Farmasi True color lipstick


Prije dvije sedmice pohvalila sam vam se Farmasi proizvodima koji su stigli na recenziju. Među svim divnim proizvodima našla su se i tri ruža iz True color linije.

True color ruževi su Farmasijev bestseller, najprodavaniji. Dolaze u kartonskim kutijicama na kojima se nalazi sastav ruža. Pakovanje je lijepo, jednostavno, crno sa srebrnim detaljima. Svaki ruž sadrži 4 grama. U ponudi trenutno ima 28 nijansi (bar ih toliko ima u tenutnom katalogu). Obogaćeni su vitaminom E.
Redovna cijena je 9,00 KM, a trenutno su na sniženju 5,95 KM. (oktobarski katalog 01.-31.10.)


Ja sam dobila tri nijanse:
02 Barbie
10 Red
13 Warm Mauve


Sva tri ruža su kremasta tako da lijepo klize po usnama, i izuzetno su pigmentovani. Dovoljan je jedan sloj i boja je divna. Postojanost im je oko 3 sata bez olovke. Mirišu predivno, na vaniliju, ali nije jak miris i ne osjeti se kada se ruž nanese na usne.


Prvo sam probala nijansu 02 Barbie, Dok sam je gledala onako u pakovanju znala sam da mi nijansa neće odgovarati, ali opet sam je morala probati :D I bila sam u pravu, ne stoji mi ta nijansa, ali je lijepa i mislim da bi ljepše stojala djevojkama sa svjetlijom bojom kose. Malo mi se uvlači u borice usana. Najkremastija je od ove tri nijanse. Nisam je probala uz olovku za usne jer nemam olovku u ovakvoj boji. Nijansa je malo drečavija uživo, nisam uspjela najbolje uhvatiti boju, na ovoj četvrtoj fotografiji je najpribližnija nijansi uživo i tu se vidi kako se malo uvukao u borice usana.


Sljedeća nijansa je broj 13 Warm Mauve. Njoj sam se najviše obradovala jer volim takve nijanse za dnevnu šminku. I ona je kremasta, ali se ne uvlači u borice na usnama. Dovoljan je samo jedan sloj i izgleda odlično. Fino ide i uz dvije Farmasi olovke, o kojima ćete čitati uskoro :) Ugodan je na usnama i dosta dugo traje, oko 3 sata i onda se počne skidati sa unutrašnje strane donje usne.


I posljednji je broj 10 Red. Prava crvena nijansa. Ova nijansa je manje kremasta od prethodne dvije, može se lijepo i precizno nanijeti, ali ja crvene ruževe uvijek stavljam preko olovke, tako mi izgledaju ljepše i preciznije. Moje usne su malo krive, sa lijeve strane donja usna tako da i zbog toga volim staviti olovku da izgledaju normalnije :) Uz ovaj ruž dobila sam i crvenu olovku za usne broj 206. Uz ovu olovku 10 Red je jako dugotrajan, meni su idealna kombinacija. Ali to ću pokazati kad budem pisala o olovkama :)


Sve u svemu, zadovoljna sam ovim ruževima. Volila bih da su mrvicu manje kremasti, ali i ovako su fini, uz olovku odlični :)
Izgled kutijice i sastav ruža na fotografiji ispod:


Da li ste koristile Farmasi True Color ruževe za usne? Koja je vaša omiljena nijansa?
Hvala na čitanju ^_^
*PR proizvod

Broj komentara: 14

  1. Ja imam 11 Carneval TC i super je...farmasi ruzevi me svaki put iznenade. Malo je mezgodno narucivati jer se boje nemogu pogoditi...al dobri su...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To sam vidjela da nisu iste boje uzivo i u katalogu ali sreca ima google pa se moze provjeriti kako stvarno izgleda nijansa :D

      Izbriši
  2. Warm Mauve izgleda odlicno. Pa sto, ne izgleda ti toliko lose taj Barbie. :D Bar na usnama (koliko vidim) fino ti stoji. :D
    http://thesilhouettes1.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo je drecavija nijansa uzivo zato mi ne odgovara, ali ga prijateljica usvojila njoj lijepo stoji i vise je zadovoljna nego ja :)

      Izbriši
  3. Ovaj drugi je predivan a meni se dopada kako ti stoji i prvi :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ponosna sam vlasnica 13ke :D Skoro sam je potrosila, sto dovoljno govori o tome koliko se volimo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Divan je :) i ja njega najcesce koristim, bas mi odgovara nijansa :)

      Izbriši
  5. Crvena nijansa ti prelepo stoji! Da li znas da li imaju da se kupe u Srbiji jer ja ovaj brend vidjam samo kod blogerka koje su iz BIH :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tamara :) Ima i u Srbiji, ukucaj na fejs Farmasi cosmetics Srbija, pa se tu raspitaj ili ukucaj Farmasi pa naziv svog grada vjerujem da ces naci bar jednu djevojku u blizini koja se bavi time :)

      Izbriši