Trust Fund Beauty lakovi za nokte


Prije nekoliko sedmica dobila sam dva laka za nokte brenda Trust Fund Beauty.  Nisam bila baš upoznata sa ovim brendom, pa ako i među vama ima onih koji nisu čuli za njih onda trebate znati da su njihovi proizvodi Cruelty FREE i vegan. Ne sadrže otrove, toulen, nikl, formaldehid i ostale toksične sastojke koji se obično koriste u lakovima za nokte. Njihovi proizvodi nisu testirani na životinjama! Na fotografiji ispod možete vidjeti i sastojke...


U ponudi imaju lakove za nokte, odstranjivače laka za nokte, top coat, base coat i ruževe za usne. Ne znam da li su im ruževi novitet, čini mi se da ih nisam vidjela prije mjesec dana.
Ja sam dobila dva laka za nokte, nisam birala nijanse.
Stigle su But Daddy i Flirty & Dirty.
Kao što možete primjetiti imaju baš zanimljive nazive.
Iskreno, da sam imala priliku sama birati nijanse ne vjerujem da bih izabrala ove. I u početku nisam bila sigurna da li mi se sviđaju ili ne, ali kad sam ih isprobala na noktima svidjele su mi se obje nijanse. Nemam ovakve u svojoj kolekciji i baš su mi zanimljive. Od kako sam ih dobila koristila sam samo ove dvije nijanse, plus jednu Manhattan nude nijansicu. 



Kao što primjetite lakovi su malo veći, sadrže po 17ml.
Lijevi je Flirty & Dirty, a desni But Daddy.
Još mi je zanimljivo što pored svake nijanse, kada je otvorite na stranici, ima i zanimljiva rečenica vezana za naziv nijanse.
Pored Flirty & Dirty piše: If you know what you're doing, flirty and dirty are the same thing.
Pored But Daddy: This phrase gets you everything you want. After all, you are Daddy's little girl.
Ne znam, meni je ovo baš simpatično :)
Behind the brand možete pročitati klikom na roza slova ovdje. Ne želim vam prepričati to jer mislim da je zanimljivo za pročitati, pa ne želim kvariti nešto :)


Izbor nijansi nije posebno velik, ali su zato nijanse posebno lijepe.
Miris im je jak, neugodan, meni svi lakovi za nokte imaju neugodan miris i nikad nisam razumila osobe kojima miriše lak za note, farba, kreč, lak, benzin i takve stvari, mene od toga zabole sinusi :D


Flirty & Dirty je divna nude prljavo roza nijansa, ne znam kako je drugačije opisati. Sadrži neke najsitnije čestice koje su vidljive u bočici, a na noktima samo na suncu. Pokušala sam te sitne sitne čestice uhvatiti na fotografiji iznad, ali nisam baš uspjela, stvarno su skoro pa neprimjetne... Može proći i sa jednim slojem, ali ipak puna boja se dobije sa dva sloja. Prvi sloj se osuši brzo, dok je drugom sloju potrebno vremena. Čak i kad se osuši potrebno je malo pripaziti, ja sam se par puta zeznula pa mi ostanu linijice one na noktima od kose ili odjeće, mislim da znate na šta mislim :) Ali opet je bolji u sušenju nego druga nijansa. Trajnost je oko tri dana na mojim noktima. Uvijek kažem da sve ovisi o tome u kakvom su stanju nokti, koliko radite neke poslove po kući, da li koristite base coat i top coat... Kod mene je standard sa lakoima, 3-4 dana i to je to jer su mi ruke često u vodi, a i svaki dan kuham i čistim, tako da mi ni jedan lak ne traje dugo kao prije kad nisam imala obaveze koje sad imam :)


Četkica je dobra, lijepo nanosi i raspoređuje boju, standardna, ravno sječena, srednje debljine.


Druga nijansa je But Daddy. Divna lila nijansica.


Za razliku od prethodne nijanse, ova ne sadrži nikakve čestice. Nijansa je posebna i mislim da će biti idealna za proljeće i ljeto. Potrebna su dva sloja da boja dođe do izražaja. Sa jednim slojem je onako malo kao providna nijansa, pa je ja uvijek nanosim u dva sloja. Kao i kod prethodne nijanse, tekstura je srednje gustine onako, lijepo se mažu. Ja ne volim guste lakove, nikad ne znam njima lijepo nalakirati nokte. Trajnost je ista oko tri dana. Prvi sloj se suši brzo, dok drugo treba vremena,a i kad se osuši potrebno je paziti na nokte. Ja sam baš zadnji put nalakirala nokte sačekala da se osuši, obavila još neke sitnice za laptopom, pronašla film i legla gledati. I kad sam kasnije ustala sve su na noktima bile linijice od kose... To me uvijek izluđuje :D I nisam spomenula, kad nanosim lak nekad mi se desi na nekim noktima kao da nije ravnomjerno naneseno, ali kad se osuši ništa se ne primjeti, super izgleda.


Četkica je kao i kod prethodnog. Kad sam ga slikala na noktima upozno je nijansa svjetlija nego uživo i na fotografijama u bočici iznad. Zezalo me osvjetljenje, ali nijansa je uživo na noktima ista kao i u bočici na fotografijama iznad :) Ljepši je uživo.



Hvala vam na čitanju, pozdrav <3

Broj komentara: 18

  1. Jao prelijepi suuuuuuuu <3 Flirty & Dirty mi se više sviđa, a bočice su jako zanimljive :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je on malo ljepsi, cak sam ga i u favorite januara stavila, najvise sam njega i koristila, a prije nisam voljela nude nijanse :D

      Izbriši
  2. Obe nijanse su prelepe But Daddy mi se mnogo dopada :) i bočica je sipatična :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. On ce biti divan za proljece, jedva cekam ^_^ i meni je bocica simpaticna, i kutijica i sve :D

      Izbriši
  3. Ja sam oduševljena nijansama, veličinom, nazivima, rečenicama, tvojim noktima, fotografijama! Sve je odlično :D Pomalo sam čak i ljubomorna na ovoliku količinu lakova!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ni ja nikad nisam čula za ovaj brand, al mi se sviđaju po tvom predstavljanju. Obje nijanse su predivne, al mi je lila nekako više zapela za oko. Fotke su ti predivne. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zanimljivi su po svojim nazivima i tim kao nekim kratkim citatima :D Hvala ti puno draga ^_^

      Izbriši
  5. ove bocice su mnogo slatke :D voljela bih da ih imam u mojoj kolekciji lakova :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mozes ih naruciti, samo nisam sigurna koliko im je postarina, nisam to gledala da li je besplatna ili se nesto placa, ali znam da dostavljaju i ovamo nama :)

      Izbriši
  6. Meni se baš dopada bočica. A obe nijanse ti lepo stoje. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. au, kolika boćica :D rozikasti je baš lep

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. daa bas je velikaa bocica :D mislila sam da je OPI najveci, oni su po 15 ml, ali evo sad imam i ove od 17 ml :D

      Izbriši
  8. Boje su fantazija, fotografije predivne! ODavno nisam videla lepsi post o lakovima za nokte! Svaka cast! <3

    OdgovoriIzbriši
  9. Super post zaista. Kada bih naručila, za koliko bi vremena trebalo stići i je li šju DHLom? Skeptična sam oko naručivanja. Lakovi mi se stvarno čine lijepi a i količina je prihvatljiva. Iz koje drzave dolaze? Pozdrav. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam stvarno koliko bi putovalo do tebe, to moras s njima vidjeti jer nisi napisala ni odakle si, najbolje je da se javis njima ili te informaacije potrazis na njihovom sajtu.. ja ti nazalost na to ne mogu odgovoriti :)

      Izbriši