Glasses shop - Virgo Wayfarer - Burgundy


Već neko vrijeme planiram sa vama podijeliti jedan super sajt za kupovinu naočala, ali zbog problema sa zubima bila sam spriječena bilo sta raditi, stvarno mi se nije dalo... Ali evo situacija sa zubima je sve bolja i bolja pa će biti postova koje odavno planiram, polako sam počela :)
Uglavnom, danas vam želim predstaviti naočale sa sajta Glasses shop. U pitanju su dioptrijske naočale, postajem kao ćorava koka, a prethodne sam slomila jer su se našle na krevetu pa sam sjela na njih i ostale su bez ručkice.
Iskreno, bila sam dosta skeptična kad sam uzimala ove naočale, jer ipak je vid u pitanju, a ovo sve ide online, još je pri tome i kineski sajt pa su i moji bili sumnjicavi, ali eto odlučla sam se uzeti ih pa šta bude.
Na Glasses shop mogu se pronaći i sunčane naočale, dioptrijske ili možete uzeti samo okvir.
Ponudu sunčanih naočala možete pogledati klikom OVDJE,  ja sam pronašla nekoliko super modela.
Pored običnih sunčanih naočala sa UV zaštitom, odlično je što imaju i sunčane naočale sa dioptrijom, a njihove modele možete naći OVDJE.
Što se tiče dioptrijskih naočala tu je stvarno velik izbor okvira, razne boje i modeli, stvarno ih ima puno, ja sam jedna izabrala jedne, a možete ih pronaći OVDJE.

Moram priznati da me najviše privukla ponuda FIRST PAIR FREE. Šta to znači? Pa ovdje ima dio naočala, to jest okvira koji možete izabrati, kad izaberete okvir koji vam se sviđa, ubacite ga u korpu, ukucate kod koji se nalazi na sajtu i okvir dobijete besplatno :) Platite samo poštarinu $4.95. Da ne bude zabune, opet naglašavam ovo važi samo za okvire koje pronađete na OVOM linku, a ako želite i dioptriju u tom besplatnom okviru onda dodatno platite dole kad izaberete dioptriju, ugao, cilindre, razne zaštite, šta već trebate... Moram napomenuti i da su cijene puuuuno povoljnije nego kod nas!

Ja za vas imam kod za 50% popusta za dioptrijske i sunčane naočale sa besplatnim staklima, ali popust nije važeci za već snižene naočale, znači važi samo za one po punoj cijeni. Kod je GSHOT50.

Pored svakog okvira piše cijena, i imaju dimenzije naočala detaljno prikazane i tačno je napisana širina okvira, dužina ručkica, dužina i širina stakla i sirina za predio koji ide na nos. I u mom slučaju se pokazalo da su te mjere tačne!
Naočale su na fotografijama prikazane iz svih uglova, tako da možete dobro vidjeti kako izgledaju. ali ako vam i to nije dovoljno onda imate opciju Customers Tryon Pictures gdje možete učitati svoju fotografiju i vidjeti kako vam stoje te naočale :)

Ispod toga nalaze se boje u kojima je taj okvir dostupan, a ispod boja imate dvije opcije: select lens i freme only. Ako želite kupiti samo okvir izaberete frame only, a ako vam trebaju stakla sa dioptrijom ili nekom zaštitom onda kliknete select lens i onda imate puno nekih mogućnosti, za daljinu, za kompjuter, za čitanje, pa onda neke multifocal mislim da su to one što na jednim naočalama ima i za blizinu i za daljinu i jos neke fashion.

Ne znam vidjet ćete i sami da ima svašta, ali znate šta je najbolje? Što stakla sa dioptrijom dobijete potpuno BESPLATNO! Vidjet ćete da ispod ovih za daljinu, čitanje i kompjuter piše FREE, dok se ove multifocal plaćaju, ali opet nisu skupe kao kod nas.
Kad to izaberete idete dalje na korak dva, to jest unosite podatke za svoju dioptriju, lijepo prepišete sve sa onog papirića od doktora. Čak su im i cilindri besplatni, dok se kod nas cilindri placaju više nego obična stakla. Budući da ja imam astigmatizam, i dioptrija mi je sa cilindrima. Obavezno ukucajte tačnu dioptriju kao na papiricu, i obavezno unesite uglove koji pišu na papiricu. Nemojte zaboraviti napisati i razmak između zjenica, to jest PD, a ako vam na papiriću na PD stoje dva broja, kod mene je naprimjer 30/30, onda samo tamo označite da imate dva broja i zatim u oba polja ukucajte te brojeve, za desno i za lijevo oko. Ima i prostor za neke dodatne zahtjeve, tako da ako imate još nešto možete to napisati tu. Zatim kliknete confirm i idete dalje :)

Sljedeći korak broj tri je vezan za boju stakla: clear lens su obična stakla i ona su BESPLATNA, dok se tint, photochromic, polarized placaju, ali opet nisu skupa, neka su trenutno i na popustu. Kod mene su obična ova stakla pa nisam ta ostala puno ni zagledala.

Korak broj 4 je vezan za odabir paketa ili da izaberete već neki njihov koji su ponuđeni.
Ja sam išla na ono da sama biram customize your own package. I tu sam izabrala debljinu stakla.
Standardna debljina stakla je BESPLATNA, dok se ostali placaju i cijene su im različite. Ja sam uzela standardnu veličinu.

Sljedeći korak je zaštita na staklima.
Prva anti-scratch je BESPLATNA, dok se sve ostale plaćaju, ali nisu uopšte skupe. Kod nas su te zaštite po 30 KM, dok su ovdje po $4.95.  Pored ove besplatne zaštite, tu su i anti-reflective i UV zaštita, dok je zaštita protiv magljenja $9.95. Ja sam izabrale ove prve tri zaštite, jer se anti-reflective i super hydrophobic ne mogu mješati. A prve tri mogu ići zajedno.
I zadnji korak je ukucavanje kodova i placanje :) Potrebno je čekati nekoliko dana da naprave stakla po vašem odabiru, a zatim putuju oko dvije-tri sedmice.

Eto ga, čini mi se da sam sve napisala detaljno, da ste mogli skontati, a ako se odlučite na kupovinu i treba vam pomoć, slobodno se javite u inbox na FB stranici ili na mail, rado ću vam pomoći :)

Sad vam samo želim pokazati koji sam ja okvir izabrala za sebe. Gore sam već spomenula koju sam zaštitu uzela, stakla i sve ostalo, tako da ne ponavljam opet :)

Ja sam izabrala model Virgo Wayfarer i možete ih pronaći klikom OVDJE. Boja je Burgundy.


Stigle su ovoj prozirnoj kutijici za naočale sa logom sajta, a zatim u manjoj kartonskoj kutiji.
U kutiji nalazio se papiric sa kodom za popust, i ova super krpica za čišćenje naočala.
Fino su upakovane i zaštičene, nije im se ništa desilo, stigle su u odličnom stanju :)

Dioptrija je uredu, sve je kako i treba biti. Nosim ih već duže vrijeme i nema nikakvih problema.
Perem ih kao i svake prethodne koje sam imala, ja naočale moram uvijek nositi jer mi je jaka dioptrija i onda ih često i brišem ili perem.
Čvrste su, stabilne, skroz lijepo urađene, sviđa mi se i kako mi stoji ovaj model.
Na fotografijama ispod možete vidjeti na kojim su mjestima ojačane šarafićima i čak i odozgo imaju dodatnu zaštitu i meni baš lijepo taj detalj izgleda.
Na unutrašnjoj strani ručkica nalazi se šifra modela i naziv sajta. Meni se malo šifra počela skidati, ali meni to nije nikakva zamjerka.


Ono što ove naočale čini zanimljivim je i detalj na ručkici. Možda se neće svidjeti svakome, ali meni je fin.
Cirkoni su super urađeni, još ni jedan nije ispao, i ovaj veliki i ovi sitni su super uklopljeni i urađeni, ja sam se iznenadila i ne sijaju puno, nisu opšte naporni :)


I za kraj još dvije fotografije, znam da sam smorila sa fotografijama, ali htjela sam vam pokazati što bolje svaki detalj jer se na ovom sajtu stvarno isplati uzeti naočale i uštediti dosta novca. I okviri su im često na akcijama, pa ako vam se nešto svidi, a skupo vam je, onda sačekajte neko vrijeme bit će na sniženju ili iskoristite moj kod za popust ili bilo koji drugi, od volje vam :)
Na sljedećoj fotografiji možete vidjeti ovaj zeleni odsjaj, stvarno su stavili zaštitu, a na fotografiji ispod nje možete vidjeti najrealnije tu burgundy boju okvira. Dosta je taman pa se često čini kao crn, ali najbolje se ta burgundy boja primjeti na suncu.

Ja vam na kraju mogu samo preporuciti ovaj sajt koji je meni super i koji je ispunio sva očekivanja :)

Hvala na čitanju i ako imate bilo kakvih pitanja možete se javiti na FB stranicu ili mail :)
Uživajte u ovim toplijim danima koji nam dolaze <3

Nema komentara