LiLash and LiBrow review


Prije 13 sedmica na Instagramu i Facebook stranici objavila sam fotografiju LiLash i LiBrow proizvoda to jest seruma za rast trepavica i obrva. Ukoliko do sad niste čuli za LiLash onda nešto više možete pročitati klikom ovdje. Da vas ne smaram puno nekim stvarima o brendu jer vjerujem da vas najviše zanimaju rezultati. Naglasit ću samo da da na sajtu piše da su  ovi serumi formulirani od strane kozmetičkih kirurga, sigurnost i djelotvornost su mjerodavni od samog početka. Oftamološki su testirani, sigurni za sve, uključujući i osobe sa osjetljivim očima i one koji nose kontakne leće.


Serume sam dobila u divnoj kutijici sa ljubičastom mašnicom, a kao poklon stiglo je malo ogledalo. Taman mi je bilo potrebno novo ogledalo jer sam staro izgrebala noseći u torbi dugo godina, pa je ovo super došlo, uz to je lijepo, sviđaju mi se cirkoni na njemu :)


LiLash i LiBrow su upakovani odvojeno u kutijice na kojima se nalazi naziv proizvoda i sastojci. LiLash je označen ljubičastom bojom, a LiBrow zelenom :) Pakovanje seruma je isto kao pakovanje maskare za oči, sive boje, i imaju različite četkice što ćete vidjeti u nastavku posta.

LiLash



LiLash serum služi za brži rast i uvijanje trepavica. Nanosi se ujutru ili naveče i to tako što se uz rub gornjih trepavica povuče jedna linija, kao kad se nanosi eyeliner - tuš za oči. Nanosi se znači samo jednom na dan, a na vama je da birate da li će to biti ujutru prije šminkanja ili naveče prije spavanja. Aplicira se samo na čistu i suhu kožu! Brzo se osuši na kapku tako da se može koristiti i prije šminkanja, nije problem, sačeka se par minutica, taman dok se i krema upije i onda se može normalno početi šminkati. Ja bih preporučila da se koristi naveče bar prvih dana jer može malo peckati ili da jednostavno vidite da li će vaše oči reagovati na serum. Niko ne želi da ga oči peckaju ili nešto drugo cijeli dan :) Kasnije se može početi koristiti ujutru ako neko tako želi.


Ja sam ga koristila naveče, prije spavanja. Očistim lice, umijem se, namažem serum na trepavice i LiBrow na obrve, sačekam nekoliko minuta a zatim nanesem kremu na lice. Ne preporučuje se da se nanosi ako ćete poslije toga ići u vodu, bazen, more, kupati se i tako... I još nešto za apliciranje, ne treba nanositi puno proizvoda, nego kako se izvuče četkica tako povuči samo jednu liniju na jednom kapku uz rub gornjih trepavica, zatim ponovo umočiti kist u tubicu, izvaditi i opet jednu liniju povući na drugom kapku uz rub gornjih trepavica. Ne treba serum koristiti na donjim trepavicama!


Oni kažu da je potrebno oko 4 do 6 sedmica da bi se primjetili prvi rezultati, dakle moramo biti strpljive :) A konačni rezultati se primjete tek sa 12 sedmica. Patience is a virtue :D naglasi djevojka koja nema ni malo strpljenja hahaha :D Ali ok, bila sam stvarno strpljiva što se tiče ovog seruma iako sam se milion puta zapitala "Pa dobro Jelena zašto ti to džaba mažeš?"... koliko sam nestrpljiva, toliko sam uporna, tako da ipak ima rezultata. Mislim da sam prijateljicu maltretirala sa trepavicama, svaki put sam buljila u nju i zapitkivala kakve su mi trepavice, jesu li narasle, jesu li se uvile, ima li kakvih promjena, vidiš li šta??? I prvih 5 sedmica odgovor je bio NE. A onda me na jednoj kafi iznenadila i rekla da su se malo uvile. Znači kod mene su primjetni rezultati bili tek oko šeste sedmice.


Teško mi je da na sebi primjetim tako neke promjene, pa sam zato prijateljici i dosađivala, uvijek je drugačije kad nekod drugi nešto na nama primjeti. Razlika se najbolje primjeti kada se nanese maskara. Serum sam koristila 11 sedmica i potrošio se. Nije izdržao 12 kako je navedeno, i to vjerovatno mojom greškom jer sam na početku i zbog svog nestpljenja prelazila nekoliko puta po rubu trepavica, da sam slijedila upustva sigurno bi potrajao duže, zato sam i vama naglasila na početku da je dovoljna jedna linija! Ništa nisam postigla time što sam glumila pametnicu pa prelazila par puta. Ali i sa 11 sedmica rezultati su itekako vidljivi.

Prije - Poslije
Poslije - Prije

Moje kratke, krhke i ravne trepavice dobile su sasvim drugačiji izgled. Postale su baš duže, ali i uvijene što iskreno nisam očekivala da će se desiti jer su uvijek bile ravne, čak i kad sam ih par puta pokušala uviti nije bilo kako treba i odustala sam od uvijača jer sam se plašila da ću se ubosi u oko ili otkinuti sebi trepavice:D ali sad imam ne samo duge, nego i fino uvijene trepavice <3 Što se tiče mojih očiju, nisu posebno osjetljive, ali nosim dioptrijske naočale, imam jaču dioptriju i astigmatizam. Nemam leće. Prvih nekoliko noći osjetila sam kao blago peckanje, a ponekad su me malo i svrbile oči, ali ne toliko da ih moram trljati prstima nego onako kao mali svrab nešto ne znam ni opisati. Prije upotrebe sam pogledala nekoliko youtube snimaka, pročitala nekoliko recenzija, i zaključila da se većini djevojaka isto dešavalo prvih nekoliko dana, a kasnije kao sve bude uredu. Meni se smirilo sve kroz par dana, ali ujutru kad ustanem nisu mi oči bile crvene, ništa nije ni peckalo ni svrbilo niti su oči bile krvave, a nije mi ostajala ni crvena linija uz rub trepavica. Samo mi se znalo desiti ponekad da me opet malo pecka ili svrbi ako su mi umorne oči, ako sam provela previše vremena za laptopom ili sam izlazila van bez dioptrijskih naočala pa su mi tad znale oči ponekad malo reagovati.

Fotografija lijevo je prije, a fotografija desno poslije.


Prošlo je već dvije sedmice kako ne koristim ovaj serum i trepavice još uvijek lijepo izgledaju, nije došlo ni do kakvih promjena. Prirodno je da nam ponekad ispadne trepavica tako da se i to dešavalo, ali normalno, kao i prije, ne ispadaju više nego prije! Ja planiram početi mazati svoje trepavice ricinusovim uljem, da mi budu što jače, otpornije i što manje krhke. Ricinusovo ulje sam koristila i prije ovog seruma, ali nisam bila baš uporna, pa ću se sad truditi da ih mažem bar svako drugo veče da ih održavam ovako dugim i uvijenim. Imam guste trepavice tako da nisam uspjela primjetiti da li su gušće od ovog seruma, čini mi se da su tu iste...I za kraj samo mogu reći da LiLash stvarno radi!


Cijena LiLash demi (za 12 sedmica) je 79.99$, dok je veliko pakovanje 139.97$. Iz LiLash preporučuju da se nakon što narastu trepavice ponekad opet namaže serum zbog očuvanja trepavica, ali ja ću pokušati sa ricinusovim uljem kako sam već i napisala jer trenutno nisam u mogućnosti uzeti novu tubicu :) LiLash možete pronaći ovdje.

LiBrow



Primjetila sam da dosta manje pažnje posvećuju LiBrow serumu koji je meni odličan. Na njihovim društvenim mrežama ga rijetko reklamiraju, većinomm je sve za trepavice, valjda što svi danas crtamo i ispunjavamo obrve, pa svi više žude za dugim, gustim i uvijenim trepavicama :)


LiBrow je serum namjenjen za rast obrva i zabranjeno je koristiti ga na trepavicama! Može se koristiti samo na obrvama tj dlačicama da bi bile gušće, ako imate oblik koji vam se sviđa pa samo želite da budu gušće obrve, a može se koristiti i na koži to jest na dijelovima gdje želite da vam narastu nove obrve (dlačice). Isto kao i LiLash koristi se jednom dnevno, a ja sam ga koristila naveče prije spavanja. Ima širu četkicu od seruma za trepavice, tekstura im je slična, bezbojni su i jedan i drugi. Suši se za isto vrijeme kao i prvi serum.


 Rezultate sam vrlo brzo primjetila, kroz par sedmica počele su rasti nove dlačice na mjestima gdje nisu rasle godinama. Kad sam to primjetila bila sam još više odlučna da ne zaboravim namazati ni jedno veče! I rezultati su vrlo brzo bili tu, znala sam obrve čupati svaki dan. Morala sam ih malo više crtati u to vrijeme jer su bile dosta nejednake, ali kad su narasle oblikovala sam ih onako kako sam znala i nisu više onako ružno razdvojene. U početku sam bila puno više zadovoljna ovim serumom nego onim za trepavice jer su rezultati na obrvama bili puno bolji i brži. Ali dobro, obrve nam stalno rastu, dok trepavice slabije, tako da i nije ništa čudno što su obrve počele tako brže rasti. Sada su guste, popunjavam ih vrlo malo. Dok sam koristila ovaj serum, srela sam prijateljicu koju nisam vidjela možda dva mjeseca i njena prva reakcija je bila "Hej narasle su ti obrve, kako?". Mislim da to dovoljno govori koliko je primjetna razlika. Moram priznati da i dan danas nisam zadovoljna izgledom obrva, ne počupam ih onako kako zamislim, ali to je sve do mene jer uvijek pogriješim dok ih čupam.


Što se tiče reakcije kože za ovaj serum, nije bilo peckanja, osipa ili takvih stvari, ali su me znale svrbiti obrve i to baš svrbiti, možda kako su rasle dlačice... Još sam primjeila da su mi na početku malo više opadale dlačice nego inače, ali je prestalo i to, sad je sve normalno, ne rastu brzo kao kad sam ih mazala, ali rastu normalno, nisu izgubile na gustini iako sam serum potrošila za 10 sedmica jer sam ih baš mazala onako fino :D Ovim serumom sam jako zadovoljna i mogu ga od srca preporučiti svima koji žele guste i nove obrve :)
Cijena je ista kao i za serum za trepavice, za 2,95 ml potrebno je izdvojiti 79.99$, dok je veće pakovanje 139,97$. Kao i trepavice, i obrve planiram ponekad namazati ricinusovim uljem, malo sam jednu zeznula iščupala sam par dlačica koje nisam trebala pa ima mala rupica, ali valjda narastu nove :)

Sve u svemu, ja sam jako zadovoljna ovim serumima, jesu skupi, ali rade ono što treba da rade :)


Hvala na čitanju, pozdrav :)
*pr proizvodi

Broj komentara: 15

  1. Lijepo je tebi odradio posao :) mene malo pecka ovaj LiLash al to je sigurno sad na pocetku, vjerujem da ce za koji dan biti ok :D Jedva čekam vidjeti svoje rezultate :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trebalo bi prestati za par dana :) i ja jedva cekam vidjeti tvoje rezultate, samo budi uporna :D

      Izbriši
  2. koja promjena! Imam užasne obrve, nisu nikada rasle, a cupala sam ih samo da promjenim oblik, nikada na početku a ipak nikada mi ne rastu. Definitivno moram probati ove proizvode :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam prije imala bas guste obrve koje su se pocele sastavljati, i pocela ih cupqti u 2 razredu srednje skole..Ali kako sam im cesto mjenjala oblik prestale su rasti na odredjenim mjestima, ali evo serum je ucinio cudo :D Probaj ako imas priliku, sigurno ce ti se svidjeti ^_^

      Izbriši
  3. Mozda je ovo lek za mene, zenu sa jedva vidljivim trepavicama :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Stvarno se vidi razlika, i trepavice ti divno izgledaju. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Rezultati se baš vide na obrvama i baš mi se sviđa tvoj oblik obrva. Super je što si sve ovo vrijeme izdržala i skupila dosta utisaka. Pozdrav. :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, ja sam uvijek nezadovoljna oblikom obrva, stalno nesto mjenjam i cupam :D :*

      Izbriši
  6. Aj prelijepo im je pakovanje,Lilash me bas interesuje i upravo cekam svoj paket da stigne :)
    Jedva cekam !
    Tebi je bas pomoglo,pogotovo za trepavice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo budi uporna i svaki dan koristi i sigurna sam da ce i kod tebe biti odlicni rezultati, jedva cekam da vidim :D

      Izbriši
  7. I kakvo je stanje sada, jesu li se vratile trepavice na staro? :( Moj je serum pri kraju i ne želim opet imati ćelave oči hahah

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Desile su se promjene :D Nakon dva mjeseca, tako nešto otprilike, počele su mi ispadati ove duge trepavice, prvo sam mislila da je do micelarne, jer sam počela neku drugu koristiti, ali sam se vratila staroj i opet su ispadale ali manje. Vremenom su sve te jako duge trepavice ispale i u tom periodu su mi trpavice bile kao i prije ovog tretmana, mozda malo i losije, zahtjevnije. Međutim kroz par sedmica počele su nadolaziti hahah trebalo im je malo vremena, ali postale su normalnije i ljepše. Poboljšao se volumen, i dužina nešto malo, ali nisu uopšte duge kao na ovim fotografijama poslije samog tretmana. Ne znam, nekako mi se čini da su poslije tog ispadanja postale jače i imaju isti volumen, guste su, ali nisu uvijene. Ravne su kao i prije tretmana, ali ih maskarom uspijem bar malo uviti dok to prije nije bilo moguće. Uvijace nikad nisam koristila, plasim se te spravice :D
      Mislim da su ove jako duge trepavice dostigle svoj maksimum i da su zbog toga pocele tako ispadati, pa su ostale ove neke srednje duzine, s tim da sam ja imala bas male trepavice prije, sad su onako neke srednje duzine. Meni je nekako prirodno sto su ispale te duge, ocekivala sam to kad tad...
      Mozda bi duze trajale i ljepse izgledale da sam poslije tretmana nastavila njegovati trepavice ricinusovim uljem ili castor oil, ali ja sam bila previse lijena za to. Tebi bih svakako preporučila da ih nastavis njegovati ricinusovim uljem ili da na iHerbu narucis castor oil http://www.iherb.com/heritage-products-castor-oil-the-palma-christi-4-fl-oz-120-ml/37283 njega dosta hvale za njegu trepavica, a nije skupo :D
      I jos sam primjetila da mi trepavice vise skoro i da ne ispadaju, rijetko kad neka ispadne, dosta rjedje nego prije svega ovoga. Ne mogu tvrditi da je ovaj serum uradio nesto i po pitanju jacanja trepavica, ali eto meni se cini da su sad otpornije, ljepse i ja sam prilicno zadovoljna njihovim izgledom. Naravno bila bih sretnija da su ostale ovako duge i uvijene kao na fotografijama poslije tretmana, ali sta je tu je :D Planiram poceti korisiti ricinusovo ulje ili naruciti ovo sa iHerba za koje kazu da je puno djelotvornije i bolje od obicnog ricinusovog iz apoteke, pa da vidim onda rezultate :) Ako si zadovoljna duzinom,, mozes onda i ostaviti to malo seruma, pa onako povremeno ga namazati, mozda bi i to ucinilo da duze budu dugu i ja bih ti iskreno preporucila da uzmes ulje i nastavis njime njegovati, da sto duze budu lijepe i duge, a i ove manje da postanu bolje, nemoj biti lijena kao ja :D

      Izbriši
  8. hvala ti puno na odgovoru. ja gledala, inglot ima neki serum za trepavice, a i catrice ima nesto, u dmu sam spazila. meni ricinus nikad nista nije uradio za trepavice, bar onaj iz apoteke, a ko zna kakav je bio. ovo s iherba je cisti hladno presani. moglo bi se probat :D :*

    OdgovoriIzbriši