New in #8



Pošto nam se bliži kraj godine, odlučila sam pokazati i zadnje novitete u 2016. godini.
Većina ovih noviteta su saradnje, slabo sta sam sama kupila, ali ima puno proizvoda koje jos uvijek nisam stigla lijepo testirati, pa nije bilo potrebe da dodatno kupujem i gomilam.
Ovo gore na fotografiji je samo dio noviteta :D


Želim početi sa najnovijim proizvodima koji su mi stigli juče zahvaljujući divnoj Jasenki sa bloga Dođoška u svijetu šminke <3 Druge djevojke su je prozvale ženom godine zbog njene dobrote i ja im se pridružujem, do neba sam joj zahvalna što mi je pomogla da dođem do ovih proizvoda koje već dugo želim :) 

NYX matte lipstick - Whipped Caviar je dugo na mojoj wl, ali nikako da uganjam nijansu, uvijek se brzo rasproda, i evo napokon je tu, doputovao iz Amerike zahvaljujući Jasenki :) Prelijepa je nijansa <3

Colourpop ultra matte lip - Tulle već dugo gledam po youtube ove ruževe, ali nisu mi bili na wl jer sam znala da je nemoguće doći do njih, ali kad se ukazala prilika bez razmišljanja sam izabrala Tulle, prekrasna nijansa. Sad ih želim sve :D 

Make Up Revolution Iconic 2 i Iconic 3 su mi vec jako dugo na wl, i napokon su tu <3 Sad još želim nabaviti Iconic 1 i Flawless matte <3 Probala sam ih sinoc odmah sam pipkala i truse se malo, nisu baš sve nijanse dobro pigmentovane, ali vidjet ćemo dok ih još testiram bit će recenzija :)


Ostvarila sam saradnju sa Ovnak Vitez, i divna Danijela mi je poslala Essence i Catrice paketiće u kojima se našlo puno puno proizvoda. Nadam se da nisam ništa zaboravila slikati, jer je stvarno previše toga bilo, a neke proizvode sam već poklonila u zadnjem darivanju, pa ih nema na fotografiji :) Za neke sam napisala recenzije, a za ostale polako pripremam, još uvijek nisam sve dobro testirala :)
Pisala sam recenziju za Catrice najljepši bordo lak, i možete je pogledati klikom ovdje. Zatim sam pisala o Essence sjajilu za usne ovdje i o Catrice bronzeru ovdje (klik na roza slova).
Ostalo uskoro :)


Na sajmu sam kupila četiri Essence i jedan Catrice lak. Nisam ih još sve isprobala.. O nauti girl sam pisala post koji možete pogledati ovdje, a ostale ću pokazati uskoro, dok mi još malo nokti narastu :D


Od Avona sam dobila pivan poklon <3 Avon bas uljepsa praznike :)
Kupka divno miriše, i uzmiriše se cijelo kupatilo, super je. Lak je prelijep, trenutno ga imam na noktima, a uskoro ću napisati i post. Ruž u olovci će biti idealan za proljeće, o ostale 4 nijanse sam pisala pa možete pogledati recenziju ovdje, a uskoro ću slikati i ovaj :) U paleticu sam se zaljubila, nijanse prekrasne!!!


Dove kremasti gel za tuširanje, onaj obični..Volim Dove gelove, fino mirišu i njih najviše koristim.

Balea micelarna je, koliko sam ja primjetila, novitet kod nas. Kupila sam je jer sam potrošila voljenu Garnier i ok je, malo me nekad pecka za oči, nekad ne, ne znam, onako nije loša, skida isto dobro kao i Garnier, samo što me Garnier nije nikad peckala, pa ću se njoj vratiti kad ovu potrošim. Ima jos jedna vrsta, mislim da je ta druga sa alkoholom, a ova moja je bez..

Avon zeleni serum za vrhove je dugo bio moj favorit, ali ovaj zadnji primjerak što sam uzela nije dobar, kao da je pokvaren ili nešto, ne miriše lijepo uopšte, nešto je čudan, a ne mogu na kutijici naći rok trajanja, ne vjerujem da ću ga iskoristiti :/ Uzet ću opet onaj plavi jer je dobar i super miriše :)

Ebeline beauty blender - o ovoj spužvici sam čitala dugo dugo i svi su je hvalili. Ja sam je dugo tražila jer me zanimalo kakva je i nisam oduševljena. Čak sam i zaboravila da je koristim, stoji mi u latici, a ja puder i dalje nanosim kistom.. Nije ono što sa ja očekivala, ali potrudit ću se da je više koristim, možda mi se nekad svidi, izvadila sam je na sto, da se sjetim koristiti :D

I tu su ove četkice za maskaru koje sam kupila na ebayu za 0,75$ 10 komada, ja ih koristim za češljanje obrva :D


Kad sam već spomenula ebay, onda da nastavim s nekim sitnicama koje sam kupila, a svidjaju mi se bas puno :) Ajfelov toranj je divan kao ukras a nije skuplji od 2$, svijećnjak sam platila oko 4,5$, te ove male kutijice za nakit koje sam pocela sakupljati :D Isplativije su kupiti u setu, nego jednu po jednu :) I tu su još Violata maramice iz Binga, prakticno i lijepo pakovanje, a maramice su nježne i dobre.


O Farmasi olovkama sam pisala post koji možete pogledati klikom ovdje. Pošto sam bila zadovoljna, odlučila sam probati i još neke nijanse, pa sam prošli put nabavila 204, a sad i 219. Predobra nijansa za zimske dane :)

Eveline puder u kamenu sam kupila na nekom sniženju u Didacu, koristila sam ga nekoliko puta samo, ali čini mi se da je Rimmel stay matte bolji.. Moram ga fino ko čovjek testirat pa ću onda nešto više reci o njemu, za sad je samo ok :)

NYC Smooth skin bronzer sam gledala par mjeseci, i na kraju ga i naručila.. To je ujedno i prvi moj bronzer, nisam prije ovoga koristila bronzer, i sad ga rijetko koristim, ali dobar je, nije previše topao pa nije narandžast, lijepa je nijansa, dobro je pigmentovan.

L.A. Girl pro conceal - o ovim korektorima sam previse slusala i morala sam kupiti da vidim sta je to što toliko svi hvale i mogu vam reci da nisam ostala wow odusevljena... Iako ih imam vec neko vrijeme, ja opet koristim voljeni Bourjois. Probala sam samo jedan, i nekad izgleda super, a nekad se uvuce u bore oko ociju i postane brasnast, ne znam, nemam konkretno misljenje o njemu, a nisam mu dala bas nekih prilika, moram probati ovu drugu Natural nijansu, pa vidjet cemo, za sad meni nista posebno.


Aveniro turpije za stopala i nokte još uvijek nisam isprobala, stigle su tek prije dva dana, cula sam dosta pozitivnih stvari o ovim staklenim turpijama, veselim se isprobavanju, nadam se da ce biti dobre :) Bit ce recenzija dok ih testiram :)


Za prvu saradnju sa Banggood stranicom dobila sam ovu majicu i spravicu za cupanje dlacica. Vec sam pisala post o ovome pa ako vas zanima mozete pogledati klikom ovdje.


Još jedna nova saradnja je i s stranicom Born Pretty Store od kojih sam dobila ovaj divan nakit <3
Pisala sam post o ovim stvarčicama, pa pogledajte ga ovdje.


U nove baletanke sam zaljubljena! Pisala sam i o njima ovdje. Najudobnije baletanke i preporučujem ih od srca <3


Po treći pun ponovljena saradnja sa dragim Kinezima sa sajta Dresslink :) Izabrala sam košulju, dux, majicu i četkicu, a o tome sam već pisala ovdje.


I sa stranicom Wholesalebuying sam sarđivala po treći put i izabrala Košulju i dvije majice. Bijela majica sa prugicama je preudobna, jeftina, sve preporuke. Dobra je i druga majica i kosulja, ali ova bijela je posebna <3 Pisala sam o njima ovdje.


Dobila sam i LiLash serum za rast trepavica, LiBrow serum za rast obrva te malo preslatko ogledalo. Redovno ih koristim svako veće, pa cu javiti rezultate za nekoliko sedmica. Nestrpljiva sam :D

I to je sve :)
 Da li vam se sviđaju moji noviteti?
Šta ste vi kupile u zadnje vrijeme? :)

Hvala na čitanju, uživajte u sunčanim danima <3

Broj komentara: 26

  1. Sve je lepo :) I ja sam svasta kupovala, oduzio bi se kom.kad bih pocela da nabrajam :). Whipped Caviar me intrigira vec duze vreme, ne bih ga kupila ako vuce na smedje, volela bih da je vise na roze, sta je od ta dva (hvala unapred na informaciji) ? I ova Avonova paletica me zanima, dvoumim se da li da je uzmem, vredi li tih para..Jel ovo Raspberry Rush nijansa ruza (znas da me Wild Orchid odusevio :)) ? Ebelin sundjer se ni meni nije dopao, a Eveline puder imam ali ga ne koristim zbog nijanse koja na meni vuce na tamnozuto (vidi moj kom.iz prethodnog posta), a i ne matira bas nesto. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je sto si se i ti lijepo picastila u posljednje vrijeme ^_^ Meni vise vuce na roze, ima dobra recenzija kod Ene (arkona) pa pogledaj, bas se lijepo vidi nijansa :) Avonovu paleticu jos uvijek nisam koristila, ali nijanse su prelijepe.Evo sad sam je malo pipkala da ti mogu javiti pigmentaciju i solidna je, prve dvije svijetle nijanse nisu bas pigmentovane, ali ostale su dobre..Pogledaj opet malo recenzije :)
      Jeste, ovo je Raspberry rush i divna je. Sjecam se da si kupila Wild Orchid, ja je jos uvijek najvise koristim :D
      Moj Eveline puder je transparent, ne znam da li koristis Rimmel stay matte transparent, on je odlican :) <3

      Izbriši
  2. Nisam nista pročitala o onoj lepoj roze kabuki četki :) da li je bila tu samo za slikanje? pozdrav,baš si se počastila,što bi rekla moja kćerka :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije bila tu samo za slimanje, ima link ispod fotografije sa Dresslink stvarima pa sam tu malo napisala o cetkici, ali sad mogu reci da je super za puder u kamenu, a i onaj u prahu, za cijenu od oko 2 dolara je odlicna :)

      Izbriši
  3. Jaoj koje prelepote, gde da gledam, uživaj draga <3

    OdgovoriIzbriši
  4. jao baš me zanima ovaj serum za obrve, obavezno javi utiske i ostale inf. kako,šta,koliko i td, pls :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uskorooo, i ja sam nestrpljiva sto se trepavica tice za sad ne primjetim neku razliku, rano je jos, ali na obrvama vidim rezultate, pisat cu detaljno obavezno :D

      Izbriši
  5. Divni noviteti, i ovaj la girl korektor me progoni, taman kad ga odlucim naruciti netko kaze da ne valja :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj ja o ovom korektoru nikako da formiram misljenje, jednom je dobar, super, dok je drugi put bezveze, a nanosim na isti nacin, isto setujem, isto hidratiziram kozu prije, ne znam sta mu je muci me bas :D

      Izbriši
  6. Joj svasta ovde imaa i sve mi se dopada! :) <3 Ocekujem recenzije uskoro! :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bit ce recenzije dok jos malo testiram proizvode, treba mi malo vremena, previse ih ima :D <3

      Izbriši
  7. imamo neke iste novitete :D najvise me zanimaju LA girl concealeri, odakle si ih narucivala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Narucila sam preko ebaya od beautyjoint-a..Cula sam da oni zezaju ako nesto ne stigne, treba im puno pisati dok vrate novac, pa sam se iz tog razloga odlucila preko ebaya uzeti. Uzela sam ono gdje su 3 zajedno, ali mozes izabrati koje nijanse zelis i platila sam 10.50$, to jest 5.95$ i shipping 4.55$, a cekala samo oko mjesec dana ja mislim :)

      Izbriši
  8. Divni noviteti, mada moram reći da je meni nekozmetički novitet favorit - svijećnjak :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je svijecnjak predivan, nasla sam jos neke slicne da narucim, super izgledaju :)

      Izbriši
  9. I meni je taj beauty blender takvo razočarenje, ogroman mi je u ruci dok nanosim puder i ispada mi i nervira me stalno 😁

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije meni ogroman, nekako mi je ok sto se velicine tice, ali nisam odusevljena njime, navikla na cetkicu i brze mi njome nanijeti puder, evo jos spuzvicu nisam koristila, a stavila an sto da mi je na oku uvijek, ali dzaba, opet ja svoju cetkicu uzmem :D

      Izbriši
  10. Htjela bih te nešto ptati,ja sam apsolutno oduševljena blogom ali svaki put kda stisnem da Pretplati(Atom)pojavi se ovo http://www4.slikomat.com/13/1227/97v-Screen.png
    ja stvarno te želim zapratiti.Jel imaš neki savjet kako to riješiti i da kakav je onaj zeleni serum za vrhove,ja imam namjeru kupiti ga,jel stvarno tako užasan?A taj plavi kakav je,ja sam inače Avon lady i sad gledam nema ga u katalogu,jel bilo limitirano izdanje ili ne?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne moze se preko toga pretplatiti na blog, i meni se to isto pojavi :) Mozes me pratiti na FB stranici, preko google+ ili bloglovin, kao i instagrama, na svim tim stranicama uvijek objavim nove postove :)
      Avon serum nije uzasan, ja sam godinama koristila najvise zeleni, i uvijek mi je bio bolji i od plavog i od rozog, samo j ovaj moj primjerak nesto cudan, nije kao prije kad sam koristila, mozda je dugo stojao ili nesto, stvarno ne znam sta mu je, inace je bio odlican uvijek i uvijek sam ga izdvajala :) Pocela sam korisiti i ovaj novi zeleni serum, iako sam mislila da necu, ali trenutno nemam drugi pa sam mu pruzila priliku i dobar je kad se nanese na vrhove. Plavi nije limitirano izdanje, bude dostupan u svakom katalogu ja mislim, nisam znala da ga u trenutnom nema... Mozda ce biti u sljedecem, to je onaj sa arganovim uljem, ima plavi poklopac pa ga zato zovem plavi :D

      Izbriši
    2. Služila sam i zapratila te,naručiti ću u sljedećoj kampanji taj zeleni,trenutno sam ostala šorc jer sam naručila masku za lice,četkicu za lice i narukvicu sa znakom jarca.Inače i ja pišem blog i trebaju mi proizvodi za recenciranje,ali uvijek provjeravam prvo kod drugih pa tek onda kupujem.Znam da nije totalno sigurno,ali je sigurnije.

      Izbriši
    3. I ja uvijek prije kupovine pogledam recenzije na blogovima, pa zato rijetko kad i kupim nesto sto mi ne odgovara :)

      Izbriši
  11. Predivan i velik new in :) Možeš mi reći koji fotić koristiš jer sam apsolutno oduševljena tvojim slikicama, savršene su :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne koristim fotic, sve fotografije su sa telefona :) Hvala ^_^

      Izbriši