Avon Advance Technique Moroccan Argan Oil maska za kosu


ovom postu sam vam opisala svoju kosu, oštra i suha. U tom postu sam vam predstavila moju omiljenu masku za kosu iz Avona. Kada sam je skoro potrošila ostavila sam je sa strane, i počela koristiti novu koju sam kupila to jest Avon Advence Technique masku za kosu sa marokanskim arganovim uljem. Kad mi se neki proizvod svidi žao mi je potrošiti ga do kraja, pa uvijek tako ostavim sa strane, ono za posebne prilike :D pa počnem koristiti nešto drugo i tako samo džaba nagomilam proizvode.

Avon Advance Tecnique Moroccan Argan Oil mask je maska za kosu sa marokanskim arganovim uljem koja treba da obnavlja kosu unutar dlake, štiti je izvana, jača strukturu kose i pruža dubinsku hidrataciju.

Pakovanje je napravljeno od mekane plastike i ima 150 ml. Maska sadrži arganovo ulje, provitamin B5 i vitamin E i namjenjena je svim tipovima kose.

Prvo što me oduševilo kod ove maske je miris. Miriše isto kao i serum za vrhove kose, a miris se zadržava dan-dva poslije pranja. Nije intenzivan, ono da vam smeta u kosi i da vam je muka od njega, nego onako blago se osjeti.


Tekstura ove maske je srednje gusta i ne curi puno sa dlake. Na pakovanju piše da je potrebno ostaviti 5 minuta da djeluje i isprati. Ja je često ostavim i duže da djeluje, zbog boljeg efekta. Poslije ove maske kosa ostaje mekana na dodir, sjajna i predivno miriše. Ne masti dodatno kosu.
Moram priznati da Avon Planet Spa Luxuriosly Refininig maska za kosu sa ekstraktom crnog kavijara učini moju kosu ljepšom, ali ovu sa arganovim uljem volim više samo zbog mirisa :D Sigurno cu je kupiti ponovo kad bude na sniženju :)

Sastojci :



Da li ste vi koristile ovu masku za kosu? Koja je vaša omiljena maska za kosu?

Hvala na čitanju i lijep pozdrav za vas :)

Broj komentara: 16

  1. Nisam koristila ovu, ali sam kupila skoro onu od crnog kavijara, svidela mi se tvoja preporuka. :) Samo što sam ja izgleda dobila u starijem pakovanju, ali svejedno mi je dobra i čuvam je, kao i ti . :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je sto ti odgovara maska sa crnim kavijarom, vidjela sam sliku, mislim da to jeste neko staro pakovanje, ja sam je gotov potrosila :D odgovrajaju mi i proizvodi iz one nove linije za kosu, da cu njih cuvat hahah :D

      Izbriši
  2. Ovu masku nisam probala, mada ako tvojoj kosi odgovara, kontam da bi i mojoj :) Moja je isto suva i oštrija. Avon definitivno ima cool maske za kosu i uopštete mackalice i šampone!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imam jos neke dvije maske za kosu iz Naturals kolekciji ja mislim, probala sam ih samo par puta i nisam bas odusevljela, ali dat cu im uskoro priliku mada mislim da me nece oduseviti kao ova i ona od crnog kavijara... a sto se sampona tice, meni njihovi ne odgovaraju, probala sam 2-3 vrste i odustala :)

      Izbriši
  3. Ovu masku nisam probala, ali koristim serum za vrhove iz te kolekcije i super mi je! :)
    isto tako vjerujem da je i ova maska super, doći će i ona jednom na red! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj kad bude na snizenju, bas je dobra :) imam i ja serum i meni je odlican :)

      Izbriši
  4. Većina ima neke proizvode koje čuva za posebne prilike :D I nekako te prilike uvijek sporo dođu xD
    Nisam probala masku, ali jesam serum i voljela sam ga do zadnje kapi nekoliko bočica :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas sporo dodju hahah ali neka, cuvat cu je za neki poseban dan :D I ja volim serum odlican je, ali mi je zeleni za mrvicu drazi :)

      Izbriši
  5. Masku nisam probala, ali serum iz ove kolekcije jesam, i zaista ga obozavam..:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj onda i masku hehe slazem se za serum, bas odlican:)

      Izbriši
  6. Koristila sam cijelu tu kolekciju s arganovim uljem i slažem se da je maska odlična, serum također, jedini koji ne zamasti cijelu kosu a lijepo njeguje vrhove i ne otežava kovrče. Mogu oni pisati vrijeme držanja maske na kosi koliko god hoće - na mojoj kosi će svaka uvijek biti bar pet sati. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni se svidja serum, kao i maska, odlicni :) ja ne drzim bas 5 sati hahah rijetko kad to radim, ali drzim 10-15 minuta kako kad :D

      Izbriši
  7. nisam probala ovu masku, ali sam zato oduševljena njihovim šamponom s medom i jojobinim uljem, i na barem za neko vrijeme sam mu se obvezala na vjernost :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj meni nisu odgovarali avonovi samponi, prije par godina sam probala 3-4 ja mislim i nisu mi se svidjeli i od tad ne kupujem, umislila sam sebi da mi ni jedan njihov nece odgovarati :D

      Izbriši
  8. Koristila sam je prošle godine i bila sam zadovoljna. I ja je ostavim da stoji duže na kosi, imam utisak da mi 5 min nije baš dovoljno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja mislim da je svaku masku bolje ostaviti duze, i meni nije dovoljno 5 min, drago mi je da si i ti bila zadovoljna :)

      Izbriši