Avon glimmerstick eyeliner


Prije nekoliko godina olovke za oči su bile dio moje svakodnevne šminke, uvijek sam koristila maskaru i olovke za oči u par nijansi, a onda sam ih prestala koristiti. Koristila sam samo crnu i to rijetko, a kasnije sam uzela i olovku u boji kože i to su bile jedine dvije olovke koje sam koristila. Ni sama ne znam zbog čega sam izbacila iz upotrebe olovke u boji, valjda sam malo eksperimentisala sa sjenilima :)


Prije dva mjeseca sam od Avona dobila paketić u kojem su bile i 4 glimmerstick olovke za oči.
Nijanse su mi se odmah svidjele, ali nisam bila sigurna hoću li ih koristiti jer sam se odvikla.
Iz Avona već imam jednu crnu olovku za oči, supershock kojom sam prezadovoljna, već sam je hvalila u nekom new in postu :)
Ove olovke su mi par dana stojale na stolu, a onda sam se jedno vece spremala napolje, žurila i pošto nisam imala vremena za šminkanje, odlučila sam isprobati ove olovke. Moram priznati da sam bila oduševljena i zapitala se zašto ih nisam prije počela koristiti. Kad sam se vratila kući olovka je bila na istom mjestu kao i kad sam je tek stavila, nije mi se ni malo razmazala :)


Nijanse koje sam dobila su : ultra violet, galactic green, twilight sparkle i blackened night.
Prvo sam koristila Twilight sparkle, a onda i ostale i predivne su sve četiri.

Ove olovke dolaze u, meni, divnom pakovanju, posebno mi se sviđa što je na njima prikazano koje su boje, pa ne moram pamtiti njihove nazive :) Sadrže 0,28 grama, a rok upotrebe je 3 godine, radi na principu odvrtanja i to je baš kvalitetno urađeno, za ova oko 2 mjeseca korištenja nije se pokvarila ni jedna dok sam odvrtala i zavrtala, a pri zavrtanju tj vraćanju olovke kada dodjete do kraja čuje se ono "klik" kao da nešto preskoči unutra i zablokira je tako da se ne može sama odvrtati i slomiti što je odlično. 
Jedino upozorenje koje piše na unutrašnjoj strani kutijice je: Ne upotrebljavati na unutarnjoj liniji trepavica.


Olovke nisu pretanke, a nisu ni debele, nego baš onako dovoljno kako treba.
Dovoljno su i mekane i lako klize po kapku. Ja ne volim tvrde olovke za oči.
Ove olovke su toliko fino mekane da ih je moguće bez problema i izblendati, kremaste su, lako se nanose, ne preskaču, ne ostavljaju ona prazna mjesta na svaka dva milimetra, nije potrebno više puta ponavljati olovkom. 

Ultra violet je divna ljubičasta nijansa, i jedina od ove 4 nijanse ne sadrži šljokice. Ja sam je najčešće nosila na donjem kapku, često je nisam ni blendala nego ostavim onako da mi bude intenzivnija boja i baš mi se sviđala tako.

Galactic green je zelena, maslinasto zelena nijansa sa puno puno sitnog šimera u raznim bojama. Na očima je taj šimer decentan, kao i kod ostale dvije olovke, nije uopšte prenapadan, meni je predivan.

Twilight sparkle prelijepa plava nijansa, takođe sa puno sitnog šimera u svjetlijim plavim i srebrnim nijansama.. Ovu olovku sam prvu koristila i još uvijek mi je najdraža i najljepša, kod nje mi je šimer najintenzivniji.

Blackened night savršena crna olovka za večernje izlaske. Ja je volim koristiti na donjem kapku, a na gornji stavim crni tuš za oči.

Na suncu :)

U hladu :)
Kao što sam već spomenula, ove olovke je moguće i izblendati jako lako i lijepo. Još jedna bitna stvar u vezi ovih olovki je to što se ne preslikavaju na gornji dio kapka, kada se malo kao "osuše" nekako se baš uhvate za kožu i meni se nisu preslikvale niti su se razmrljale okolo. 
Malo teže se i skidaju, potrebno je nekoliko puta proći blaznicom natopljenom micelarnom vodom. Možda bi to išlo lakše sa dvofaznim odstranjivačem šminke, ali ga ja trenutno nemam. Ja ih skidam micelarnom i kasnije se umijem nekim gelom :)

U hladu :)

Na suncu :)

Ove olovke mi nisu iritirale oči. Nisam ih koristila na unutrašnjem dijelu kapka, kako je i naznaceno na upozorenju. 



Da li vi koristite olovke za oči? Da li volite Avon glimmerstick olovke za oči? 

Hvala Vam na čitanju :)
*PR proizvod*

Broj komentara: 16

  1. Olovke za oči nisam već duuuugo koristila :D Plava mi je preprekrasna! Sviđa mi se što imaju šljokice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja prije ovih nisam bas dugo koristila ove u boji, nesto sam skroz zboravila na njih...ali evo sad su me ove podsjetile da su olovke jako dobre i da se s njima moze brze nasminkati :D Plava je i meni favorit, prepuna je sljokica ^_^

      Izbriši
  2. Plava i ljubičasta su predivne! Volim olovke za oči, odlične su za brzinski makeup :) P.S. Sviđaju mi se šljokica na fotkicama, a i u olovkama :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam ih zavoljela ponovo ^_^ Plava je izgleda svim najljepsa heheh Hvala Mirna :*

      Izbriši
  3. Ista sam kao i ti, u poslednje vrijeme sam samo crnu i bez olovku koristila, ostale zapostavila skroz iz nepoznatog razloga, ali valjda to tako dodje :D Nisam probala ove olovke, ali divne su nijanse, najvise mi se dopadaju plava i ljubicasta ^^

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izgeda da nam svima dodje taj neki period hehe Probaj bar plavu, zaljubit ces se :D

      Izbriši
  4. Imam ih sve sem ove zelene, obožavam Avon olovke i skupljam ih polako, odlične su a povoljne a ujedno olovke su mu mi opsesija uz proizvode za kosu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slazem se s tobom, bas su odlicne i cesto snizene tako da su povoljne :) joj i meni su proizvodi za kosu bili opsesija, ali vec 2-3 mjeseca sam sama sebi zabranila kupovinu stvarcica za kosu ccc kupim samo sampon i gotovo dok ne potrosim ono sto sam nagomilala :D

      Izbriši
  5. Slike su ti predivne, baš si lepo uklopila one cirkončiće :)
    Ultra violet i twilight sparkle mi se najviše dopadaju. Super su skoro sve olovke koje sam probala od Avona.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Pixie ^_^
      Drago mi je da si i ti zadovoljna, i ja sam ih zavoljela opet :)

      Izbriši
  6. Baš ti je krasna dekoracija na ovim fotkama. :) Nisam isprobala ove olovke, nekako sam i ja izbacila olovke iz rutine šminkanja, ni sama ne znam zašto...Najljepša mi je ova ljubičasta. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga ^_^ Mozda im se i ti uskoro vratis kao i ja heheh kad mi se mrsko sminkati, a zelim naglasiti oci olovka zacas pomogne :D

      Izbriši
  7. Kakav divan post ! Sve je prelepo, i opis, i slike, ma sve ! Obozavam Avonove olovke za oci, dosad me nijedna nije izneverila. Inace, olovke su mi obavezan deo sminkanja. Do pre mesec dana koristila sam iskljucivo crnu, a sad eksperimentisem sa bojama, i mogu ti reci da mi se svidja kako mi stoje :). Iz posta su mi sve olovke lepe, sve do jedne :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno puno Kristina :) Olovke su sad postale i moj obavezan proizvod, dok je prije ovih olovki bilo drugacije, ali drago mi je sto sam ih pocela ponovo koristiti :) Ako si zadovoljna ako ti stoje onda potrazi i neku od ovih nijansi, kvalitetne su i lijepe, trebala bi biti zadovoljna.. Prije par dana sam citala post kod MeteoBeauty ona ih je koristila kao sjenila za oci, pa mozes pogledati kod nje, ako vec nisi, odlicno izgleda :)

      Izbriši
  8. odlične, sve četiri... i krasne fotke *.*

    OdgovoriIzbriši