Avon nutraeffects losioni za tijelo


Dugo nisam pisala post o preparativi, pa evo danas sam se napokon natjerala da više pažnje posvetim blogu i recenzijama. Mislim da je krajnje vrijeme da se vratim tome :)
U današnjem postu pišem o dva losiona iz Avonove nutraeffects linije za njegu kože.
Svaki tip kože zahtjeva određenu njegu, odnosno hidrataciju, pa tako ovi losioni dolaze u tri varijante.
Ja posjedujem dva losiona:
- ultimate moisturise (plavi) sa chia sjemenkama
- intensive repair (crveni) laneno ulje i ulje marule
- i treći je deep nourushment (narandžasti) bademovo ulje.

Plavi je namjenjen normalnoj do suhoj koži, crveni veoma suhoj koži i narandžasti je namjenjen suhoj do veoma suhoj koži.


Svi nutraeffects proizvodi su alergološki testirani, ne sadrže parabene i boje. Sve linije sadrže aktivni kompleks na bazi hranjivih sjemenki koje su nezamjenjiv izvor nutrijenata. Prikladni su za osjetljivu kožu.

Ja već godinama koristim Avon mazalice za tijelo i uvijek budem zadovoljna, moja koža je normalna, nije zahtjevna i većina losiona mi odgovara. Kod mazalica za tijelo bitno mi je da se brzo upijaju, kao i većini vama predpostavljam. A ovi su baš takvi, prilično brzo se upijaju i ne ostavljaju masni ili ljepljiv sloj na koži.


Ultimate moisture, odnosno plavi losion, namjenjen je normalnoj do suhoj koži. Sadrži chia sjemenke  koje sadrže zdrave omega-3 masne kiseline, ugljikohidrate, bjelančevine, vlakna, kalcij i bogate su antioksidansima.
Testura mu je dosta rjeđa u odnosu na intensive repair, odnosno crveni losion. Vrlo lako se razmazuje, te ne ostavlja masne tragove na koži. Brzo se upija i ima blag miris koji se ne zadržava dugo na koži. Koža ostaje nježna i mekana bez osjećaja ljepljivosti kao što znaju taj sloj ostaviti neki drugi losioni. Kao da daje osjećaj svježine koži. Ja sam jako zadovoljna ovim losionom i najčešće baš njega koristim.


Intensive repair, odnosno crveni losion, sadrži laneno ulje i ulje maraula. Ova dva ulja bogata su masnim kiselinama, omega 6 i 9 koje ublažuje iritacije, njeguju, obnavljaju i hidratiziraju.
Tekstura mu je gušća u odnosu na prethodni plavi losion, Iako je gušći opet se lako razmazuje po tijelu i ne ostavlja nikakve tragove. Brzo se upija i isto kao i prethodni ima blag miris. Mirisi su im dosta slični i ugodni. Mislim da bi ovaj losion super odgovarao osobama koje imaju suhu kožu ili bar pojedine dijelove kao što su laktovi i koljena, bar je meni tu koža često suha.
Intensive repair najviše koristim poslije pilinga, u tom slučaju mi odgovara više nego plavi, malo više nahrani kožu.


Na fotografijama iznad se jasno vidi koliko je Intensive repair (iznad) gušći u odnosu na ultimate moisture (ispod).
Oba losiona sadrže po 250 ml.
Koristila sam ih i za njegu stopala i tu mi nisu baš odgovarali jer u svom sastavu sadrže glicerin koji mi ne odgovara u proizvodima za njegu kože lica, ruku i stopala. Na ostalim dijelovima tijela mi to ne stvara nikakav problem.
Sve u svemu ja sam jako zadovoljna ovim losionima i jedni su mi od najboljih koje sam koristila iz Avona :)


Hvala na čitanju <3

2 komentara

  1. Te tvoje slike!
    A kad potrosim nagomilanu hrpu losiona, možda se odlucim za neki od ova dva :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Majda <3
      Joj i ja sam nagomilala, ne smijem više ni jedan kupiti :D

      Izbriši