Dresslink review #3



Još jedan post sa novim stvarčicama sa sajta DressLink :)
O Dresslink sajtu sam pisala i prije, ovo je treća po redu saradnja. Više o ovoj stranici pisala sam u prethodnim postovima, tako da predstavljanje prvog dijela stvari možete pogledati klikom ovdje, a drugi dio ovdje. Jasno vam je da sam zadovoljna saradnjom :)
Danas ću vam prikazati jednu četkicu, jednu majicu, jedan dux i jednu košulju.
Ako ste pratile prethodne postove onda znate da Dresslink ima posebnu ponudu gdje svakih nekoliko dana postave po par novih stvari koje su snižene na 0.01$ pa ako se odlučite na kupovinu sa ove stranice nemojte zaboraviti uzeti nešto za 0.01$ :)
U prethodna dva paketića i ja sam izabrala nešto iz te ponude, međutim ovaj put nisam imala sreće s tim. Bio je petak kad sam poslala broj svoje narudžbe, morala sam čekati odgovor do ponedjeljka, a u međuvremenu ponuda se promjenila tako da nisam mogla dobiti džemper koji sam izabrala. Zato vam preporučujem da ne kupujete petkom ako nećete odmah platiti, ako imate dodatnih pitanja povodom pošiljke, onda bolje čekajte radni dan da vam se ne desi kao meni :)


Krenut ću od četkice koja je ujedno i najslađa u ovom paketiću :)
Uzela sam je zato što je lijepa, nisam imala nikakva očekivanja, samo da služi kao ukras na stolu :D Međutim iznenadila sam se kad je stigla, pored toga što je i uživo lijepa, nježna je, flafasta, mekana i gusta. Nisam je još uvijek koristila, ali mislim da će biti dobra za puder u kamenu.


Prala sam je, fino se pere i brzo se suši. Nije ispala ni jedna dlaka prilikom pranja.
Dostupna je u više boja i trenutno je na sniženju. Možete je pronaći OVDJE.


Sljedeća je majica bez rukava sa natpisom koju sam planirala nositi ispod nekih košulja. Htjela sam uzeti malo širu, pa sam se dvoumila koju veličinu izabrati, čitala sam komentare na customer review, gledala fotografije i po tome odlučila da uzmem XL veličinu, ali sam se zeznula :D Bolje bi bilo da je manja, mada i ovako nije loše, posebno kad preko obucem neku košulju, ne primjeti se da mi je toliko velika :)


Mjere za grudi u centimetrima ispod ove majice nisu tačne, najviše zbog toga nisam mogla skontati koja bi veličina bila najbolja, mjere za grudi su po mojoj procjeni napisane za 20 cm manje. 
Materijal je dobar, obična pamučna majica. Natpis je dosta dobro urađen, mislim da se neće lako guliti ili ispucati, za sad se cini ok. Oprala sam je prije slikanja i natpis je ostao isti.
Više detalja o majici možete pronaći OVDJE.


Prije par dana pisala sam post o još nekoj odjeći, i tu sam vam napisala da sam poludila za prugicama, valjda vam je sad jasno sve :) Ali u tom postu sam spomenula još jednu bitnu stvar, a to je da su mi sve stvari bile velike... i pogađajte imam još velikih stvari :D Prvo ova majica iznad, a zatim i naredne dvije :D Ovo je prvi put da sam zeznula sve veličine, inače dobro izaberem ili mi bude malo, ali dobro sve se da ispraviti :)


Košulja mi je široka i malo velika u ramenima, ali ću je suziti jer mi se sviđa kako izgleda i što je duga. Materijal je lijep, ugodan, baš je kvalitetna i dobra. Nije puštala boju tokom pranja, nije se pokupila. Ja sam uzela veličinu L jer sam mislila da će mi M izgledati ružno na grudima. Ne volim kada se dugmići razdvoje na tom mjestu, zbog toga i nisam veliki ljubitelj košulja, teško mi je naći da sve bude kako treba, ali opet volim i da mi je široka nego da se na tom dijelu dugmići razdvoje. Iako imam jako male grudi, opet su ti problemi prisutni kao i kod obdarenih djevojaka :D
Mislim da se može lijepo ukombinovati sa više odjevnih predmeta, nisam se pokajala što sam je uzela :) Veličine, još fotografija i cijenu možete vidjeti klikom OVDJE.


I poljednja stvar je ovaj dux koji me na početku razočarao. Nije me razočarao toliko da ga neću nositi, da mi je bezze ili tako šta, nego me materijal razočarao, ali dux je nosiv.
Na stranici piše pamuk, a ustvari je sintetika. Bio je dosta ružan na dodir, elektrisao je kosu kad sam ga prvi put probala i čulo se ono kao pucketanje materijala, znate na šta mislim, ne znam drugačije objasniti :D Kad sam ga prvi put prala stojao je u omekšivaću par sati i malo je bio bolji, pa sam ga ponovo, kad se osušio, ubacila u još voše omekšivaca i držala ga satima tako. Poslije toga izgubio je onaj neugodni miris koji je imao na početku i materijal je sad uredu. Nije najbolji, ali oke je, ne elektriše više kosu, ne pucketa, dobar je :) Ja sam ga još dodatno ispeglala da se ta sintetika malo unormali xD


Pored svega toga malo me razočaralo i što nije debeo kako izgleda na slikama na sajtu, voljela bih da je topliji i deblji malo :) I još nešto mi smeta, a to su rukavi. Po dimenzijama sam mislila da će mi biti kratki, međutim dobri su što znaći da im nisu baš tačne dimenzije za rukave, ostale su ok. I još jedna stvar oko rukava, kao što i sami vidite preširoki su, a ova ranfla oko zgloba ih dodatno čini napuhanim. Natpis je ok, ništa mu se nije dogodilo, ostao je isti, a majica je puštala boju prilikom oba pranja. Vjerovatno ću nositi ovaj dux, nije sad loš kao na početku, sredio ga omeksivac i pegla :D ali ne znam da li bih preporučila nekome da ga kupi jer nekima ne smeta sintetika, ne znam šta da kažem :D 
Detalje o majici i cijenu možete pogledati OVDJE.

MINI WISH LIST

Sad vam želim pokazati samo još par zanimljivih stvari koje bih ja izdvojila na toj stranici za ove hladnije dane :)


Prvi je definitivno ovaj džemper koji sam i izabrala u onoj specijalnoj ponudi, međutim nije bio dostupan. Lijepe su mi sve četiri boje, ali ja bih uzela bordo ili bež :) Detalje pogledajte OVDJE.


Sljedeći su ovi infiniti šalovi. Ja ih puno volim, debeli su, griju vrat i lijepo izgledaju.
Ja već imam ovakva tri sa fotografije u crvenoj, sivoj i bijeloj boji.
Možete ih pogledati OVDJE, jeftini su :)

I za kraj tu su ove košuljice koje su trenutno na sniženju. Meni su lijepe i imaju dosta pozitivnih komentara :) Možete ih pogledati OVDJE.

EDIT:

Imam za vas kod sa 10% popusta za Black Friday :)
Klik OVDJE da vidite sve extra snižene stvari, a kod je ispod na fotografiji :)


I eto neću vas više smarati :P
Nadam se da vam se bar nešto svidjelo od ovih stvari :)
Još samo jedna napomena, ako budete kupovale sa Dresslink.com ne zaboravite na opciju Buyer's show :)

Hvala vam na čitanju,
pozdrav <3

Broj komentara: 6

  1. Odličan izbor :D Sve mi se sviđa,ali na ovoj košulji mi je pogled predugo zastao.
    Znači košulja mi se nenormalno dopada,i ovako ti divno stoji,nema potrebe da se sužava niti išta,ali opet je to stvar ukusa :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kosulja je jos ljepsa uzivo :) moram je samo malo suziti, necu puno, volim kad je malo sira kosulja, pa cu to samo malo srediti :D

      Izbriši
  2. Odlican post. Prelepe su stvarcice, kosuljica na prugice je predivna :O

    http://jfashionlover.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši