Nanshy - The eye brush set


Kada su kistovi za šminkanje u pitanju, onda definitivno nemam granicu. Iako se ne šminkam puno, te pri svakom šminkanju koristim skoro pa uvijek iste kistove, navika je čudo. Smatram da ih imam puno, doduše nemam puno original i kvalitetnih kistova, većinom su sa raznih kineskih sajtova, ali ja sam i njima prilično zadovoljna. Danas vam želim predstaviti novitete u mojoj kolekciji, koji su malo skuplji, ali opet ne previše skupi. Danas vam pišem o Nanshy setu od sedam kistova za oči.


Kao i uvijek kad pišem o nekom novom brendu na mom blogu, tako i ovaj put, napisat ću par osnovnih stvari ukoliko niste upoznati sa Nanshy
Osnovne stavke koje su vezane za Nanshy su te da su potpuno cruelty free, 100% vegan, approved by Peta.org što znači da su kistovi sintetički, antibakterijski. Imaju biserno obložene drškice što ćete primjetiti i na fotografijama ispod, malo su kao sjajne. Nanshy brend tvrdi da dlake iz njihovih kistova neće ispadati prilikom korišćenja ili pranja, što ću i ja odmah potvrditi jer mi ni jedna dlaka nije ispala ni kad sam ih koristila niti kad sam ih prala. 


Prvo me, naravno, oduševio dizajn četkica. Iako su dosta obične, kao i sve druge, meni se svidjelo što imaju malo deblju dršku, te kombinacija srebrno i biserno-crna. Moram spomenuti da mi se svidjelo i to kako su bile upakovane u kutiju, baš izgledaju elegantno i skuplje u odnosu na njihovu cijenu. 
Dlake (čekinje) su jako nježne i mekane. Na svakoj četkici stoji logo Nanshy na srebrnom dijelu, dok na crnomm dijelu drške opet stoji logo brenda te naziv četkice to jest njena namjena. 
Primjetila sam da su ove četkice nekako malo teže u odnosu na ostale koje posjedujem. Pod ovim ne mislim da su teški, da će vam to smetati ili nešto negativno, nego samo eto osjeti se skroz mala razlika u težini, meni to ne smeta uopšte, nisam imala nikakvih problema s tim, ali eto čisto da spomenem i to iako nije bitno :)


Ovaj set za oči sadrži sedam kistova, a cijena mu je 34,94 dolara. Otprilike svaki kist platite 5 dolara, što za ovakav kvalitet uopšte nije puno, iskreno smatram da pojedini vrijede i više od te cijene. 
Što se tiče ovih sedam kistova, četiri koristim pri svakom šminkanju, dok sam ostala tri nešto manje koristila, a u nastavku ću napisati nešto malo više o svakom te kako ih ja koristim.


Large Shader

Large shader je največi kist u ovom setu. Malo veći flat kist kojeg sam koristila manje nego ostale, ali je podjednako dobar i kvalitetan kao i ostali iz seta. Kao što sam gore napisala, svi su mekani i nježni pa nema potrebe da to ponavljam za svaki kist posebno. Ovaj sam koristila za nanošenje sjenila na kapak i super je za to. Lijepo pokupi sjenilo i prenese ga na kapak, može se njime malo i izblendati sjenilo, ali naravno mora se ponovo popraviti sa kistom za blendanje, mada ako je sjenilo u boji kože moglo bi se lijepo srediti i samo ovim kistom jer se ne primjeti kao na sjenilima u jačim nijansama.


Blending Eyeshadow

Blending eyeshadow je kist namjenjen za blendanje sjenila, malo je veći, ali mislim da bi odgovarao i djevojkama sa sitnijim očima, nije prevelik, meni je za moje oči taman i zavoljela sam ga na prvo korištenje. Koristim ga svaki put kad se sminkam i tako lijepo i brzo izblenda sjenila, njezan je, ne skida sjenilo sa kapka kao što mi se znalo desiti sa nekim kistovima koje sam testirala i to me baš nerviralo. Koristila sam ga i za nanošenje sjenila preko cijelog kapka, ali i za blendanje u pregibu. Mislim da mi je ovaj kist za blendanje trenutno omiljeni u kolekciji i najviše ga koristim :)

 

Eye Crease

Eye crease je idealne veličine za pregib kapka, posebno za neke malo tamnije nijanse, odlično nanese i izblenda sjenilo. Ovaj kist volim kao i prethodni, nježno blenda sjenilo, odličan mi je za sjenilo u vanjskom uglu oka, brzo izblenda sjenilo, meni je predobar. Kad žurim, a ipak želim nanijeti neutralnija sjenila na kapke uzmem ovaj, prethodni i sljedeći kist i vrlo brzo našminkam oči da sve bude lijepo i izblendano.


Tapered Crease

Tapered crease je još jedna mala ljubav od četkice, preciznija četkca za blendanje, za dodavanje malih količina sjenila, dobra je i za vanjski i za unutrašnji ugao oka. Ovakva četkica je definitivno falila u mojoj kolekciji.

 

Flat definer

Još jedan kist koji nešto manje koristim, to jest koristim ga samo za sjenilo na donjem kapku, mada bi za moj ukus mogao biti i malo tanji... Nije puno debeo, da ne bude zabune, samo ja volim tanje je mi je njima lakše nanijeti sjenilo uz rub trepavica. Kvalitet je, kao i kod ostalih kistova u setu, odličan, samo mala zamjerkica od mene ide na debljinu, ali će dobro poslužiti onima koji vole tu liniju malo deblju. Ja sam ga koristila malo preciznije, malo više nakosim kist i bude dobro :)


Precise Bent Eyeliner

Precise bent eyeliner je kist koji sam koristila samo dva puta i to da bih mogla napisati da li je dobar ili ne, ali ga nisam ni uspjela isprobati onako kako treba jer u svojoj kolekciji nemam ni jedan gel eyeliner. Zbog toga sam ovaj kist morala koristiti sa tečnim eyelinerom i uspjela sam nanijeti tuš samo što mi je trebalo malo vremena, ali kist je precizan. Prala sam ga dva puta i dlake su ostale na mjestu. Uskoro ću kupiti gel eyeliner pa ga dobro istestirati :)


Angled Detailer

Angeled Deatiler je po meni idealan kist za popunjavanje obrva. Za eyeliner ne znam kakav bi bio jer kao što sam već napisala nemam gel eyeliner, ali mislim da bi bio malo debeo za tu liniju, nisam sigurna, ispravit cu se kad kupim gel eyeliner pa isprobam ga i s ovim kistom :) Može se koristiti i za sjenila, ali ja sam ga namjenila za obrve i prezadovoljna sam. Dovoljno je i mekan i čvrst u isto vrijeme, pokupi dovoljnu količinu proizvoda i precizan je. Trenutno za popunjavanje obrva koristim samo ovaj kist, ustvari od ovog seta sam najvise i koristila upravo ovaj kist te ga zbog toga najviše i prala, ali sve dlake su ostale na svom mjestu. 


Kao što ste mogle primjetiti ja sam vrlo zadovoljna ovim setom i mogu vam ga slobodno preporučiti. Još sam zaboravila reči da četkice nisu imale nikakav neugodan miris kad su stigle, ali svakako svaku četkicu prije korišćenja treba oprati. Ovo sam spomenula jer sam prije par dana pročitala da neke djevojke ne peru nove četkice što nikako nije uredu!
Ovi kistovi se lako peru, ja uvijek koristim brush egg za pranje i prirodni sapun, suše se prilično brzo. Mislim da je to sve što sam planirala napisati, nadam se da vas nisam smorila fotografijama jer ih u ovom postu ima previše, ali htjela sam vam što bolje pokazati kako kistovi izgedaju...
Nadam se da na sljedećoj fotografiji možete primjetiti razliku u veličini između blending,eye crease i tapered crease jer gore na fotografijama sve izgledaju veliko posto su pojedinačno slikano, ali ovako kad su jedna pored druge na fotografije lakše je primjetiti razliku i ocijeniti njihovu stvarnu veličinu.


Hvala na čitanju <3

Broj komentara: 8

  1. Slike prelijepe, a i kistovi se čine odlični :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako lijepi kistovi, sigurna sam i kvalitetni :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlicni. Djeluju mi pravo luksuzno.

    Charming Coco

    OdgovoriIzbriši
  4. Stalno mi iskace njihova reklama na internetu, i bas sam se pitala kakvi su. Sada si me ostavila pred znakom pitanja kupovati ih ili ne. Super fotke i odlican post.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ako su ti potrebni svi ovi definitivno uzmi, ali ako imas neke kojima si vec zadvoljna onda pogledaj pojedinacno kakvih ima, mene sad privlace oni za lice :D Hvala..

      Izbriši