Irresistible Me Diamond flat iron


Već neko vrijeme pokušavam napisati ovaj post, razmišljala sam da li je pametnije snimiti kratki video ili napisati recenziju, ali eto presudila je recenzija, pa valjda vam uspijem na fotografijama sve fino pokazati.
Naime, danas pišem o pegli za kosu.


Vjerujem da ste upoznate sa Irresistible Me sajtom jer su oni popularni po svojoim ekstenzijama.
Ja imam dugu, gustu kosu tako da nisam imala potrebu za ekstenzijama pa sam dobila peglu za kosu.

Pegla je crvene boje, a dolazi u crnoj kutiji. Uz peglu se dobije i mala knjižica sa upustvom i još nekim detajima o ovoj pegli.

Prvo što sam primjetila kod ove pegle je njena težina. Pegla je jako lagana, Mislim da je ovo dobro za djevojke koje imaju dugu i gustu kosu jer treba duže vremena da se ispegla cijela kosa pa nekad znaju zaboliti ruke, posebno ako se odlučite na uvijanje kose peglom. Kod mene to stvarno zna potrajati i imam osjećam da mi pegla u rakama postane teža nego što inače jeste.
Druga pozitivna stvar je dužina kabla 2,5 metra.


Možda nekome dužina kabla neće značiti ništa, ali vjerujem da će većini djevojaka kao i meni ovo biti dodatno plus. Mala mana je što dolazi sa US utikačem pa je potrebno kupiti naš nastavak za utičnicu. Ja sam ga kupila za 2 KM, tako da to nije nikakav problem.


Još jedna pozitivna stvar je što se kabl okreće u krug, znači za 360 stepeni, tako da nema onog zapinjanja kabla kao kod nekih pegli. Ovo je super urađeno. I moja stara pegla je imala ovo, ali kod ove je nekako bolje urađeno.


Pegla je dovoljno tanka i lijepo "leži" u ruci. Ovaj dio gdje su pločice je zaobljen pa kad se prave loknice sa peglom ljepše izgledaju kad se to radi sa peglama koje su tu zaobljene malo.


Kad sam već kod pločica onda da spomenem i ono najvažnije za ovu peglu i zašto joj je u nazivu baš Diamond.
Ova pegla ima Diamond Technology, napravljena je po najvišim standardima i posljednjoj tehnologiji Diamond NANO Hi-Tech. Koliko sam ja shvatila ovo znači da su keramičke pločice presvučene sa usitnjenim dijamantskim česticama pomješanim sa turmalinom. Turmalin je poludragi kamen. Ova Diamond tehnologija štiti kosu.


Dalje šta je specifično za ovu peglu su "cool tips", a to znači da ova pegla ima hladne vrhove, ovaj dio gdje držite peglu drugom rukom. Ima još ovih kao"rupica" ili ventila, otvora, ne znam kako to drugačije da nazovem, ali one služe za regulisanje topline u pegli to jest one su otporne na tu toplinu pegle.


Dugmići za podešavanje temperature i uključivanje odnosno isključivanje pegle nalaze se na unutrašnjoj strani što je po meni opet dodatni plus jer kad su sa strane može se desiti da se slučajno pritisne pa da se isključi pegla ili da se pomjeri temperatura.


Što se temperature tiče ova pegla ima mali displej koji pokazuje na koliko stepeni je uključena pegla.
Temparaturu je moguće podešavati od 130 pa do 230 stepeni.


Iznad malog displeja na kojem se očitava temperatura nalazi se "Intelligent heat display" koji je kada je pegla isključena mliječno bijele boje, a kad se pegla uključi on pozeleni. U zavisnosti od temperature tako se pojačava i zelena boja odnosno ide na gore.
Još jedna iznenađujuća stvar je brzo zagrijavanje ove pegle. Bude spremna za upotrebu za nekih 20 sekundi.


U knjižici sa upustvom navedene su još neke osnovne stvari, naprimer da se pegla smije koristiti samo na prirodnoj kosi i prirodnim ekstenzijama nikako na sitnetičkim. Da se temperatura treba podešavati u odnosu na to kakva vam je kosa. Naprimjer ja imam deblju dlaku pa kosu peglam na 180 ili 190 stepeni, dok mama ima tanku kosu i njenu sam peglala na 140.
Napisat ću još jedan post u kojem ću vam pokazati slike kose prije i poslije te kako izgleda uvijanje kose s ovom peglom. Mislila sam napraviti slike i sa drugaricom koja ima tanju kosu pa da vidimo razlike. Potrudit ću se da sve prikažem u narednom postu.
U upustvu stoji još nekoliko standardnih upozorenja da se pegla ne koristi na mokroj kosi, da pazite da se ne opržite, da se čuva dalje od djece, vode i tako dosta još tih stvari koje svi već znamo pa da ne pišem o tome.


Na kutiji pegle, kao i u upustvu nalazi ne nekoliko osnovnih informacija, pa sam i to slikala ako nekoga više zanima.


Prije ove pegle sam imala Remington sleek&curl S6500 i bila sam prezadovoljna, ali moram priznati da je ova ipak bolja. Sa Remington peglom sam isto peglala na 190, ali ova kao da je jača jer njom je dovoljno preći jednom po pramenu kose, dok sam sa starom nekad morala na nekim pramenovima preći i dva puta jer mi se kosa prilično uvija prirodno. Još šta sam primjetila je to da mi kosa ostane duže prava sa ovom peglom.
Pegla se automatski isključuje nakon 30 minuta, tako da ne treba previše razmišljati kad s eizađe iz kuće da li je pegla isključena ili ne. Ne znam za vas ali ja kad peglam kosu ili veš i izađem napolje samo razmišljam o tome da li sam je isključila, a ako je neko ostao u kući obavezno nazovem da provjere da li sam je isključila :D


Postoji jedna mala mana u pakovanju ove pegle, mislim možda to nekome neće smetati, ali ja sam to voljela kod moje stare pegle. Stara pegla ima na dnu onaj dio da se kao zakoči, zaključa kad se sastavi, ne znam kako to nazvati uglavnom mi je to super kad se negdje nosi da se ne ošteti. I stara pegla je imala kao futrolu u koju je spremim i tako sam je čuvala jer je njena kutija malo veća bila. Ova Irresistible Me pegla ima manju i čvrstu kutiju što je opet zgodno za čuvanje i neće zauzeti puno prostora ako je nosite na putovanje, ali eto meni je s onom bila navika u toj kao futroli je čuvati.
To je jedina zamjerka sa moje strane, sve ostale je predobro i imate sve moje preporuke.
Vidjela sam na youtube i da super ispegla kosu djevojkama koje imaju prirodno jako kovrdžavu kosu.

Ovu peglu možete pronaći klikom na Irresistible Me. Cijena ove pegle je $149.
Garancija na peglu je godinu dana.

Moja pegla je stigla za dvije sedmice, ali je bila zadržana na našoj carini.
Dobila sam pismo u kojem su tražili da im pošaljem faxom račun jer se pegla mora cariniti. Ja sam zamolila da mi pošalju račun sa što manjom vrijednosti da ne bih puno platila carinu, tako da su oni meni poslali račun na kojem je bila cijena od 21 dolar. Ja sam to faxom poslala carini i za par dana je stigla pegla, a carinu sam platila samo 6,20 KM :D
Tako ako vam dođe da platite carinu uvijek možete zamoliti prodavača da vam na računu napiše manju vrijednost, ili prilikom same kupovine naglasite im da to označe kao poklon i stave račun koji ne prelazi 50 KM, jer koliko sam ja shvatila u Bosni se carini sve preko 50 KM i sve što oni smatraju skupljim.


Da li vam se sviđa Irresistible Me pegla za kosu? :)

Hvala na čitanju,
pozdrav <3

Broj komentara: 10

  1. Pegla izgleda odličnoo.. Mogu misliti kako pegla :D jedva čekam idući post :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. odlicno pegla :D cim se proljepsa vrijeme ide drugi post :D

      Izbriši
  2. Meni bi se jako dopala :D s obzirom da imam kosu valovitu/kovrdžavu/čupavu nijedna pegla je ne može fino ispeglat.. ne mogu procjenit po fotografijama,al me zanima jel ona tanka ili deblja? ako je tanja onda je teže nama koje imamo puno gustu kosu,valja ispeglat svaki pramen fino :D :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa ne znam koliko tanja mislis, ista je kao moja stara pegla.. i aj imam puno gustu i dugu kosu i ispeglam je za 15tak minuta sa bilo kojom jacom peglom :D

      Izbriši
  3. Izgleda mi jako lijepa,zanimljiva. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovakva pegla bi meni trebala, predobro izgleda i zvuči. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. cini mi se da je ona svakome potrebna heheh vidjela sam da je uporedjuju s nekim jos skupljim peglama tipa ghd, navodno su iste samo ova jeftinija...

      Izbriši
  5. MOZES LI MI MOLIM TE RECI KAKO SI IH KONTAKTIRALA I ŠTA SI IM REKLA PA SU TI NAPISALI MANJI RAČUN?
    JA UVIJEK IMAM PROBLEMA SA CARINOM I IZADJU MI NENORMALNE CIJENE,PA MI SE I SMUCI KUPOVINA INTERNETOM.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa kad god kupujes nesto online, sa bilo kojeg sajta, zamolis ih da napisu manji iznos, naprimjer oko $20, napises da je to zbog visoke carine i koliko ja znam vecina sajtova to prihvati...

      Izbriši