Essence matt touch blush - 20 berry me up!


Prije nekoliko mjeseci dobila sam Ovnak poklon paktić sa Essence i Catrice proizvodima, a  o većini proizvoda sam već pisala na blogu ili ste imali priliku vidjeti ih na mom Instagram profilu. Neki proizvodi iz paketića su odlični i super mi odgovaraju, dok ej bilo i par koji mi nisu baš odgovarali pa su proslijeđeni dalje djevojkama koje su zadovoljne :)
Danas vam želim pokazati Essence rumenilo koje koristim od kako sam preuzela paketić, a nikako da napišem par riječi i o njemu, iako zaslužuje svoje mjesto na mom blogu.

Essence mat touch blosh rumenila postoje u dvije nijanse 10 Peach me up! i 20 Berry me up! Ja sam dobila ovu drugu nijansu. Pakovanje je od tvrde prozirne plastike, isto kao i kod silky touch rumenila koja ja takođe volim.


Berry me up! je pravo mat rumenilo divne teksture, a ja najviše volim mat rumenila. Tekstura je nježna, mekana, svilenkasta.
Srednje je pigmentacije, a ja takva rumenila najviše i volim. Lakše mi je malo dodati nego kad pretjeram blendati i blendati :D

Iako većina nas berry nijanse većinom vežemo za hladnije doba to jest jesen i zimu, ovo rumenilo je meni super i sad kad su nam stigli topliji dani. Nije mi toliko berry kao neka druga rumenila, ne znam kako bih opisala ovu nijansu, možda kao prljav roza...Sviđa mi se kako izgleda na mom licu. Iako je mat licu daje zdravi izgled, mogu slobodno reći da izgleda prirodno na obrazima.


Dosta je postojan. Ja imam normalnu kožu i meni traje po nekoliko sati, a onda počne ravnomjerno blijediti.

Ovo rumenilo sadrži 5 grama, a cijena mu je oko 5 KM.


Hvala na čitanju, šaljem vam pozdrave :)

Broj komentara: 6

  1. Super je nijansa, bas sam je gledala prije par dana i mislim da bi mom tenu svjetlija bolje odgovarala :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pored sacrsenih olovaka za usne, essence rijetko kad napravi promasaj s rumenilima, narocito onom iz LE kolekcija...
    Ova boja mi je lijepa, ali ne smijem vise ni gledati rumenila, hoću da smanjim kolekciju svega...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne treba ti nista Majda :D meni su uvijek Essence LE kolekcije prelijepe ^_^

      Izbriši
  3. Sve pohvale za fotke! :)
    Rumenilo djeluje zanimljivo!

    OdgovoriIzbriši