Empties #4



Dugo nisam pisala post o potrošenim proizvodima, zadnji je bio prije 4 mjeseca. Uvijek zaboravim sačuvati nešto što sam potrošila ili sačuvam pa bacim kad čistim sobu, nije mi se dalo čuvati smeće u sobi, ali evo ipak je ostalo par praznih bočica pa sam odlučila napisati post da ih mogu baciti :)
Ostale Empties možete pogledati ovdje, ovdje i ovdje.


Sačuvala sam pet bočica gelova za tuširanje.
Balea Tropical Sunshine - pravi ljetni miris, standardni Balea gel za tuširanje, oni meni ne njeguju ništa posebno, ali ih volim zbog mirisa. Kod ovog se miris kratko zadržavao na tijelu.

Pielor marelica - ovi gelovi su dostupni samo u Didacu, Turski proizvod. Imala sam i prije jedan Pielor gel, ali ne sjećam se kakav je miris bio, ovi gelovi su slicni Baleinim, samo što Balea ljepše miriše i ima privlačnije pakovanje.Ovaj je imao lijep miris na početku, ali kasnije je mirisao na košpu iz marelice haha ovo definitivno više neću kupovati. Mislim da im je cijena kao i Balee.

Dove kokosovo mlijeko i cvijet jasmina - Meni je ovo omiljeni gel za tuširanje, prelijepo miriše, njeguje kožu i kremast je. Ovaj svakome preporučujem :)

Avon senses Peaceful Reflection - Vjerujem da je većina vas koristila Avon gelove za tuširanje, ja ih baš volim. Ovaj divno miriše i poslije miriše cijelo kupatilo :D

Avon Bubble bath Green apple - Ovaj je od prije dvije godine ja mislim, imala sam ga u zalihama i čuvala. Meni je ovaj miris predobar, ali je dostupan samo u zimskim katalozima i uvijek sebi uzmem nekoliko da imam, smiruje me ovaj miris i obožavam ga. Sve preporuke :)


Afrodita šampon kamilica - Puno puta sam hvalila ovaj šampon, meni je najbolji od svih koje sam koristila, nisam vjerovala da tako jeftin šampon može biti najbolji, dobro opere kosu i bude čista duže nego kad je operem nekim drugim šamponom, ovaj mi baš odgovara ne masti se kosa brzo i ne isušuje je. I ovo je jedan od rijetkih šampona od kojih me ne svrbi tjeme.

Eveline argan+keratin 8in1 - jedan od rijetkih Eveline proizvoda koji me ostavio ravnodušnom. Masku iz ove kolekcije obožavam, regenerator volim, ali šampon mi nije ništa posebno. Nisam primjetila da bilo šta radi na mojoj kosi osim što je opere kao i ostali neki šamponi koje nisam ponovo kupila. I dosta je skup. Mislim da sam ovih 150 ml platila oko 5KM na sniženju.

Adidas get ready već nekoliko mjeseci omiljeni dezodorans, sviđa mi se miris. 


Avon planet spa Luxuriously Refining sa ekstraktom crnog kavijara maska za kosu koju jako volim, odlična je, već sam pisala post o njoj koji možete pogledati ovdje.

Eveline argan+keratin 8in1 odlična maska koju vrijedi kupiti, možda jeste malo skuplja, ali dobijete 500 ml i dugo traje. Više o ovoj maski ovdje.

Avon Advance Techniques smooth as silk with silk protein serum za vrhove kose - meni je isti kao i onaj zeleni i plavi, mislim skoro isto se ponašaju na kosi, volim ove serume i super mirišu, par puta mi se desilo da me neko pita koji mi je parfem, a ustvari su ovi serumi mirisali. Ne maste kosu i lijepo zaglade dlaku i vrhove. Ako niste do sad koristile preporučujem vam da kupite bilo koji od ova tri, rozi, zeleni ili plavi, super su i često budu sniženi u katalogu.


Nivea soft - moj dugogodišnji favorit, omiljena od svih kremica koje sam koristila i za lice i za tijelo, ruke, za sve :) Mogu imati 20 drugih krema, ali ako ovu Soft nemam nije dobro :P Mojoj koži super odgovara, volim kako miriše.

Avon nutra effects Radiance - noćna krema za lice koju baš volim, super je za crvenilo i dobro njeguje i hidratizira kožu. Više o ovoj kremi pročitajte ovdje. Svima preporučujem da probate ove Avon kremice za lice, ima više vrsta, za svaki tip kože pa sigurno ćete naći i za sebe.

Balea 50's forever - predivno miriše, solidno njeguje, koristila sam je za ruke, zgodna je za torbu jer je mala i tanka pa ne zauzima puno mjesta :) Pored ove dostupna su jos 2 mirisa ja mislim, nisu skupe, fina kremica.


Avon Sensuelle body lotion - Sensuelle je moj omiljeni parfem iz Avona već nekoliko godina. Nježan, puderast miris. Volim i ovaj losion koji divno miriše i iznenađujuće njeguje kožu. Miris se dugo zadržava na tijelu, a koža bude svilenkasta na dodir nježna.

Dove kokosovo mlijeko i cvijet jasmina losion za tijelo koji miriše isto kao i gore spomenuti gel za tuširanje, lagan je, divno miriše, savršen za toplije dane.

Essence no limits maskara - aha, malo sutra no limits :D Mislim da je ovo jedina Essence maskara koju sam koristila, došla je gratis uz odstranjivač šminke ako se ne varam, davno je to bilo, ima više od godinu dana. Tad davno sam je koristila par puta i nije mi se sviđala, našla sam je negdje u stolu sa šminkom, vjerovatno joj je istekao rok upotrebe, ne znam zašto je prije nisam bacila.

RIC odstranjivač laka za nokte s ricinusovim uljem - omiljeni! Ne isušuje nokte. Koristim ga godinama.


Jean Carol Pads Pro Vital moje omiljene blaznice, jeftine, ne ostavljaju dlačice one od vate za sobom, dovoljno su debele, ja ih najviše volim.
Violeta maramice sa aloa verom koje svaki put hvalim, omiljene su mi i samo njih koristim. Koristim ih i za skidanje šminke, ne peku me za oči i obraze, fino mirišu. Nedavno su dobile novo pakovanje, ali su mi se stare više sviđale.

I eto ga to je sve što sam uspjela sačuvati :)

Da li ste koristile neki od ovih prozvoda?

Hvala na čitanju, pozdrav <3

Broj komentara: 12

  1. U kojem dm-u si nasla te baleine kremice, jel ima u Sarajevu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam da li ih ima u Sarajevu, trebalo bi biti ako ih nisu povukli iz prodaje jer vec mjesec dana ih nema u mom DM-u pa nisam sigurna da li su jos dostupne.

      Izbriši
  2. Baš me zanima ta nivea soft krema. Kakvom tipu kože odgovara? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je za sve tipove, ali nisam sigurna pa bolje da malo guglas :D Ja imam normalnu kožu tako da mi odgovara :)

      Izbriši
  3. Lepo si trošila i to sve po mom ukusu kao i uvek, imamo i istih praznih bočica :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Dove i Balea tuširalice volim, samo da nisu voćne. Voljela bih kupiti Eveline argan+keratin 8in1 masku za kosu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj masku pa javi utiske, meni je medju omiljenim maskama :)

      Izbriši
  5. Razmišljala sam o kupovini Eveline šampona, ali vidim da nije ništa posebno i odustala sam. Za razliku od ulja i šampona, maska je i meni odlična!
    Sensuelle parfem je divan, ali nakon tri bočice vrijeme je da odmorim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam zadovoljna samponom, a ulje mi je katastrofa, ne mogu ga koristiti. Za masku se slazemo :) Joj i ja ne znam koja mi je bocica po redu, ali ne planiram odmoriti od Sensuelle :D Koji god jaci parfem da stavim smeta mi :/

      Izbriši
  6. Evelin proizvodi za kosu deluju zanuimljivo, ali ja ih nisam primetila u drogerijama.
    Balea tuširalice su sve sjajne!
    Avon serum Silk mi nije dobar kao Daily shine, laganiji je i nekako samo pruža trenutni efekat. Omiljeni mi je Argan oil ali njega koristim na mokroj kosi, kao leave in tretman. Meni su skroz drugačiji. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mozes pitati na Eveline stranici na fejsu gdje su kod vas dostupni za kupiti, vidjela sam da imaju online :) Za Avon serume sam citala da se razlikuju, ali ja na svojoj kosi ne primjetim nikakvu razliku, isto bude bilo koji od ova tri da stavim :)

      Izbriši