Queen Odelia


Prije nekoliko sedmica stupila sam u kontakt sa jednom Izraelskom kompanijom koja je fokusirana na promovisanje beauty i medical industrije. Naziv je BPLinks i osnovana je 2013.godine, a osnovao je Barak Levy, sa kojim sam ja i razmjenjivala mailove. Naime, oni zastupaju nekoliko Izraelskih brendova. Pošto ja jako volim preparativu, njega kože mi je posebno bitna, iako imam normalnu kožu koja nije puno osjetljiva niti sklona bubuljicama, ja opet volim razne kremice kako za lice tako i za ostale dijelove tijela. Tako da je moja odluka, i ovaj put, pala na Skin Care proizvode. BPLinks zastupaju zanimljivu tvrtku Queen Odelia koja nudi divne kreme za lice, tijelo, ruke, stopala (face care i skin care). Iako me Barak pitao što imam na umu to jest koje proizvode želim isprobati, ja sam prepustila njima da mi pošalju šta žele. U međuvremenu ponudili su mi i popust za vas drage moje čitateljice. Barakova kolegica Ora poslala mi je predobar kupon za vas, za bilo koja dva proizvoda kupljena na Queen Odelia sajtu, prvi proizvod plaćate dok drugi dobijete besplatno, ali o tome ću malo više napisati na kraju posta. Na početku još želim napomenuti da su i Barak i Ora bili jako ljubazni, profesionalni i brzo odgovarali na mailove. Uvijek mi je drago kad ide sve kako treba, jer nisu uvijek svi koji nude saradnju ljubazni zbog čega sam ja i odbila nekoliko saradnji. Ako se odlučite na kupovinu sa ovog sajta, ne vjerujem da ćete se razočarati ili imati bilo kakvih problema jer oni odgovore detaljno na svako postavljeno pitanje.

Sad kad sam vas upoznala sa BPLinks, želim vam napisati malo i o Queen Odelia brendu. Ne znam za vas, ali ja uvijek volim pročitati o brendu za koji nisam ranije čula, uvijek na netu istražim o tome :)
Dakle, Queen Odelia je Izraelski brend koji je bavi proizvodnjom kremica za njegu kože lica i tijela. Proizvodi su bazirani u skladu sa najvišim standardima za poboljšanje kože. Proizvodi nisu testirani na životinjama! 
Pored svake kreme imate kratki opis, prednosti te kako koristiti kremu.
Glavni sastojak Queen Odelia proizvoda je ulje sjemena biljke Prickly pear.


Prickly pear je vrsta kaktusa. Nazivaju ga čudom od biljke ili čarobnom biljkom zbog toga što preživljava duge i velike suše, te proizvodi plod u divljini, bez umjetnih gnojiva i pesticida. Sadrži male crne sjemenke iz kojih se vadi dragocjeno ulje. Tim dermatologa je otkrio da ovo ulje iz sjemenki sadrži abnormalno visoku koncentraciju tokoferola to jest vitamina E (kako kažu,sadži 150% više od arganovog ulja), kao i druge masne kiseline-linolenske kiseline i omega 6 koje čine ovo ulje najučinkovitijim tretmanom za njegu kože. Bogato je mineralima i aminokiselinama. Proizvodnja zahtjeva intenzivan rad, obrađuje se ručno, odvaja se od celuloze, a zatim suši prije hladnog cjeđenja.
Mislim da vam je sad jasno da je Prickly pear ulje sjemena jedno od najskupljih na svijetu.
Zbog visoke razine antioksidansa i masnih kiselina lako se apsorbira u kožu. Štiti, hidratizira i omekšava kožu, izglađuje pore, sprječava formiranje bora i brže starenje, te posvjetljuje tamne mrlje i vraća elastičnost koži.

Ono što je meni još bilo zanimljivo jeste značenje Queen Odelia - Odelia znači Božji dar :)
Nomadske žene su generacijama ovim uljem štitile svoju kožu od štetnih uvjeta pustinje.

Na sajtu sam pronašla i jednu zanimljivu rečenicu koja kaže: Beauty of the skin lies in its health :)

Eh kad sam vam ovako sve ispričala, vrijeme je da napokon pređem i na proizvode :D
Ja sam dobila noću kremu za lice, kremu ta ruke i kremu za stopala.

Queen Odelia - Night Cream



Queen Odelia noćna krema dolazi u većoj kartonskoj kutiji na kojoj se nalazi naziv, opis i sastojci. Unutra se nalazi kartonsko kao postolje za posudicu tj kremu. Kartonska kutija nije ništa posebno urađena niti je meni baš privlačna, ali zato se unutra nalazi predivno zlatno pakovanje tj posudica/teglica. Ovo je do sad najelegantnije pakovanje kreme koju sam ja koristila. Izgleda veoma lijepo, luksuzno i jednostavno. Sadrži 50 ml. Još jedan plus je zaštitni poklopac ispod pravog velikog poklopca :)


"Queen Odelia noćna krema služi za hidrataciju kože i da koža zadrži svoju prirodnu vlažnost. Ona takođe služi za obnovu i protiv preranog starenja kože. Zaglađuje fine bore, koži pruža bogate hranjive tvari. Vraća koži elastičnost i zateže pore tokom noći." 
Možete je pronaći klikom na roza slova -> ovdje.


Moja koža lica je normalna, nije puno osjetljiva, nije problematična, nije sklona aknama, prilično je zahvalna i nisu mi potrebne neke posebne kremice za njegu jer većina krema koje sam koristila odgovarale su mi. S nekim sam imala problema jer počnu peckati za obraze, ali nisam se nikad izasula zbog neke kreme :)
Mitesere na nosu, lagano crvenilo na obrazima te po dvije bore ispod oba oka neću danas spominjati :D Ako imate problema sa vidom, nosite dioptrijske naočale onda vam savjetujem da ih nosite redovno jer ćete u suprotnom dobiti bore od škiljenja kao ja. Isto vrijedi i za sunčanice koje sam ja prije mrzila i evo sa 25 godina dobila sam i prve izražene linijice ispod oba oka. Nemojte biti kao ja i nosite naočale uvijek bilo dioptrijske ili sunčane, čuvajte kožu oko očiju jer je najosjetljivija :)


Queen Odelia proizvode koristim već malo više od tri sedmice te vam ne mogu napisati potpunu recenziju i kako ova krema djeluje na borice jer za to treba dugo vremena, ništa neće učiniti čudo preko noći. Pišem ranije recenziju zbog popusta koji sam dobila za vas, ali za nekoliko sedmica ako dođe do kakvih promjena sa boricama editovat ću post :) Za sad su iste kao prije, tu nisam primjetila ništa, ali smatram i da je rano za bilo kakve vidjive promjene na tom području.


Krema je bijele boje, lagane teksture. Nije gelasta, ali nije ni gusta i teška kao neke druge noćne kreme koje sam imala priliku koristti, ova je baš onako lagana. Vrlo lako se razmazuje, ne ostavlja bijele tragove. Zbog lagane teksture koja se lako razmazuje nije potrebna veća količina kreme, tako da se neće baš brzo potrošiti što je super s obzirom da je ovo za mene dosta skupa krema. Vrlo brzo se upija u kožu, za svega nekoliko sekundi. Ne ostavlja masni trag na koži.
Miris je ljepši na koži nego ovako kad mirišem u posudici. Malo je jači dok se krema nanosi, ali čim se kroz nekoliko sekundi krema upije i miris se slabije osjeti. Meni je miris ove kreme predivan, podsjeća me na nešto, ali ne mogu nikako odgonetnuti na šta me podsjeća. Poput nekog blagog parfema je koji bi ja mislim odgovarao gotov svakom nosiću. Kroz par minuta miris se skoro i ne osjeti. Prepostavljam da tako miriše zbog ovih ulja koja sadrži :)


Kad sam prvi put nanijela ovu kremu iznenadila sam se kako je koža postala nježnija čim se krema upila u kožu. Nije me peckala, nije mi izazvala crvenilo, nisu me pekle oči od nje iako sam je nanijela onako preko cijelog kapka i cijelih očiju. Inače me znaju pojedine kreme peckati za oči, mislim da sam to spomenula u jednom postu o Avonovim kremama, počnu mi suziti oči, ali s ovom nisam imala takvih problema. Koža mi ni jednom za ove tri sedmice nije negativno reagovala na ovu kremu. Redovnim korištenjem ove kreme koža mi je izgledala zdravije, bila je dosta nježnija, elastičnija i nahranjena i hidratizirana. Najveće poboljšanje sam primjetila baš u hidrataciji, ujutru kad ustanem i umijem se gelom ili sapunom nemam potrebu nanijeti kremu na lice, ne zateže me koža i nemam onaj osjećaj suhoće poslije umivanja gelom. To me baš prijatno iznenadilo jer zimi mi je koža malo više suha i onda me zateže bilo čime da se umijem. Imala sam i 2-3 bubuljice na lijevom obrazu i ova krema im nije ni pomogla, ali ni odmogla. Nisu se upalile od ove kreme, a nije im pomogla ni da brže nestanu. Mislim, nije za to ni namjenjena, ali eto da ipak spomenem :)

Za 50 ml ove kreme potrebno je izdvojiti 52.00$.

Queen Odelia hand cream - Fantasy



Njega ruku mi je, također, jako bitna. Ne izlazim van bez kreme za ruke, posebno u ovim hladnijim danima kad je koži potrebna dodatna njega jer se isušuje. Stvarno ne volim grube i hrapave ruke kod djevojaka, a isto tako ni kod muškaraca. Koliko god se rade neki fizički poslovi, ili su ruke previše u vodi, redovnom njegom koža će izgledati lijepo i bit će nježna. Ne želite da neko kaže da su vam šake kao šmirgl papir :D Uvijek mi je bilo smiješno kad muškarci kažu da je to gej, ja bih ih mazala pred spavanje, kad niko ne vidi :D Vjerujem da svaka od vas voli uredne ruke.

Pošto toliko volim kremice za ruke, jako sam se obradovala kada sam vidjela da su mi poslali jednu. Nju sam prvu i isprobala :)

Dolazi u standardnoj tubici bijele boje sa zlatnim slovima i zelenim detaljem. Za 120 ml ove kremice potrebno je izdvojiti 18.00$. I možete je pronaći -> ovdje.
Ima zaštitnu foliju, kao kod kaladonta, nisam to slikala jer sam je počela koristiti odmah, pa sam to bacila, ali vidjet ćete to na sljedećoj kremi, isto je.


Prvo što sam primjetila je divan miris koji se osjeti čak i kroz samo pakovanje. Tubica predivno miriše, i često uhvatim sebe kako je njuškam.
Otvor na tubi je standardni, ni previše uzak pa da se mučim, ali ni previše širok da izađe previše proizvoda.


Krema je bijele boje, lagane teksture, slična kao krema za lice. Sviđa mi se što nije puno gusta niti puno masna. Lako se razmazuje, nije potrebna velika količina proizvoda. Ja otprilike stavim kao zrno graška i brzo se upije, ali ostavlja malo kao vlažan osjećaj na koži, ne znam kako to opisati, nije masna, ali ipak ostavi kao neki trag. Koža odmah postane nježna i mekana. Naveče, pred spavanje, znam staviti malo više kreme pa dobro umasirati oko noktiju i tako se prilično brzo upije, ali i daje ostavi taj trag na rukama. Što se tiče tog traga koji ostavlja, ne brinite nećete izmastiti sve oko sebe, ja često odmah poslije mazanja uzmem telefon u ruke i ne ostavlja onaj bijeli masni trag po ekranu. Pruži super hidrataciju koži i štiti je od hladnoće i pucanja i perutanja,


Queen Odelia kreme za ruke možete pronaći u dvije vrste, to jest dva mirisa.
Fantasy i drugi Lavender Vanilla Patchouli.
Ja sam dobila Fantasy, i mogu samo reći da ne nosi džaba naziv Fantasy, miriše fantastično :D poput nekog parfema. Kada se nanese na kožu i upije miriše blago, ne guši, ali miriše kao neki blagi parfem. Možda bi nekome taj miris i smetao, ako ne volite da vam ruke mirišu toliko, ali meni se sviđa. Nije mi baš da se koristi preko dana u kući jer većina nas stalno nešto gricka i dira po kuhinji, pa je ja zbog toga koristim kad sam napolju ili navečer prije spavanja. Još samo da spomenem da je moj nos osjetljiv na mirise i često me glava zaboli od jačih mirisa, ali od ovoga nije, voljela bih imati parfem koji ovako miriše, mislim da bi mi bio među omiljenim :)
Ako sam dobro shvatila obje vrste krema su iste po sastavu, samo drugačije mirišu.

Queen Odelia Foot Cream - Lavender Vanilla Patchouli



I treća krema koju sam dobila je krema za stopala.
Nisam od onih osoba koje kupuju kreme namjenjene baš njezi stopala što nije pohvalno, ali nekako to smatram bacanjem novca.. Znam da griješim, ali takva sam. Ne sjećam se da sam ikad kupila kremu za stopala. Da ne bude zabune, ja svoja stopala redovno njegujem, svako veče prije spavanja namažem ih bilo kakvom kremom, mlijekom, losionom, bilo čime što mi je pri ruci. Nemam većih problema sa zadebljanom kožom i tim stvarima pa mi je ok bilo koja krema kojom namažem. Često stopala sredim i kamenom za stopala, i sad staklenim turpijama o kojima ću vam pisati uskoro, a ponekad im priuštim i toplu kupku i piling sa šećerom i medom i nekim uljima koji sama napravim. Ali svako veče namažem neku kremu, sačekam malo da se upije i zatim obujem pamučne čarape. Bitno mi je da su čarape pamučne, mekane i udobne.
Jedini problem sa stopalima koji imam je pucanje kože na jesen. To bude katastrofa. Ne volim jesen, ne volim je zbog kiše, ali i zbog lošeg uticaja na moju kožu i kosu. Ove jeseni sam mislila da ću ostati ćelava i da mi koža nikad neće zacijeliti -_- Srećom smirila se situacija :D


Ovoj kremi se, iskreno, nisam toliko obradovala kao prethodnim, ali opet mi je bilo drago što ću imati svoju prvu kremu za stopala :)
Pakovanje je isto kao kod kreme za ruke, bijela tuba sa zlatnim slovima i zelenim detaljem. I ona dolazi u dvije varijante mirisa: Fantasy i Lavender Vanilla Patchouli. Više bih voljela da sam dobila Fantasy jer ne volim miris lavande. I njen miris se osjeti kroz pakovanje, tako mi čak i lijepo miriše. Lijepo mi miriše i ovako iz tube, ali kad je nanesem na stopala dosta preovladava miris lavande što mi se baš i ne sviđa. I dosta mi je jak taj miris, osjetim ga na rukama čak i kad ih operem sapunom.


Nije potrebna baš veliika količina kreme za oba stopala jer je i ona lagane teksture, lako se razmazuje. Malo je masnija od kreme za ruke što tako i treba, stopalima je potrebno nešto masnije, jače. Prilično brzo se upija tako da mogu ustati iz kreveta kroz par minuta, ne moramo čekati vječnost da se upije pa da ustanem jer obavezno zaboravim nešto kad legnem, ušuškam se i namažem noge! Ostavlja malo masni trag, ali ništa strašno, samo budite oprezni preko laminata :D


Kad mi je tek stigla ova krema koža na stopalima je bila malo zadebljala i trebala je i kamen i piling, ali sam bila lijena to veče pa sam odlučila samo onako namazati ovu kremu. Noge sam oprala standardno kao i uvijek, vratila se u krevet, namazala stopala, kasnije obula čarapice i legla gledati film. Ujutru kad sam ustala koža je bila oporavljena, nježna, mekana, divna. Stvarno sam se oduševila ovom kremicom iako mi se miris ne sviđa. Još bolje radi poslije kupke i sređivanja peta, koža ujutru bude predivna. Ne koristim ovu kremu svako veče jer nema potrebe, nahrani kožu stopala baš dobro, pa narednih dana mogu nastaviti mazati bilo kojom drugom kremom, pa je namažem s vremena na vrijeme. A i čuvam je za takve neke situacije kad mi bude potrebnija. Možda je proslijedim i mami koja ima problema sa petama, pa da vidim kako će njoj djelovati :)

Za 120 ml ove kreme potrebno je izdvojiti 18.00$. Možete je pronaći -> ovdje.

*********************************************************************************

I za kraj tu je kod o kojem sam pričala na početku.
Za vas sam dobila kod sa popustom pomoću kojeg prvi poizvod placate punu cijenu, a drugi proizvod dobijete besplatno!
Nije bitno koje proizvode izaberete, jedan plaćate, a drugi je besplatan!
Također, imate besplatan shipping za kupovinu preko 99$ (preporučenom poštom) te kurirsku dostavu za kupovinu preko 199$.

Kod je snowflake

Promo kod važi do 31.01.2016. godine. na njihovoj stranici Queen Odelia.

Na kraju vam mogu samo preporučiti da isprobate Queen Odelia proizvode i iskoristite ovaj super popust :)

Hvala vam na čitanju i uživajte u ovom sunčanom danu <3

Broj komentara: 14

  1. Baš su me zanimali i tvoji utisci o njima, videla sam na insta da si objavila fotkicu sa proizvodima. :)
    Dobro je, pa ti ništa nije stradalo u transportu, kao meni jedan lak :(
    Slažem se sa onim za miris lavande, meni ponekad zasmeta, a nekada mi je fin...ne znam ni sama od čega zavisi. :)
    Što se tiče komunikacije sa njima, meni je Barak bio sasvim korektan, dok je Ora malo kasnila sa odgovorima, bila nešto pogubljena...valjda pre toga nisu radili takve saradnje, pa ni ona nije znala kako i šta ide, bukvalno sam morala sve da joj kažem kako sam radila do sada i šta bi moglo. Nadam se da ćeš ti biti bolje sreće sa njima, ja sam im (tj njoj) poslala recenzije još pre oko mesec dana i od tada ih nema, ni hvala da kažu. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad sam isla citat tvoja dva posta, bas mi je zao zbog laka :/ trebali su ih malo bolje zastiti... Srecom kod mene sve citavo bilo i stiglo za par dana :)
      Ja inace ne volim miris lavande, pa mi zato i ovdje smeta, mnogo ljepse mirise ova fantasy linija :)
      Meni su oboje bili super, cak sam nekad odgovor dobijala kroz 10-15 minuta, a i Ora je odgovarala sutradan, lijepo i nije bila pogubljena uopste hehe mozda su se malo uhodali sa svime :D Nisu meni postavljali pitanja kako i sta, ni on ni ona, brzo smo se sve dogovorili, samo mi je ona pisala kad ce recenzija, pa sa objasnila da mi treba vremena da isprobam jer su ipak kreme u pitanju, a to zahtjeva duze koristenje da se vide rezultati. Bas sam danas poslala link pa cu vidjeti da li ce se zahvaliti :D Cudno mi je bas sto se nisu zahvalili.. Mozda si trebala njemu poslati jer je ona tu samo da dijeli kodove koliko sam ja shvatila, ja sam im poslala zajedno mail :)

      Izbriši
    2. Ja sam se sa njim prvo objašnjavala i zaista je brzo odgovarao, bukvalno kroz par min...ova Ora je bila sporija. :D Javi kako si prošla. :D
      I ja sam se iznenadila kako je brzo sve stiglo, očekivala sam da ću ih čekati makar dve nedelje...kad ono, par dana kasnije je već bilo kod mene. :)

      Izbriši
    3. Ajoj tebe su bas namucili :D Javit cu, bas me zanima da li ce odgovoriti sta :D

      Izbriši
    4. Odgovorili su mi juce, zaboravila ti javiti odmah, sve fino i normalno:)
      Mozda nisu vidjeli tvoj mail, mozda im je promakao negdje, pa ako hoces posalji ponovo :)

      Izbriši
    5. Ma nema veze, ionako je prošlo već mesec dana od recenzija. :)
      Šteta što i ti nisi imala u ponudi neki lakić da isprobaš, prijatno sam iznenađena njima. :)

      Izbriši
  2. I ja sam ugovorila s njima pošiljku i slažem se s tobom koliko su ažurni po pitanju odgovaranja na mail :**
    Kad pročitm tvoju recenziju ja jedva čekam da mi stignu proizvodi *_*

    http://raj-sminke.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  3. Veliki pozdrav, i ja sam nedavno dogovorila suradnju sa ovom firmom. Iako sam vec procitala da ih hvalis, zanima me jesu li korektni kao sto se cini i preko mail-ova. Ovo mi je prva internacionalna suradnja pa sam malo zabrinuta. Hoće li sve biti uredu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod mene je sve bilo uredu, sve je bilo kako smo se i dogovorili... i kasnije kad sam se cula s njima, bili su fini i ljubazni. Ja ti ne mogu reci hoce li kod tebe sve biti uredu heheh ali mogu reci da je kod mene bilo :) Ako te nesto detaljnije zanima, mozes mi pisati na FB stranicu pa cu ti odgovoriti :) Pozdrav

      Izbriši
    2. Ma mene je strah jer sam dala podatkw i to. Samo da pitam, je li ovi nasi carinici traze nesto da se plati, porez ili carinu?

      Izbriši
    3. Pa ako te strah nemoj davati svoje podatke tako :)

      Izbriši