Cocorose London


Danas vam pišem malo drugačiji post. Do sad sam pisala recenzije o dekorativi, preparativi, noktima, nakitu, odjeći, a danas je na redu obuća :D Danas vam želim pokazati moje nove baletanke u koje sam zaljubljena :D
Nisam tip djevojke koja voli štikle, nisam ih nikad voljela, ni dok sam izlazila redovno svakog vikenda, uvijek sam ih mrzila jer me noge bole par dana poslije. Štikle nosim kad je baš neka posebna prilika. Uvijek mi je bio smiješan njihov naziv štikle hahah -_-
Moja ljubav, oduvijek, su baletanke i starke. Nema mi ništa draže niti udobnije. Od kako nastupni proljeće, kad se istopi snijeg, ja odmah počnem nositi starke, zatim kad malo otopli baletanke i u tome provodim i proljeće i ljeto i početak jeseni. Baletanke i starke nosim uz sve, kod mene nema odjevne kombinacije uz koju mi ne idu :D 
Zato vam želim pokazati najudobnije baletanke koje sam do sad imala.
U pitanju su Cocorose London baletanke <3


Vjerujem da je većina vas čulo za Cocorose London, ali ako slučajno niste onda ću vam napisati samo par riječi o njima, a ako vas zanima nešto više, možete pogledati super VIDEO na youtube (klik na roza slova) gdje je dosta toga pokazano i objašnjeno.
Iz naziva je jasno da se radi o Engleskom brendu i sva obuća je napravljena baš u Engleskoj. Možete pronaći velik izbor obuće koji je podjeljen na Ballerinas, Loafers, Slip-Ons, Trainers, Sandals, Boots, Travel, The Royal Ballet, Liberty Art Fabric, zatim torbe, te nešto nakita.

Svi modeli se mogu naručiti online i stižu veoma brzo na adresu! Moje su stigle za tri dana, iz UK!
Ako ste iz Bosne i Hercegovine, onda vas želim obavjestiti da je Cocorose London obuću moguće pronaći i u Sarajevu i to na adresi:

Magaza d.o.o.
A. Veliki ćurćiluk 20, 71000 Sarajevo, BiH

Vidjela sam da Magaza d.o.o. imaju i svoj profil na olx.ba (stari pik) pa ih možete i tu potražiti, bude nekih sniženja često :)


Kad sam dobila priliku da biram jedan par, odmah sam znala da će to biti bež ili crne baletanke.
Crnu boju ne volim, ali crne baletanke su uvijek potrebne. Kao i bež. 
Pošto puno volim bež boju, i lakše mi je ukombinovati uz svoje odjevne kombinacije, odlučila sam se uzeti njih. Tražila sam neke jednostavne i pronašla divne <3 Malo sam se dvoumila koje izabrati, jer dok sam tražila idealne za mene, našla sam još puno puno drugih u raznim bojama i dezenima koje su mi se previše svidjele, jedva sam se vratila na ono da uzmem jedne dobre i udebne baletanke koje idu uz sve.


Moj model je Sandringham Nude
Ako ste kliknuli na roza slova u nazivu modela, onda ste vidjeli da boja nije ista uživo i na sajtu. 
Ja sam se iznenadila kad sam ih tek vidjela, ali opet mi je boja super, sviđa mi se, posebno lijepo izgleda kad se obuje. Koliko sam primjetila po netu ostale boje su realne na sajtu i uživo, ali ako se odlučite nabaviti jedne preudobne baletanke ili nešto drugo sa neta, ja vam savjetujem da na netu pronađete kako to uživo izgleda, jer imaju sve fotografije. Ne znam zašto ja to nisam uradila, ali nema veze, i da sam vidjela da je boja malo drugačija, ja bih opet izabrala ove iste.


Pakovanje ovih baletanki je prelijepo, Meni je ovo prezanimljiva kutija. Jako je čvrsta, kvalitetna, ma savršeno izgleda, ja sam odavno oduševljena njihovim ovim kutijama :D


Kad sam vam pokazala divnu kutiju, izgled i boju mojih baletanki, sada vam želim spomenuti i ono najbitnije - udobnost.
Mogu slobodno reći da su ovo najudobnije baletanke u mom životu!
Napravljene su od divne mekane kože i imaju kao jastučiće za stopala i sa strane gdje ja obavezno imam žuljeve kad kupim neki novi par obuće. Na prve dvije fotografije iznad to možete i vidjeti,
Jastučići su odlično urađeni, nisu premekani, a nisu ni tvrdi, idealni. Na dvije fotografije gore možete vidjeti da su dobro, lijepo i kvalitetno urađene i ispod.
Ja sam ih nosila po kući, na bosu nogu, i ne mogu vam opisati koliko su lagane i udobne. Nisam dobila ni jedan jedini žulj iako sam ih par dana nosala baš zbog toga da vidim da li će mi praviti probleme da vam to mogu javiti :D Taj jastučić iza to sprječava.

Pored udobnosti, ove baletanke su posebne po još nečemu što ćete vidjeti na fotografiji ispod :)


Ako ste na fotografji sa kutijom primjetile malu crnu torbicu u čošku, onda vam je sad jasno čemu služi :)
Cocorose London obuća je specifična i po tome što se svaki par može presaviti te spakovati u malu crnu torbicu i ponijeti u torbi. To je idealno za vas koje volite štikle, ali vas brzo zabole noge pa se želite preobuti u nešto ravno i udobno. Zauzima veoma malo mjesta u torbi.


Ne trebate se brinuti da će ovako presavijene brže puknuti ili oštetiti se jer neće. Čitala sam prije o ovim baletankama kod djevojaka koje su ih duže vrijeme nosile ovako u maloj torbici i kažu da nije bilo nikakvih posljedica :)
Uz malu crnu torbicu dobije se i kao neki mali ceker koji se može skinuti jer je samo zakacen kao privjesak. Mala torbica je napravljena od mekane kože.


Još jedna stvar u vezi pakovanja: baletanke su došle upakovane posebno u one kao vrecice od nekog materijala što možžete vidjeti na fotografiji ispod, a ovaj metalni dio na mašnicama je svaki bio posebno dobro umotan u papir i zalijepljen da se slučajno se bi oštetio. Sve je tako pažljivo i lijepo upakovano. 
Jedva čekam proljeće da ih nosim <3 

Kao što ste pročitali, ja sam veoma zadovoljna ovim baletankama i preporučujem ih iako je cijena visoka, ali se isplati kupiti jedan preudoban par koji će nadam se trajati nekoliko godina :)
Također, zadovoljna sam i uslugom, sve je došlo u kutiji, ekspresnom dostavom. Vrlo su ljubazni, komunikativni i kulturni.


Da li vam se sviđaju moje baletanke?

Da li već imate neki par Cocorose London baletanki? Ili ih planirate nabaviti? :)

Hvala vam na čitanju,
šaljem pozdrave i uživajte u ovim sunčanim danima dok nije ponovo pao snijeg :) <3

Broj komentara: 18

  1. Nemam njihove baletankice, ali taj fazon da se mogu spakovati i staviti u neseser pa u torbu mi se uvijek dojmio odličan i milim da tako neki par svaka cura treba da poseduje! Ja isto volim baletanke i ravnu buću, ovo nije najsaršeniji model, ali svakako je najpraktičniji, ja bih sebi uzela isto ili crne ili bež:) Divne fotografije baš djeluju mekano i udobno. <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slazem se s tobom, takav par, koji moze stati u torbu, treba svaka djevojka, lakse je nego nositi neke druge baletanke koje zauzmu bas dosta mjesta. Meni se svidja model, lijep je i praktican, mogu kombinovati uz sve, i inace volim jednostavne stvari :) Vecina mojih baletanki su bas ovakve, lagane, jednobojne sa malom masnicom :) hvala Mirna <3 :*

      Izbriši
  2. Super izgledaju, odlične za nositi u torbi hehe kad štikle dosade :P

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma kako su samo slatke! Volim jednostavne baletanke bez bilo kakvih ukrasa, cirkona i ostalih instalacija :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa opet volimo iste stvari :D I ja sam za sto jednostavnije, vecina mojih baletanki ima samo obicnu tanku masnicu, kao ove, samo bez ovog metalnog dijela i to je to :D I ove su jednostavne i slatke <3 hahahaha nasmijala si me sa instalacijama :D

      Izbriši
    2. Znaš već kako kod nas ide, razumijemo se xD A zaboravila sam reći da štikle također ne volim i nikad nisam željela obuti samo zato jer se očekuje za neku priliku i jedino sam mamine nekad probala i tu je sve zabršilo, preko praga nisam prešla. Lijepo ja to skontam s baletankama, a za sve ostalo crne starke dušu dale :D I visoka sam, pa ne patim za dodatnom visinom xD Eto, i ovo nam je zajedničko, a sad čekam nešto novo :D

      Izbriši
    3. hahahaha koliko slicnosti, ne mogu da vjerujem <3 ja samo vise volim bijele starke, izbjegavam crnu boju :D ja sam oko 172 visoka, dovoljno, ne trebaju stikle :D vidjet ces uskoro nesto novo, danas stiglo, a znam da imas i ti hahah :D

      Izbriši
  4. Hvala puno na poseti i divnom komentaru na moj Christmas Home Tour 2015!
    Preslatke baletanke! Ja ih inače skoro, pa ne skidam, a ove neutralne boje uvek kupujem jer su savršene za kombinovanje. Takođe volim da su svedenog dizajna, ne volim nikakve džidže i šljokice. Super izbor!!
    xoxo
    Vesna - Home Chic Club
    http://vesna-kreativnostidrugesitnice.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na cemu Vesna, svidjeo mi se tvoj dom jako :)
      I ja sam ista sto se tice neutralnih boja, omiljene su mi i idu uz sve, kad nesto obucem en moram puno razmisljati koje boje baletanke i torbu, ovakve neutralne rijese sve :) Drago mi je sto se i tebi svidja moj izbor :)

      Izbriši