam dobila nijansu Au naturale koju mnogi porede sa Mocha Latte.
Nijanse su prelijepe, jedna bež i tri nijanse smeđe.
Težina je 5 gr, a rok upotrebe 24 mj od dana otvaranja. Trenutno su ove paletice na sniženju za 8,50 KM.


 Sve četiri nijanse su lijepe i ja ovu paleticu koristim od kad sam je dobila. Najsvjetlija nijansa je nešto slabije pigmentovana, dok su ostale tri smeđe dobre pigmentacije. Malo se truse.
Koristila sam ih uz Avon bazu za sjenila i nakon nekoliko sati izgledale su kao tek nanešene, stvarno sam jako zavoljela ovu paleticu što zbog nijansi što zbog postojanosti i lakog blendanja.



Sada želim spomenuti još dva proizvoda koja sam uzela. Jedan je pjena za kupanje, a drugi piling za lice.


Pjena za kupanje sa mirisom crne orhideje i maline me privukla slatkim pakovanjem. Miris je malo intenzivniji u bočici dok je meni na tijelu poslije kupanja blag i ugodan. Sviđa mi se kako miriše. Neku posebnu njegu nisam primjetila, isti mi je kao i ostale Avon tuširalice koje volim. I ona je trenutno na sniženju, 250 ml za 3,90 KM.


Još jedan novitet je nova planet spa linija sa arganvovim uljem. Čim sam ugledala u katalogu da je u pitanju arganovo ulje znala sam da će lijepo mirisati i razmišljala sam koji proizvod uzeti, pa eto odluka je pala na piling za lice.
"Treasures of the Desert piling za lice eksfolira kožu i daje joj blistavost, čisti bez isušivanja kože."


U katalogu piše da je piling, dok na pakovanju piše da je obnavljajući gel za čišćenje lica.
Miris je predivan! Inače svi planet spa proizvod divno mirišu, pa tako i ovaj.
Sadrži sitne čestice za piling koje su dosta blage. Ovo je nježan piling pa mislim da neće naškoditi ni ako se češće koristi. Nije grub kao neki pilinzi koje sam koristila, pa je takve potrebno jednom do dva puta sedmično korisiti, mislim da ovaj može češće.


Tekstura je gusta, ali se fino razmazuje i nije potrebno puno proizvoda za lice i vrat.
Ja ga koristim tako što ga nanesem na čistu i mokru kožu. Umasiram ga dobro na lice i vrat, a zatim ostavim dvije-tri minute da djeluje jer je ugodan na koži, prija mi to ulje koje sadrži, zatim još malo istrljam lice i umijem se toplom pa hladnom vodom. Koža bude prenježna bukvalno, osjetim kako je nahranjena, nježna, mekana, svilenkasta, predivna. I kad se umijem polako peškirom tapkanjem pokupim kapljice vode s lica. Inače nikad ne trljam lice peškirom nego uvijek tapkam i tako obrišem vodu. Poslije ovog pilinga nije označeno da se treba umiti sapunom ili gelom koji inače koristite. Ja sam se par puta umila, a nekad se i ne umijem drugim gelom nego samo ovaj isperem lijepo. Kad poslije ovoga koristim i standardni gel koža i dalje ostane divna, ali je malo ljepša kad se ne umijem tim drugim gelom ili sapunom.
Sigurno ću probati i ostale proizvode iz ove ove linije sa marokanskim arganovim uljem, a preporučujem ih i vama :D Trenutno su na sniženju.


I za kraj imam jedan set koji je jako povoljan, za 11,90 KM dobila sam parfem 30 ml, losion za tijelo, maskaru i ukrasnu kesicu.
Izabrala sam FEMME parfem i losion (cvijetni miris), a maskara je superShock.
Ovo još uvijek nisam isprobala :)


Da li ste vi koristile neki od ovih Avon noviteta?
Kakvi su vaši utisci?

Hvala na čitanju, pozdrav <3
*pr proizvodi

Broj komentara: 16

  1. Sve mi je super, ali ova paletuca je posebno lijepa...Tacno boje koje svaka od nas najvise koristi :D
    A i sama sam narucila ovakav set, ali nr ovaj nego Percieve...cekam da stigne :D pa da napravim podjelu kome sta ide za 8. mart :D
    Slike su ti predivne!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja samzbog ove paletice pocela redovno nanositi sjenila :D Ovaj set se stvarno isplatio za poklone za 8.mart divna su sva tri seta bila :D
      Hvala Majda :*

      Izbriši
  2. I meni je ovaj veliki losion pravo za ljeta baš zbog šimera, čuvaću ga do tad :D Femme parfem je predivan, a ti setići su bili jako povoljni :D Moram probati ovaj "piling" za lice :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja jedva cekam da otopli pa da koristim losion :D Piling je bas fin i vrijedi ga isprobati ^_^

      Izbriši
  3. Fotografije su ti odlične! Nisam probala ništa od navedenog, nekako nemam naviku da kupujem u Avonu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Katarina ^_^
      Rijetko kad cujem da neko ne kupuje u Avonu, imaju bas dobrih i kvalitetnih proizvoda i uvijek su im neka dobra snizenja pa se za manje novca moze uzeti nesto bas dobro :D

      Izbriši
  4. Kupujem Avon i njihov clan sam ,vrlo su kvalitetni .Prica je odlicna volim kada citam do kraja ,a ne ono na pola pa dosadno ,super :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je sto ti je recenzija uspjela odrzati paznju do kraja jer je duga zbog vise proizvoda, obradovala si me ovim komentarom, hvala :)

      Izbriši
  5. Kakve lepote mila majko sve mi se dopada baš mnogo a slike su ti prelepe <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Ljubomorna sam na ove novitete! Sjene sam mjerkala medjutim nisam se odlucila za kupovinu, nadam se da cu u sljedecem katalogu kupiti barem jednu paleticu :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Senka je stvarno wow! ove boje mi se jako svidjaju. Krema izgleda privlačno a izgled kompleta je jako simpatičan! ♥

    Novi post: sandrin-kutak.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Sa True Colour paletama senki nema greske, imam ih tri i sve su odlicne :). Kremu cu preskociti, ne svidja mi se sto ostavlja kozu sjajnom :|. Supershock sam koristila pre nekoliko godina, nije bila losa mada opet nista senzacionalno. Femme parfem imam, nezan je i zenstven :). Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slazem se s tobom, odlicne su paletice, zao mi je sto prije nisam nabavila bar jednu :)I ja sam davno imala ovu maskaru vise se i ne sjecam kakva mi ej bila, a evo i ovu jos uvijek nisam otvorila, da se ne susi jer imam neke koje koristim :) I mene je parfem iznenadio bas je njezan i fin ^_^

      Izbriši