Eveline art scenic Concealear 2in1


Korektor je neizostavni dio mog šminkanja. Imam dosta izražene podočnjake, tamni su i stvarno mi je teško prekriti ih. Koristila sam mnoge korektore, većinom su mi pomagali, ali za sad sam pronašla samo dva kojima se vraćam i koje imam i pored svih drugih koje kupim da isprobam.
Jedan od ta dva korektora je upravo Eveline art scenic concealer 2 in 1.
S ovim korektorom sa se susrela prije godinu dana ja mislim.


Eveline art scenic je 2 u 1 proizvod, korektor i iluminator.
Dolazi u tubi od 7 ml, i ima spužvasti aplikator.


Spužvasti aplikator je malo tvrđi i služi samo za nanoženje korektora na željeno mjesto, nije moguće njime utapkati korektor na kožu.
Moj je u nijansi 04 Light.


Tubica je jako lijepa, sa zlatnim detaljima izgleda divno :)
Ali vremenom će se zlatna slova početi skidati sa pakovanja. Meni to ne smeta, iako bi bilo bolje da se slova ne skidaju, ali šta je tu je, ipak je bitno kakav je korektor i kako obavlja svoj posao :)

Kao što sam već napisala, ovo je 2 u 1 proizvod i zbog toga je pogodan samo za podočnjake i dijelove koje želite posvijetliti na licu. Ja ga nisam koristia na bubuljicama i nepravilnostima, niti vama to preporučujem jer dobro posvjetljuje, a ne želite dodatno naglasiti nepravilnosti :D
Utapkavam ga prstima, tako meni najviše odgovara, mada se može fino utapkati i beauty blenderom (ja imam onaj Ebelin) ili četkicom. Ja sam navikla prstima, pa mi možda zbog toga tako najbolje i izgleda.


Tekstura je srednje gusta, lijepo se razmazuje i sjedinjuje sa kožom. Ne suši se brzo tako da se može fino polako utapkati. Dobro je pigmentovan. Moguće je nadograditi ga, novi sloj neće uticati na onaj sloj ispod, neće ga micati s mjesta na koje je nanesen. Ne isušuje područje ispod očiju. Ne znam da li bi dodatno isušivao ako već imate problema sa tim dijelom lica.
Malkice se uvlači u borice oko očiju, ništa strašno, ali i to se uvijek može riješiti setovanjem puderom u kamenu ili prahu.


Prekrivanje mu je srednje, meni zadovoljavajuće. Što se iluminatora tiče, dosta lijepo posvijetli dijelove na koje ste ga nanijeli, lice izgleda svježije. Lagan je na koži. 
Kako je moja koža lica normalna, ovaj korektor mi jako dugo izdrži, ne miče se s mjesta. Uvijek korektor setujem puderom u kamenu.

Kao što sam na početku napisala, osim ovog korektora, imam još jedan koji koristim kada mi treba veće prekrivanje, a to je Bourjois healthy mix, o kojem ću pisati uskoro :)
Cijena Eveline art scenic 2in1 je oko 6 KM, ne znam tačno, a ja ga kupujem u Didacu.

Sasojci:


Da li ste koristile ovaj korektor? Da li ga i vi volite kao ja? :)

Hvala na čitanju, pozdrav <3

Broj komentara: 27

  1. Nakon Eveline maske za kosu i maskare, dijelimo ljubav i prema korektoru. Čini mi se da volimo slične proizvode :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam primjetila da imamo dosta istih prozvoda koje bas volimo :) Mene Eveline sve vise prijatno iznenadjuje :)

      Izbriši
  2. meni najvise odgovaraju mac prolongwear i catrice liquid camouflage, mada volim i maybelline age rewind. ovaj nisam probala, ali s obzirom da nemam nista slicno, mogla bih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mac nisam probala, skup je, a i nema ga u Bosni :) Prije par dana su mi stigli L.A. girl koje djevojke porede sa Mac, do sad sam ga koristila samo jednom... pa vidjet cemo kakavi su oni :)

      Izbriši
  3. Imam ovaj korektor i odličan mi je kao hajlajter, dok je za pokrivanje podočnjaka neupotrebljiv.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. o bas mi je zao sto ti ne pokriva podocnjake, meni je sasvim dobar za neko srednje prekrivanje :)

      Izbriši
  4. Koristim Bourjois healthy mix concealer. Jedno vrijeme sam pauzirala sa njim, ali posto nisam nasla nista sto mi je dovoljno dobro vratila sam mu se. Voljela bih probati ovaj, ako nista zbog cijene :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja njega koristim i odlican je, moje podocnjake malo bolje prekrije nego ovaj Eveline :) Probaj i ovaj, nije skup tako da neces puno izgubiti i ako ti ne bude bas odgovarao :D

      Izbriši
  5. Nisam probala, ali ga vec neko vreme trazim :) Deluje obecavajuce :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam probala ovaj, ali imam od Evelila u stiku art make up i odlican je. Stvarno me je Evelin iznenadio kvalitetom proizvoda i cenom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam htjela taj uzeti, ali sam dobila neke na poklon i jos kupila tri LA girl tako da imam korektora previse, ne smijem kupiti vise ni jedan :D I slazem se s tobom, i mene Eveline stalno iznenadjuje sa kvalitetom i povoljnim cijenama :)

      Izbriši
  7. Pored NARS Creamy Radiant korektora, ovaj mi je najmiliji. Mislim, razlika u ceni je ogromna, ali Eveline je formulisao savršen proizvod. Obožavam i uvek ga imam u zalihama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tacno ogromna razlika u cijeni.. I ja ga uvijek imam u zalihama, pored svih drugih korektora, iznenadila sam se da je toliko dobar za tu cijenu, posebno sto ga ja uvijek kupim an snizenju, a i mamu sam navukla na ovaj korektor, i ona ga svakodnevno koristi, inace se ne sminka nego samo malo korektora na podocnjake stavi i super joj se stopi sa kozom, ne primjeti se da ima korektor :)

      Izbriši
  8. Imam ga i trošim već evo treću bočicu, odličan je! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je sto si i ti toliko zadovoljna ovim korektorom :)

      Izbriši
  9. Na spisku mi je a nikako da ga uzmem :) Fotke su ti.... no comment! :) <3

    OdgovoriIzbriši
  10. Slazem se da su fotogafije top! Bez teksta sam! :) <3

    OdgovoriIzbriši
  11. Nisam ga probala jer se moja nijansa uvek rasproda :|, ali ulovicu ga ja kad-tad :). Lepa recenzija. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ces biti zadovoljna kad ga ulovis :) Hvala :)

      Izbriši
  12. imamo istu nijansu :) ja ga stavim samo mrvicu za prištiće prije nego krenem snimat video jer ionako ubrzo krenem sa stavljanjem puudera ;) ja ga isto nanosim prstima ali ne bih smjela jer mi je koza oko očiju toliko tanka da mi se guzva :( kakav ti je ebeline b.blender? jeli više spužvat ili gumast? ja bi voljela da su b.blenderi više kao spužva a ne tako jaki i krući tj. da nisu tako gumeni. joj, ja i moje objašnjavanje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno ne znam sta da ti odgovorim za Ebeline blender, to je prvi blender koji sam isprobala, koristila sam ga samo par puta i nisam odusevljena... Mozda sam ocekivala previse, ili sam previse navikla na cetkice, ne znam, nemam jos uvijek neko konkretno misljenje o njemu... Bolje je da pogledas recenzije na drugim blogovima jer ja trenutno nemam nikakav odgovor heheh

      Izbriši
  13. Ovaj put,prodano! Dugo se dvoumim, ali sad mi je zaista potreban dobar korektor za podočnjake. Uskoro će i onih 20% pri zadnjem vikendu u mjesecu u Didacu. Shopping spree. :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da cs i ti biti zadovoljna :) Ako ti trebas bas jako prekrivanje onda uzmi neki drugi, jer ovaj ima srednje prekrivanje :)

      Izbriši
  14. Izvrstan korektor za normalne podočnjake, jedina zamjerka mi je što ima parabene u sastavu, inače vrh; naročito za tu cijenu :) Blog je super ;)

    OdgovoriIzbriši