Japan Funbox


Danas vam predstavljam nešto sasvim novo na blogu, a to je isprobavanje Japanskih slatkiša.
Ja sam od onih osoba koje između slatkog i slanog uvijek biraju slano. Puno više volim pojesti nešto slano i konkretno nego neki slatkiš, mada to ne znači da ne volim slatkiše, grickalice, čokolade i slično, volim ja sve što se i primjeti na meni :D
Dobila sam priliku za saradnju sa Japan funbox i bila sam baš zainteresovana da probam japanske slatkiše, uvijek me zanimalo šta to ima tamo, kakva je njihova hrana. Ovo je bila super prilika da isprobam nešto novo :)
Japan funbox je baziran u Osaki, bave se isporukom paketa sa zanimljivim japanskim slatkišima. Sigurno ste već čule za ovakve kutije iz raznih zemalja svijeta.


U ponudi imaju 3 vrste paketa, mini $14.99, original $32.99$ i family $49.99. U mini paketiću dobije se 5 do 7 različitih slatkiša, u original 15 do 12 i u family paketu dobije se 25 do 30 različitih slatkiša.
Ja sam dobila mini paket i u njemu se nalazi 7 proizvoda.
Paket je obični kartonski, unutra su se nalazili slatkiši i papir na kojem su opisani proizvodi na engleskom jeziku i prikazan sastav mini i original paketa. Na proizvodima sve piše na japanskom, pa je super što ubace i ovaj papir na engleskom da znamo šta je šta :)
Imaju besplatnu dostavu za sve države. Moja kutija je stigla za 5 dana!

Pretz Tomato taste



Ovo je prvi proizvod koji sam isprobala. To su kao neki slani štapići sa paradajzom. Mene okus podsjeća na krekere sa paradjzom, pa ako to volite sigurno će vam se još više svidjeti i ovi štapići. Meni su ukusni i hrskavi. Mirišu isto kao i naši krekeri Bruschette maretti, takvog su i ukusa. Meni su super. U kutiji dođu dva pakovanja po 30 grama ako mi je google dobro preveo :)

Hi-Chu Strawberry


Proizvođać ovih bombona slavi 40 godina postojanja i nakon izvršenog testiranja na omiljene Hi-Chu okuse došli su do rezultata da je jagoda omiljeni okus i zbog toga se u ovomjesečnom Japan funbox-u nalaze upravo bombone sa okusom jagode.
S vana su svijetlo roze boje i kao da sadrže malene komadiće jagoda, dok su unutra bijele boje. Ukus je jako lijep, karamele od jagode, mekane su, nisu tvrde kao neke karamele od kojih zabole usta i ne lijepe se za zube. Ukusno je i jako fino. I ukućani su oduševljeni ovim bombonama :)

Sherbet-Lick-Grape flavor


Kad sam te ugledala ovo lizalo u kesici pomislila sam da se radi o lizalu sa pucketalom. Ne znam kako vi zovete one kao male granulice koje su pucketale u dodiru sa pljuvačkom ili vodom. Mi smo to zvali pucketalo i sjećam se da se moglo kupiti uz lizalo ili onako samo u vrećici. Meni je to u djetinjstvu bila najzanimljivija poslastica, kao da pucketa čitava glava :D Hodala bih kroz kuću otvorenih usta i tjerala sve redom da slušaju kako pucketa :D
Kad sam otvorila kesicu vidjela sam da je unutra ustvari prah, a ne moje pucketalo. Lizalo ima blaži okus grožđa, dok ovaj prah ima baš jak okus grožđa, možda malo i prejak za moj ukus. Ne vidim neku posebnu svrhu ovoga, bilo bi zanimljivije da je pucketalo :D
Svejedno, slatkiš kao slatkiš je ok, ukusno je, malo više slatko i to je to. Nije me nešto posebno iznenadilo.

Caramel corn


Ovaj proizvod je jedan od Funbox provjerenih proizvoda koji je popularan u inostranstvu. Smoki od kukuruznog brašna sa ukusom karamele. Slatki smoki. Meni se ne sviđa. Nisam ljubitelj karamele, pa tako ni ovog slatkog smokija. Više bih voljela da je sa ukusom nekog povrća ili čili ili ne znam ni ja nešto tako :) Mogu samo reći da je hrskavo, možda bi bilo idealno osobama koje vole takve stvari, nije ružnog ukusa, samo što ja to ne volim. Moji ukućani su podjeljenog mišljenja, nekim je predobro, a neki misle isto što i ja, sve zavisi ko šta voli :)

Sonomanma Peach


Sjećate li se onih kiselih žvaka iz djetinjstva, ili onih lizalica što su u sredini imale žvaku? E ove žvake su upravo takve. Kisele na početku, a u sredini sadrže tekućinu sa ukusom breskve. Nakon par minuta postanu slatke obične žvake. Ništa novo i ništa posebno zanimljivo. Od njih se mogu praviti veliki balonu, ne pucaju :D

"Umaibo" Delicious stick


Ovo su kao ogromni smoki debeli stapići, ne znam kako da ih nazovem :D Hrskavi su kao i smoki i imaju različite ukuse. Svi imaju jak miris.
Prvi ima ukus sira i meni je ok. Fin je ukus, ako volite sir i naše ove grickalice sa sirom svidjet će vam se i ovo :) Miriše kao i naše grickalice sa sirom, nema neke razlike.
Drugi ne znam kako bih opisala :D Mentai spicy cod roe... začinjeno bakalarom i srnećim mesom. Miris je jak i neugodan što se mene tiče. Što se ukusa tiče nije loš,
I treći ima ukus kukuruznog brašna.
Moji ukućani su oduševljeni ovim štapićima i za drugi nisu pogodili da je u pitanju riba i meso, kažu da im je sve ukusno i fino :D



Da li vam se sviđa sadržaj Japan funbox-a?
Da li vi imate želju probati neke japanske slatkiše? 

Hvala na čitanju <3

Broj komentara: 5

  1. Ajmee predivne su ti slike!
    Ja baš svoju kutiju čekam i tako sam nestrpljiva, baš jedva čekam probati.

    Predivno. ☺♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Iva :) Jedva cekam vidjeti sta se nalazi u tvojoj kutiji :D

      Izbriši
  2. Sve izgleda preukusno, nadam se da ću jednog dana probati :)

    OdgovoriIzbriši
  3. moga boxa nema vec 2 godine ocekujem nazad 100e samo pay pal primam javite se na ig bab1_c

    OdgovoriIzbriši