Queen Helene Mint Julep Masque

Queen Helene Mint Julep Maskque sam naručila sa iHerb-a prije godinu dana.
Na početku sam je koristila redovno, a kasnije sam je zapostavila zbog nekih drugih maski, rijetko sam je koristila od tada tako da još uvijek imam pola pakovanja. Sada dolazi u novom pakovanju i vidjela sam na iHerb-u da ima i ovo veće pakovanje od 227g (oko 4-5$) i manje od 57 g(oko 2$).




Moja koža lica je normalna sa masnim nosem i miteserima, nije joj potrebna posebna njega i većina proizvoda mi odgovara.
Na pakovanju piše da je originalni prirodni kućni tretman razvijen od strane dermatologa, pomaže pri isušivanju akni, čisti mitesere i smanjuje proširene pore, izvlači nečistoće iz pora i upija višak masnoće iz kože. Nije testirano na životinjama.


Sastojci:


Po sastojcima vidite da maska nije prirodna. Ova maska je na bazi gline.
Kaolin glina bi trebala pomoći pri uklanjanju mitesera, prljavštine iz kože i smanjenju pora. Kaolin takođe pomaže pri upijanju ulja iz kože. Ako volite samo prirodne maske, možete pokušali pomiješati kaolin glinu sa vodom i sami praviti masku :)
Bentonit glina je pogodna za problematičnu kožu, što znači da isušuje bubuljice, ali i izvlači toskine iz dubokih pora i jako je pogodna za masnu kožu. Ako vam bubuljice nakon ove maske budu više upaljenje i crvene ne trebate pretjerano brinuti i odbaciti masku odmah jer je to sve posljedica bentonita, najbolje bi bilo da lice operete kamilicom.
Glicerin i propilen glikol zadržava vlagu.
Cink oksid je pogodan za problematičnu kožu i pomaže pri obnavljanju kože.
Sumpor se koristi za osipe na koži i akne.
Zeleni krom (hrom) oksid, Fenoksietanol i Metilparaben (svi su parabeni) vam mogu izazvati alergijsku reakciju tako da masku prvo probajte na malom dijelu lica.

Maska ima intenzivan miris mentola, koji onako lijepo pročepi sinuse :D
Maska je zelene boje, gušće teksture, ali se veoma lako nanosi na lice i lijepo se razmazuje. Potrebno je tanji sloj ravnomjerno nanijeti na očišćeno cijelo lice i vrat (izgledat ćete kao Shrek :D). Ostaviti 15 minuta da se osuši i isprati mlakom vodom. Ja ostavim duže od 15 minuta. Prilikom sušenja maska počne zatezati lice i pucati na pojedinim dijelovima. Mene pecka malo na obrazima dok se ne počne lijepo sušiti,možda što mi je tu koža osjetljiva. Jako lijepo hladi lice.



Poslije ispiranja trebate se umiti gelom i namazati lice hidratantnom kremom. Mene ova maska razbudi, osvježi lice i popravi raspoloženje :D Više je volim koristiti ujutru jer se osjećam svježije i odmornije poslije ispiranja maske. Takođe je volim koristiti nakon napornog dana za opuštanje i smirivanje :)
Možete je koristiti i tako što ćete naveće namazati samo na bubuljice i pusiti da se suši do jutra.
Ja to radim kada se pojavi koja bubuljica, i ujutru ih namažem pantenolom i situacija bude dosta bolja :)
Moram napomenuti da mene nije riješila mitesera, nisam primjetila da im je išta uradila... Bubuljice nemam tako da ne znam kako bi djelovala na njih, pojavi se ponekad par i brzo ih se riješim :) Takođe nemam ni izražene proširene pore pa ne znam kako djeluje na njih (ove moje male,sitne jako lijepo sredi). Prije kupovine čitala sam razne komentare i vidjela sam dosta pohvala za smanjenje pora i smirivanje bubuljica i njihovog crvenila. Jednostavno meni samo očisti, rashladi i razbudi kožu lica tako da imam prelijep osjećaj čistine i koža je jako nježna i svilenkasta.

Ne bih je preporučila osobama sa jako suhom kožom, jer je može isušiti još više. Mislim da super odgovarama osobama sa masnom kožom.
Potrebno je koristiti 2 do 3 puta sedmično, ne više jer će vam jako isušiti kožu.
Kao i sve druge proizvode, potrebno je koristiti više puta za postizanje rezultata.
Prije nanošenja bilo kakve maske poželjno je uraditi blagi piling kože lica.

Meni je ovo omiljena maska :) Da li ste je vi koristile? :)

Broj komentara: 12

  1. Često sam gledala ovu masku na iherbu, ali sad mislim da bi mene ipak isušivala tako da ću onda preskočiti. Baš mi je dobro došla ova recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako imaš baš suhu kožu onda je bolje da preskočiš ovu masku :) Drago mi je što ti je recenzija pomogla :)

      Izbriši
  2. Zvuči odlično! Imam mješovitu kožu i vjerovatno bih je koristila samo na t-zoni, ali intenzivni miris koji će da pročepi sinuse me osvojio :P imam problema sa sinusima, pa nije da ne valja :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa dobro neće ih baš toliko pročepiti ali pomogne lijepo :D i ja imam problema sa sinusima pa mi baš godi, nekad je onako iz tube mirišem :D dobra je maskica, nije skupa a ogromna je :D probaj, nećeš se pokajati :)

      Izbriši
  3. Često sam viđala ovu masku na blogovima i čitala o njoj. Sviđa mi se, volela bih da je probam, ali nisam za online kupovinu. Ko zna možda nekom drugom prilikom. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja vec par godina narucujem online, sa iHerba i ebay-a... srecom nisam imala problema sa iHerbom jer oni ne vracaju novac ako se paket izgubi... Mozda trebas probati sa nekom manjom narudzbom, i za prvu narudzbu imas popust 5-10% tako da se isplati :D

      Izbriši
  4. Bogati sto se ti fino razumijes u ove sastojke. Neka, treba nam takvih u blogosferi. Mogla sam naruciti, necu osiromasiti za 2$ al ako udjem na iHerb ode u minus i potrosih pare koje nemam. Zensko pa prokleto

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istražujem draga Dž :D i ja uvijek na iHerbu potrosim 50 km (valjda do 50 km ne naplacuju puno carinu) uvijek se nesto nadje pod izgovorom da ne placam dzaba postarinu zbog par dolara :D

      Izbriši
  5. Uh ovo izgleda odlicno :) uopste nije skupa, biti ce i meni dodatak pri novoj kupovini sa Herba :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Obožavam maskice za lice i trenutno uživam u Freemanovoj sa Asai bobicama koja je takođe glinena. Što se tiče mitisera, i ja ih imam i tu ti jedino može pomoći redovno i pravilono čišćenje lica, jer meni to pomaže. Ne verujem u instant dejstva proizvoda, tako da je po meni pravilno čišćenje najbitnije za lepu kožu lica bez nedostataka :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj meni je zelja probati Freeman maske, ali ih nisam nasla kod nas ovdje :(
      Vjeruj da redovno cistim kozu, ne sminkam se svaki dan, i kad se sminkam cim dodjem kuci skidam puder i sve sa lica i cistim onom cetkicom, posebno nos ali ne pomaze mi bas :/ sad sam nabavila neku "spravicu" za njih pa parim nos kamilicom i istiscem ali tu su opet za 2-3 dana :/ bas se borim protiv njih heheh izgleda da im se svidja moj nos pa nikako da ga napuste :P

      Izbriši