Glasses shop - York Wayfarer - Clear

Prije skoro godinu dana pisala sam post o online naručivanju dioptrijskih naočala. Dobila sam priliku ponovo sarađivati sa istim sajtom i rado sam je prihvatila jer sam prošlim naočalama bila jako zadovoljna. U pitanju je online sajt GlassesShop.
GlassesShop je online sajt koji se bavi prodajom dioptrijskih naočala, sunčanih naočala sa dioptrijom, a na sajtu možete kupiti i samo okvir ili naočale sa zaštitom.
Ponudu okvira možete pogledati na glasses frames, a ponudu sunčanih naočala na prescription sunglasses.

Pošto sam već napisala detaljan post o tome kako naručiti ove naočale, neću ponovo pisati isto nego vam ostavljam link ka tom postu, pa koga zanima kako korak po korat naručiti, izabrati, platiti i unijeti svoju dioptriju neka pogleda taj post klikom ovdje.
Pored svakog okvira piše cijena, dimenzije naočala su detaljno prikazane i tačno je napisana širina okvira, dužina ručkica, dužina i širina stakla i širina za predio koji ide na nos. 
Naočale su na fotografijama na sajtu prikazane iz svih uglova, tako da možete dobro vidjeti kako izgledaju. ali ako vam i to nije dovoljno onda imate opciju Customers Tryon Pictures gdje možete učitati svoju fotografiju i vidjeti kako vam stoje te naočale :)


Želim naglasiti i to da nam ovom sajtu ima puno promocija, pa tako možete naći selekciju gdje su dostupni okviri koje možete dobiti besplatno. Takođe su im besplatna i standardna stakla sa dioptrijom i zaštita za kompjuter. Imaju okvire od 7 dolara pa na gore, zavisi sta se vama sviđa, ali nisu skupi. Postoji promocija gdje jedne kupite, a druge dobijete besplatno. Ima tu još nekih promocija pa svakako pogledajte to ako se odlučite na kupovinu jer možete puno uštediti.
Još nešto jako bitno je to da je poštarina jeftina :)

Ja za vas imam kod za 50% popusta za dioptrijske i sunčane naočale sa besplatnim staklima, ali popust nije važeci za već snižene naočale, znači važi samo za one po punoj cijeni. Kod je GSHOT50.


Ja sam prethodnim naočalama jako zadovoljna, nigdje se nisu oštetile, malo sam stakla isparala, ali to je moja krivica, sve ostalo je odlično. Nove naočale su potpuno drugačije od prethodnih, mislim okvir je drugačiji. Kvalitet je isti, odličan, bez ikakve zamjerke.
Nove naočale su mi draže jer su prozirne pa mi je nekako lakše gledati kroz njih, ne smeta mi okvir i ona tamna boja. 
Ja imam prilično veliku dioptriju tako da naočale nosim svaki dan. Često, ali baš često mi se desi i da zaspim s njima, i ništa im se nije dsilo, kao ni prethodnim. Stvarno sam zadovoljna što se tiče kvalitete. Ove trenutne imam već tri mjeseca i iste su kao i prvog dana.

Prošli put sam uzela obična stakla i zaštite, ali ovaj pun sam htjela isprobati i druge pa da mogu uporediti.
Sad sam uzela super tanka stakla, zaštitu od grebanja, UV zaštitu i zaštitu od magljenja. I zadovoljna sam, samo sam možda previse očekivala od ove zaštite protiv magljenja, ja sam mislila da neće ni malo zamagliti, ali ustvari one zamagle malo manje nego one bez te zaštite, ali isto i puno brže odmagle nego bilo koje druge koje sam imala. Bukvalno za nekoliko sekundi budu čiste.

Super tanka stakla sam uzela jer imam cilindre (astigmatizam), a na sajtu sam pročitala da su super tanka stakla pogodna za naočale sa cilindrima. 

Želim vam naomenuti da ne zabravite ukucati razmak između zjenica (PD) ako budete kupovale naočale sa ovog ili bilo kojeg drugog sajta, onda polako i detaljno sve ispunite.

Moj novi okvir je York Wayfarer - Clear.








Nadam se da sam nekome pomogla ovim postom, ako imate bilo kakvih pitanja slobodno mi pišite u komentarima ili u inbox na FB stranici ili na mail, rado ću vam pomoći <3

Hvala na čitanju <3

2 komentara

  1. Okvir mi je prekrasan!
    A sajt ima zaista odličan izbor što se tiče okvira , super. ♥
    IvaFashionDiary

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slazem se, svako moze pronaci idealan okvir za sebe :)

      Izbriši