Avon (grupna recenzija)


Prije tri sedmice dobila sam divan paketić iz Avona. Svaki paketić me obraduje, a ovaj je bio poseban pa sam odlučila da po prvi put napišem grupnu recenziju :)
Ovo je i posljednji post u 2015. godini i 100-ti po redu :)

Želim krenuti od kupke, to jest pjene za tuširanje koja predivno miriše. Ovo je prvi put da koristim baš Avon kupku, do sad sam probala mnoge njihove gelove za tuširanje i drago mi je što sam sad dobila i kupku. Miris je pravi zimski, topao, divan. Tačno miriše na red berries i kao neke kolačiće sa malo cimeta. Kad je koristim prilikom kupanja cijela kuća miriše kasnije i miris se zadržava na tijelu, ali nije jak, nego onako blago miriše na koži. Sigurno ću isprobati još neke mirise ovih ovih kupki, a preporučujem i vama, ako ih već niste koristile :)


Sljedeći na redu je lak za nokte. Imam nekoliko Avon lakova za nokte i zadovoljna sam, pa sam se baš obradovala još jednom primjerku u mojoj kolekciji. Ovo je linija Cosmic, a nijansa je Aurora. Kad sam ga izvadila iz kutijice pomislila sam da se radi o sand završnici, tj onoj teksturnoj, kao pijesak. Međutim pogriješila sam :) Nijansa mi se puno svidjela, pa sam ga odmah namazala na nokte i tad sam vidjela da je sjajan, drugačiji od svih koje imam, poseban. Koliko mi se svidjeo govori dovoljno činjenica da sam ga mazala 3 puta zaredom, a evo danas ga opet imam na noktima.


Sadrži puno puno sitnog šimera u sebi, nemoguće je tu ljepotu uhvatiti kamerom, uživo dosta ljepše i zanimljivije izgleda. Ima super sjajnu završnicu tako da nije potreban nadlak (top coat).
Potrebna su dva sloja za potpuno prekrivanje nokta i boju kao iz bočice.


Moji nokti se trenutno oporavljaju od jeseni koja je mojoj koži, kosi i noktima neprijatelj :D
Polako su se noktići počeli oporavljati, manje se listaju i manje pucaju, nisu toliko krhki kao prethodnih par mjeseci. Aurora na mojim noktima izdrži oko 3 dana i onda se malo skine na vrhovima noktiju i poslije par dana ostaje tako ista, ne otpada onako u komadima lak da se guli, nego se samo iskrzaju vrhovi. Tako sam ga testirala samo jednom jer tih dana nisam izlazila, pokušavala sam učiti :D Inače skidam lak čim se i najmanje ošteti, ne volim vidjeti takve nokte. Meni skoro svi lakovi traju 3-4 dana, a i dosadi mi boja, pa mjenjam. Uvijek kažem da postojanost laka na noktima zavisi kako ih njegujete, kako ih pripremate prije lakiranja i koliko se obavljaju neki poslovi po kući.


Sljedeće čemu sam se obradovala bila je nova nijansa Avon ruža u olovci. Nijansa je Raspberry Rush. Divna malinasta nijansa koja se ne da slikati. Na fotografijama uporno ispada ili crvena ili pink, ali je ustvari na usnama kao predivna nijansa maline sa mrvicu ljubičaste u sebi ako mogu to tako opisati haha nisam baš dobra u opisu nijansi zato se uvijek potrudim naraviti fotografiji sa što realnijom ili boljom nijansom, ali Raspberry Rush ne želim sarađivati.


Pokušala sam slikati i dok je bilo sunčano i sad kad je oblačno, ali nisam uspjela. Slično se dešavalo i kad sam pisala recenziju za još 4 nijanse ovih ruževa u olovci, pa nisam uspjela uhvatiti pravu nijansu Wild Orchid olovke i ona je uživo malo više ljubičasta. Ako uspijem uhvatiti pravu nijansu na fotografiji editovat ću post i obavjestiti vas na FB stranici :) Pošto sam o ovim olovkama pisala post, neću dužiti opet, pa ako vas zanima detaljnije možete pročitati klikom OVDJE. I ova nijansa je postojana, pigmentovana, ne uvlači se u borice usana, fino blago miriše. Ja sam je najviše koristila dok su bili ovi sunčani dani, kad god sam izlazila iz kuće koristila sam ovu nijansu i baš sam zadovoljna. Bit će idealna za proljeće <3


I za kraj sam ostavila jednu ljepoticu :)
Ovo je moja prva Avon paleta sjenila za oči i bila sam sretna što ću napkon isprobati njihova sjenila jer već dugo planiram kupiti, ali uvijek nešto drugo uzmem, nije mi se dalo i evo napokon prilike :D
Kad sam otvorila kutijicu u kojoj se nalazila paletica oduševila sam se nijansama. I drago mi je što sam dobila baš ovu Smokey Shimmer, a ne onu Nude Shimmer, mada je i ona prelijepa i svaka nijansa je lijepa, ali u posljednje vrijeme više volim nijanse kao ove u Smokey Shimmer paletici. Stvarno su nijanse kao da sam sama birala i slagala paleticu :D


Pogledajte samo te nijanse *.*
Pakovanje ove paletice je takođe prelijepo, plastično, ali dosta kvalitetno. Kada se otvori na poklopcu ima usko ogledalo koje je fin detalj, ali ja ga ne koristim, kao ni ovaj spužvasti aplikator.
Paletica sadrži 6 grama, te osam nijansi različitog finiša.
Kao i inače, svjetlije nijanse su manje pigmentovane, dok su tamnije dobro pigmentovane.


Pokušala sam ih slikati sa macro, ali nisu mi ispale baš realne boje, ljubičasta i crna su svjetlije ispale,  i ova četvrta nijansa je više između plave i sive njanse, dok na fotografiji izgleda sivo,ali ipak sam odlučila postaviti fotografije da bolje vidite teksturu sjenila.


Prva nijansa je bijela sa sitnim šimerom, slabije pigmentovana, ali predivna.
Druga je svijetlo roza sa sitnim šimerom, slabije pigmentovana.
Ove dvije nijanse su meni idealne za unutarnji dio oka. Obe su nježne kao svilenkaste i dobro se blendaju.

Treća nijansa je siva sa sitnim šimerom i ima malo metalik odsjaj.

Četvrta nijansa je hladna siva, nešto između sive i plave nijanse. Sadrži sitni šimer, i ona ima malo kao metalik odsjaj i dobra joj je pigmentacija.

Peta nijansa je mat siva. Mrvicu slabije pigmentacije, lako se blenda i super izgleda na očima.

Šesta nijansa je najljepša nijansa u ovoj paleti! Ljubičasta, šimerasta, dobro pigmentovana. Šimer je kod ove nijanse holo, presijava se na sve boje i predivno izgleda. Ima malo i bordo nijanse u sebi, što možete primjetiti na fotografiji ispod gdje na jednoj izgleda više ljubičasto, dok na drugoj iz drugog malo ugla izgleda malo više bordo.


Sedma nijansa je nešto između sive i smeđkaste i ima nešto krupniji srebrni šimer nego ostale nijanse u ovoj paletici, te je meni zbog toga najizraženija. Malo je slabije pigmentacije, ali opet je sasvim ok i ona bi bila idealna za Novu godinu i večernje izlaske.

I zadnja, osma, nijansa je klasično mat crno sjenilo koje je uvijek potrebno.


Sva sjenila se lako blendaju, malo se truse, nije pretjerano. Ne truse se kada ih diraam prstom, ali se truse malo kad četkicom nanosim. Ne rassipaju se ispod oka, ne stvaraju probleme :D Postojane su, ja ih koristim uz Avon bazu i traju satima.


Želim vam lijep provod večeras, budite sretni i zadovoljni.
Želim vam puno zdravlja, sreće, ljubavi i uspjeha u 2016. godini, nek nam svima bude bolja i radosnija <3

Hvala na čitanju :*
*pr proizvodi

Broj komentara: 12

  1. Krasni proizvodi, sve mi se sviđa :) A slike su ti savršene...koji fotić je u pitanju?

    OdgovoriIzbriši
  2. Srecna Nova i sve najbolje :) ! Kupila sam Raspberry Rush, stvarno se boja ne da lako opisati, ali jedno je sigurno - divna je :). I ova paleta izgleda fino, a preporucujem ti i one cetvorobojne True Colour, odlicne su, imam dva komada ( zasad :)) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Kristina, srecna Nova i tebi, sve najljepse ti zelim ^_^ da, boju je tesko opisati, posebna je :) Bas sam htjela i isprobati te True Colour, dvije paletice su mi bas zapale za oko, pa trebam ih naruciti dok su na snizenju :D

      Izbriši
  3. Super mi je lak kao i ruž. Paleticu imam i nijanse su mi predivne, baš su je lijepo složili :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Sretna Nova godina :)
    Paleta je stvarno divna,a za tu cijenu je bas dobra!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste, mislim da je oko 15 KM i bas se isplati uzeti je zbog nijansi :)

      Izbriši
  5. Odlicne fotografije, a paleticu zelim i moram isprobati. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ^_^ nadam se da ces biti zadovoljna ako je uzmes :)

      Izbriši