Avon planet spa Caribbean Escape Illuminating body butter


Moram priznati da od svih prozvoda u Avonu najviše volim Planet spa kolekcije. Najviše zbog njege koju pružaju proizvodi iz svake planet spa linija, a potom i zbog divnog mirisa koji planet spa linije čini još privlačnijim. Vjerujem da ste i vi probale bar jedan planet spa proizvod i da niste ostale ravnodušne. Ja sam o nekim već pisala, maske za lice, piling za tijelo, krema za lice te maske za kosu. Danas vam želim predstaviti novitet u mojoj kolekciji, Planet spa Caribbean Escape with crushed pearls and sea algae illuminating body butter. Koliko se sjećam, Caribbean Escape linija pojavila se prije 3-4 mjeseca u Avon katalogu, a ja sam svoj maslac nabavila prije mjesec dana, bio je na nekom popustu pa sam iskoristila priliku. Avon uvijek nudi dobra sniženja na Planet spa proizvode, pa ih zato ja nikad ne kupujem po redovnim cijenama, uvijek čekam sniženja.


Caribbean Escape maslac za tijelo sa prahom bisera i morskim algama, kao što vidite, dolazi u plastičnoj posudici od 200 ml. Svijetlo krem boje je i fino miriše. Ne znam vam dočarati miris, mogu samo reći da je prijatan, osvježavajući, nije sladak. Miris nije puno jak, zadržava se na koži, ali onako blago se osjeti. Meni sve planet spa kolekcije fino i ugodno mirišu. Iluminizirajući maslac za tijelo koji zbog bisernog praha sadrži puuuno sitnih sjajnih čestica. Te čestice su skroz sitne, ovako kad ih gledam u posudici skoro i da ih ne primjetim, vuku na zlatnu boju pa su vjerovatno zbog bež maslaca tako neprimjetne u pakovanju, dok su na koži itekako vidljive, posebno dok se maslac nanosi :)  Ovaj maslac bi bilo idealan za ljetne dane, super bi izgledao na nogama, dao bi im baš onaj blistavi sjaj.


Ima veoma kremastu teksturu, gust je, ali se lako razmazuje po tijelu, mislim lako za jedan maslac. Lako se utrlja u kožu, ne ostavlja trag nego se odmah upija. Nije puno masan što mu je dodatni plus tako da ne treba dugo čekati da se upije. Ne ostavlja ljepljiv osjećaj na koži. Dosta je hidratantan pa koža ostaje mekana, nježna i nahranjena. Poslije par redovnih korištenja koža na dodir postaje baš nježna i svilenkasta.


Pokušala sam uhvatiti te šljokice, ali nisam baš uspjela :D
Na fotografiji možete malo vidjeti, gore je tek nanešen maslac, a ispod kroz par minutica.Uživo su šljokice dosta više vidljive. Meni su prezanimljive kad god koristim maslac divim se šljokicama, stalno pomjeram ruke i gledam kako sijaju :D
Ja sam ovaj maslac koristila samo navečer, prije spavanja i ujutru kad ustanem na tijelu bude samo po koja šljokica, a miris skroz nestane.

Sastojci:


Da li ste koristile ovaj maslac ili neki drugi proizvod iz planet spa Caribbean Escape?

Hvala na čitanju,
pozdrav :)

Broj komentara: 10

  1. Vec duze vreme planiram da ga kupim i nikako, moracu u ovom katalogu, svi ga hvale ! :D
    Divan postt :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ces i ti biti zadovoljna i da ces uzivati u sljokicama :D

      Izbriši
  2. Nikad nisam probala Avonove buttere za telo, ali posle ovog tvog posta cu morati da razmislim o kupovini istog :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Fotografije su ti predivne! Alii PREDIVNE! Nisam probala ali vidim da su bas hvaljeni :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno <3 probaj ako budes u prilici, divno mirisu i odlicno njeguju, ja bas volim planet spa kolekcije :)

      Izbriši
  4. Nisam, ali zvuči odlično i obožavam šljokice na tijelu, izgleda da ću ga kupiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako obozavas sljokice onda ovaj maslac mora biti tvoj :D

      Izbriši
  5. Mislim da vise preterujem sa proizvodima za telo i sljokicama :D Ali bas volim Avonove Planet Spa proizvode, posebno putere i pilinge :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja volim njihove pilinge, imam onaj ljubicasti jos uvijek i predobar je, mirise preeelijepo :D

      Izbriši