Catrice High Glow Mineral Highlighting Powder


U Catrice paketiću sa novitetima nalazio se i novi High Glow Mineral Highlighting Powder koji mi je odmah privukao pažnju i to je prvi proizvod koji sam probala. 
Pakovanje je prozirno, od čvrste plastike, sadrži 8 grama, a cijena je 10,35 KM.
Slova na pakovanju su srebrna i jako nezgodna za slikati, te su se vremenom počela brisati, meni to ne smeta. Pozada se nalaze osnovne informacije o proizvodu, nijansa i sastav.

Ovaj highlighter dolazi samo u jednoj nijansi i to 010 Light Infusion.
Jednu nijansu smatram manom jer ova nijansa neće baš svakome odgovarati i neće je sve djevojke voljeti. Bilo bi dobro da postoji u još jednoj, toplijoj nijansi.


Ovaj zapečeni highlighter ima svilenkastu, mekanu teksturu, nježan je i prilikom dodira prstom dosta je pigmentovan. Ukoliko ga nanosite prstom, pa potom blendate kistom trusit će se manje nego kad se pokupi kistom direktno iz pakovanja. Ja ga više volim nanositi kistom, tako mi ljepše izgleda.
Već sam spomenula da je dobre pigmentacije ako se nanosi prstima, ali kad se nanosi kistom potrebno je malo da se nadogradi ukoliko koristite mekani kist. Može se vrlo lako i lijepo nadograđivati. Što laganije nanošenje to je i laganiji, decentniji odsjaj. 
Ja lično volim highlightere, ali ih uvijek pomalo koristim, onako da izgleda što prirodnije koliko je moguće, ne volim baš da se jako ističe, ali ako vi volite možete to postići i ovim highlighterom uz nadograđivanje. 


Na početku sam spomenula da se nijansa neće svidjeti svakome, razlog je taj što je ova nijansa hladnija, po mom mišljenju pogodnija za djevojke svjetlijeg tena.  Na fotografijama možete primjetiti da je nijansa biserna, skoro pa srebrna. U pakovanju izgleda nekako neutralno, ali na koži je drugačiji, hladniji pa zato i kažem da je nijansa nekako biserna. Ja imam svjetliji ten i ova nijansa mi odgovara, ako ste dobile puno boje ovog ljeta te izgledate ko mali crnac, za sad bi možda pametnije bilo da preskočite ovaj highlighter da ne bi izgledao previše srebrno na vama, ali opet sve ovisi o tome koliko proizvoda nanesete. Sitne čestice to jest shimmer je sitno mljeven  i izgleda prelijepo, nije napadan. Miris se osjeti samo u pakovanju i ne miriše baš lijepo, ali sreća kada se nanese na lice ne osjeti se ništa :)
Na fotografijama ispod možete vidjeti nijansu u hladu i na suncu, naravno puno ljepše izgleda izblendan, ali nisam nikako uspjela uhvatiti svu njegovu ljepotu, pa zato tih fotografija ovaj put nema, pokušala sam par puta slikati, ali jednostavno moj mob ne sarađuje...
Na licu se lijepo ponaša, kako ga nanesem tako i stoji dok ne skinem šminku, ali nakon nekoliko sati intenzitet malo oslabi. Fino reflektuje svjetlost i ja ga često koristim. Od mene ovaj highlighter ima preporuke :)


*pr proizvod
Koji je vaš omiljeni highlighter?

Hvala na čitanju, pozdrav <3





Broj komentara: 8

  1. Mmmmmm, jako mi se sviđa. Još uvijek nije isproban, ali mislim da će i on stići na red za to :D. A kada je riječ o tamnijim osobama kontam da će fino proći i kod njih, ali kako si već navela, u nekom tanjem sloju. :*

    Ako želiš pogledaj moj blog pa ako ti se svidi učlani se:
    http://danny991.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo Iva je u komentaru ispod napisala da moze odlicno izgledati i na tamnijoj kozi, pa plus i za to :D

      Izbriši
  2. Ovaj mi je najdraži!
    Također se našao u Ovnakovom paketiću i stalno ga koristim, jedno vrijeme dam bila pretamna i tada sam ga koristila, stalno, u manjim količinama, sa malo više blendanja i odlično je izgledao.
    Odličan higliter i slike su ti prekrasne. ☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je sto odgovara i tamnijim djevojkama, hvala sto si podijelila s nama iskustvo, bas me zanimalo kako bi izgledao na tamnijim :)
      Hvala puno Iva :)

      Izbriši
  3. Imam ga i ja i nije loš, samo što bi bilo super da ima druga nijansa :)

    OdgovoriIzbriši