Essence Longlasting lipliner 02 i 07


Danas neću praviti uvod, neću vam pisati koliko volim olovke za usne jer vjeruem da ih svaka od vas voli isto koliko i ja i da bi se složile sa svime što napišem o olovkama za usne uopšteno, pa zato preskačemo uvod :D

Essence Longlasing olovke za usne još uvijek nisu dostupe kod nas u BiH, koliko sam ja upućena neće ni dolaziti. Ja ih imam u dvije nijanse, jednu sam dobila od prijateljice iz Hrvatske, a drugu od Ene kad je bila u Austriji.


Nisam primjetila neku razliku između ovih i klasičnih Essence olovki, ne znam kakve su ostale nijanse, ali ove dvije koje ja imam su mekane i kremaste. Moje su u nijansama 02 Sweetheart i 07 Plum cake.

Sweetheart je mekana, kremasta, ali ne kao Plum cake. Sweetheart ima kao mat završnicu što ćete primjetiti i na fotografijama, vidi se da je Plum cake mrvicu više kremasta. Na usnama su podjednako ugodne, ne isušuju. Dobro su pigmentovane.


Trajnost im je kao i kod klasičnih Essence olovki, nisam primjetila da duže traju.

Sweetheart ne mogu uporediti ni sa jednom nijansom iz klasične linije, dok je Plum cake skoro pa identična Satin mauve (staroj, novu nemam, pa nisam mogla uporediti).


Plum cake ima maaalo više ljubičaste u sebi, ima baš "plum" podton, dok Satin mauve ima blago smeđkasti, ali razlika je stvarno minimalna, na usnama su identične.
Plum cake mi je pukla dok sam je nanosila na usne, tj vrh je otpao, i to tokom drugog korištenja, ne znam kako, a nisam je izvukla puno :D


Sweetheart je prava ljetna ili proljetna nijansa, dok ću Plum cake koristiti tokom cijele godine :)

Sadrže 0,23 grama, a cijena je ja mislim oko 3 KM, nisam sigurna, sigurno nije vise od 4 KM.
Stare olovke imaju 1 gram, a cijena je 2.20 KM... Ali tu je to negdje sa gramažom jer stare izgube dosta proizvoda dok se oštre.




Ja želim nabaviti još 03 Yummy berry i možda 04 Peach Beauty, ostale nijanse nisu ostavile neki poseban utisak na mene.

Da li vi koristite Essence olovke za usne? Koja je vaša omiljena nijansa?

Hvala na čitanju <3

Broj komentara: 20

  1. Hoću Plum Cake. <3 Odmaaaaaah ! :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Obe su divne i jako lepo ti stoje.. :) Nadam se da ce ove barem kod nas doci, posto su ove nove uzasne.. Imam sve essence olovke i skoro sam ih potrosila, svakodnevno ih nosim, ali su izgleda promenili formuli, jer ove nove sa poklopcem u boji olovke su uzasne, izgrebala sam ruku pokusavacu barem neki trag da ostavim :( A sto je najgore, kupila sam ih bez probanja u parfimeriji jer sam verovala da su iste kao stare..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Zeljka ^_^ I ja sam cula za te nove da nisu dobre kao stare, nisam ih jos uvijek uzela jer imam stare... Puno djevojaka se zali :/ Nadam se da ce vratiti ovu staru formulu :)

      Izbriši
  3. Baš šteta što ih nećemo moći kupiti u BiH :( meni su i klasične dobre ali bih voljela i ove :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se jos uvijek nadam da ce se nesto promijeniti i da ce nam doci ove olovke :D

      Izbriši
  4. Plum Cake imam i obožavam :D
    divno ti stoje obadva <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Ajme, šteta ako ove krasotice neće dolaziti na naše tržište... :/ prelijepe nijanse.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se nadam da ce doci, ima jos lijepih nijansi koje zelim :D

      Izbriši
  6. Ja sam cula da Sweetheart dolazi u BiH cak od 10.8. ali u svom gradu nisam vidjela ni jednu :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aaaaaa sad si mi uljepsala dan :D Nadam se da ce doci i sweetheart i ostale nijanse, jako zelim yummy berry nijansu :D Ni ja ih jos uvijek nisam nigdje vidjela,a nisam primjetila ni da su ostale blogerice :/ Valjda dodju uskoro, u oktobru bi trebala i nova kolekcija stici, pa mozda nas usput obraduju i ovim olovkama :)

      Izbriši
  7. Drago mi je za ovaj plum cake da lici na satin mauve i jos samo jedva cekam otici negdje vani, kad se kod nas jadnih nista ne moze ni nabaviti :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lici bas, ali ima ljubucasre u sebi mada ja to na usnama ne primjetim bas nesto...Ali kad ih stavim na ruku primjeti se na dnevnoj svjetlosti :) Tacno kod nas se nista ne moze naci, uvijek zaistajemo :D

      Izbriši
  8. Predivno izgledaju oba dvije. Nisam ih primjetila u Rijeci, a već sam par puta gledala :( Jedva čekam da stignu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cudno da ih nema... Mislim da je meni prijateljica uzela u Mulleru, pa pogledaj :) I ja se nadam da ce nama u Bosnu stici :)

      Izbriši