Deborah Milano Absolute Lasting Liquid Lipstick


Kao što sam već objavila na Instagramu i Facebook stranici prije dvije sedmice Deborah Milano BiH je iznenadio BiH bloggerice sa dva Absolute Lasting Liquid ruža.

Deborah Milano dugotrajni ruževi za usne ne sadrže parabene i dolaze u 8 nijansi, ali je kod nas dostupno 7 nijansi. Cijena je 19.95 KM.

Ja sam dobila nijanse 01Brick Red i 03 Mauve Nude.


Pakovanje ovih ruževa je veoma lijepo, napravljeno od čvrste plastike i sadrži 8ml proizvoda, 4ml tečnog mat ruža i 4ml sjaja za punije usne. Ruževi bi se trebali iskoristiti u roku 18 mjeseci.


Ruž ima spužvasti aplikator koji je precizan, dovoljno čvrst i ravnomjerno nanosi ruž na usne. Sjaj za punije usne se nanosi četkicom koja je super, nije previše mekana i lijepo nanosi sjaj na usne koji je prilično gust. Ruž ima fin, blag miris.


Dugotrajni ruž za usne? Jeste, dugotrajan je, iznenađujuće dugotrajan. Na mojim usnama je izdržao 7 sati. Izdržao je i doručak i kafu i ispit i ručak i tek se nakon 7 sati počeo polako skidati na unutrašnjoj strani usana i tek tad ga trebalo malo popraviti. Kao i kod većine dugotrajnih ruževa nakon nekoliko sati stvori se linija na unutrašnjoj strani usana, ja to uklonim običnom maramicom i sve bude uredu :) Ako jedete masnu hranu ruž će se prije skinuti, kao i svaki ruž kada dođe u dodir sa masnoćom.

03 mat; 03 sa sjajem; 01 mat; 01 sa sjajem

Pigmentacija ovih ruževa je odlična! Boja je baš inetnzivna i što je najbitnije ne razmazuje se niti curi sa usana. Brzo se suši i postaje mat na usnama. Kada se osuši počne malo da se ljepi. Ja tad nanesem malo sjaja i odmah postane lijep i ugodan osjećaj na usnama. Već sam u postu o proizvodima koje ne koristim spominjala da ne volim sjaj za usne zbog ljepljivog osjećaja i razmazivanja i curenja sa usana. Zbog toga nisam bila sigurna da li ću koristiti ovaj Deborah ruž sa sjajem. Kada sam prvi put stavila taj sjaj na usne iznenadila sam se baš, nije se ljepio ni malo, nije curio sa usana, nije izgledao napadno i po prvi put svidjeo mi se sjaj na usnama!

>Ako na fotografijama primjetite da je ruž na nekom mjestu tamniji ili krivo nanesen, ili sjaj izgleda čudno, samo da napomenem da nije do ruža nego do mog vjernog prijatelja herpesa koji je već danima tu i ne želi me napustiti.<

03 Mauve nude - mat
03 Mauve Nude sa sjajem
Možete ga nositi i samostalno na usnama, predivno izgleda, a možete i sa sjajem ako volite pune i sjajne usne. Ja više volim mat, pa zato stavim ruž i onda utapkam malo sjaja i nakon par minuta suhom maramicom tapkanjem malo skinem taj sjaj i tako mi se ne lijepi ruž i ne zateže mi usne, kao da nemam ništa na usnama.

01 Brick Red - mat
01 Brick Red - sjaj

Što se skidanja tiče, ja ga skidam uljem. Uzmem bademovo ili arganovo ulje i lijepo sve skinem. Probala sam micelarnom vodom i nije išlo... Dvofazni odstranjivač sminke ne koristim tako da ne znam da li bi se njime lako skinuo ruž. Ovaj ruž je idealan za djevojke i žene koje idu na posao, i super je za noćne izlaske i za neke svečane prilike jer nećete morati brinuti o ružu :)

Sastav:


Ja sam jako zadovoljna ovim ruževima, zadovoljna sam i nijansama koje sam dobila. Mauve Nude koristim svaki put kad se šminkam, super mi je za dan, prelijepa nijansa. Brick red je tamnija nijansa i idealna za večernje izlaske.

*PR proizvod.*

24 komentara

  1. Jako lijepo, mislim da nemam čak nijedan Deborah proizvod :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Deborah ima finih proizvoda,ja volim njihovu BB kremu 5 in 1, koristim je ljeti jer mi je i najsvjetlija nijansa potamna za ovo vrijeme :)

      Izbriši
  2. "mog vjernog prijatelja herpesa" ovaj dio me je bas nasmijao, ali mi je zao sto se mucis s tim :/

    I ta trica mi se bas bas bas svidja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj bas se mucim, cesto mi dodje i stvara nervozu, svrbi i boli :/ trojka je savrsen, bas sam se zaljubila u boju :)

      Izbriši
  3. Joj trojka je odlicna! Nisam ih ni stigla sve pregledat, ja sam dobila 2 i 7 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj meni je i 7 odlican, kupit cu ga ako bude na nekom snizenju, svidja mi se puno :D

      Izbriši
  4. Divno ti stoje. Više mi se dopada mauve nude. Nisam nikad probala deborah proizvode, ali ovaj ruž mi se baš dopada :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Mina :* I meni ne Mauve Nude drazi, koristim ga cesto... Probaj ove ruzeve i 07 nijansa je prelijepa mozda ti se i ona svidi, imaju i odlicnu BB kremu 5in1 i jos puno finih proizvoda, a cesto budu na snizenju :D

      Izbriši
  5. Lijepe nijanse. Doduse sve su lijepe stvarno.....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni se svidjaju sve nijanse, ali 3 i 07 su posebno lijepe :)

      Izbriši
  6. 03 je divota, a tebi obe nijanse lijepo stoje :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Ema :) 03 je bas divota, i ja sam odusevljena i drago mi sto sam bas njega dobila :)

      Izbriši
  7. Prelijepe su nijanse, favorit Mauve Nude. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svima se vise svidja Mauve Nude, izgleda da sve imamo isti ukus :D

      Izbriši
  8. ovo jako zanimljivo izgleda, nisam primjetila u svom dm-u ove ruževe/sjajila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlicni su, ja sam zbog Mauve Nude zapostavila sve ostale ruzeve :D Stigli su u DM, bas sam ih jutros vidjela u novom katalogu, cijena 19.95 KM :)

      Izbriši
  9. Predivne nijanse, malkice mi se više sviđa ova Mauve :)) obje ti lijepo stoje, imaš divan oblik usana. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je Mauve Nude draza, za svaki dan je predivna :) Hvala ti puno draga :) :*

      Izbriši
  10. Nisam probala ove ruževe, ali jako mi se sviđa ova Mauve Nude nijansa. Morat ću ih pogledati kad se nađem u dm-u. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogledaj obavezno, stvarno su predobri i lijepe su sve nijanse :)

      Izbriši
  11. Kao mat su predobriiiiiiiiiiii!!! :D

    OdgovoriIzbriši
  12. 03 mi je nekako ljepša, mada oba izgledaju super na usnama :)
    Kao mat su fenomenalni, jer nisam neki ljubitelj sjajeva :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja ih uvijek nosim kao mat, ne volim ni ja sjajeve :D 03 stalno koristim, bas mi je odlicna nijansa :D

      Izbriši