Catrice - grupna recenzija!


Sunčano vrijeme iskoristila sam za fotografisanje Catrice proizvoda koje sam dobila prije dva mjeseca od Ovnak Vitez. Ovnak je BiH blogericama poslao divne Essence i Catrice proizvode, ali vjerovatno ste upućene u to jer je bilo puno recenzija u decembru kod svih naših blogerica :)
U mom Catrice paketiću našli su se još bronzer i lak za nokte. O bronzeru sam pisala ovdje, a o laku ovdje (klik na roza slova). 

* Even skin tone beautifying foundation *



Ovo je bio moj prvi susret sa Catrice puderom. Planirala sam kupiti jedan, ali sam čekala da potrošim one koje već imam i to se odužilo, pa sam se baš puno obradovala kad sam u paketiću ugledala jedan njihov puder. A onda sam se na prvu malo razočarala zbog nijanse 020 Beige Rose. Ja sam puno svijetla i uvijek tražim najsvjetlije nijanse i da nisu roskaste. Razmišljala sam da ga sravim u darivanje ili poklonim prijateljici, ali sam pročitala par recenzija gdje su ga djevojke hvalile i onda sam morala probati, nisam imala mira :D Prvi put nisam bila toliko zadovoljna kad sam ga nanijela, nisam planirala izlaziti iz kuće taj dan pa sam ga nanijela onako na brzinu i nije bilo to to. Sutradan sam mu ponovo dala priliku, stavila manje proizvoda, strpljivo izblendala i na licu i na vratu i iznenadila se kako se lijepo stopio sa kožom. Razlika je bila skoro neprimjetna, minimalna, ali dobro ga izblendam po vratu pa lijepo izgleda. Od tog dana najviše vremena sam koristla ovaj puder.


Puder je srednje gustine, kremast, lako se nanosi, lako razmazuje, ne suši se brzo na licu tako da se može polako lijepo izblendati i srediti. Ima blag miris koji se ne osjeti na koži. Prekrivanje mu je srednje, pa ako imate nekih većih nepravilnosti trebat će vam i korektor da to sredite. Fino prekrije i crvenilo na obrazima s kojim ja imam često problema. Imala sam i par bubuljica u onim danima, ali sitne neke, i dobro ih je prekrio, nisam stavljala korektor preko toga. Trenutno imam jednu veću na obrazu koja je upaljena jer sam je čačkala pa onda moram uzeti i korekor da je bar malo smirim. Moja koža lica je normalna i ovaj puder mi odgovara, mislim da bi bio dobar i za suhu kožu, ali za ove sa masnom kožom i nisam baš sigurna jer ima dewy završnicu, pa ako ste zainteresovane za puder, a imate masnu kožu, onda pročitatjte recenzije kod neke djevojke koja ima isti tip kože.


Postojan je na licu, ja sam ga nosila najduže oko 6-7 sati i počeo se skidati samo na nosu. Kod mene je nos malo masniji pa se svaki puder prvo tu počne skidati, na ostatku lica je bio dobar. Dosta je lagan na koži što je meni bitno jer ne volim pudere koji su teški pa jedva čekam doći kući da to skinem s lica, da mi koža prodiše :D S ovim to nije slučaj, super mi je. Uvijek ga fiksiram puderom u kamenu. Nije mi izazvao iritacije na koži.

Puder sadrži SPF 25.
Bočica je staklena, ali nije puno teška. Sadrži 30 ml.
Cijena pudera je oko 15 KM.

* Liquid Camouflage - high coverage concealer * 



Mislim da za ovu kamuflažu znaju već i ptice na grani :) Puno se pisalo i pričalo o njoj...
Postoje dvije nijanse ove tekuće kamuflaže:  010 Porcellain i 020 Light Beige. Ja sam dobila ovu prvu, svjetliju.


Dolazi u ambalaži od 5 ml. Ima spužvasti aplikator, malo tvrđi da bi se korektor mogao lijepo nanijeti, nije tvrd onako da grebe kožu.
Kremaste je teksture, lako se razmazuje to jest lako se utapka ispod očiju, ne suši se brzo, može se lagano i polako utapkati, da se lijepo sjedini i sa kožom i sa puderom.
Prekrivanje mu je odlično, ja ga koristim samo na podočnjacima jer je dosta svijetla nijansa pa mi nije dobar ako želim sakriti neku bubuljicu. Podočnjake stvarno dobro prekrije, iako ja imam izražene, ova tekuća kamuflaža je odlična. Potrebno je malo sačekati da se upije kad je utapkate.


Ne isušuje područje ispod očiju, ali svakako treba kožu hidratizirati prije nanošenja ove kamuflaže. Minimalno se uvlači u borice, zavisi sve koliko su bore inače izražene. Nije teška na koži i potrebno je fiksirati je puderom u kamenu ili prahu. Ja koristim puder u kamenu. Nosila sam je koliko i puder, oko 6-7 sati i nije oksidirala niti nestajala. Kad sam već spomenula oksidiranje, kad je stavim na ruku oksidira mi kroz neko vrijeme, dok na podočnjacima ne oksidira. Ne znam u čemu je stvar, ali to sam primjetila kad sam je tek dobila, odmah sam isprobala na ruci i plašila sam se da će oksidirati i na licu, ali eto srećom nije :)
Ima blag i ugodan miris, koji se ne osjeti kad se nanese na kožu. Nije mi izazivala nikakve iritacije niti peckanje.


Mislim da je cijena oko 8 KM...

* Multi matt blush 010 Love, Rosie! *



Catrice Multi matt rumenila dolaze u dvije nijanse, 010 Love, Rosie! i 020 La-Lavander. Sadrže po 4 različite nijanse. Ja sam dobila nijansu 010 Love, Rosie!


Pakovanje je plastično, čvrsto, dobro se zatvori, čuje se ono klik, tako da se neće samo otvoriti ako ga nosite i u torbi. Meni je jednom ispao na pod, ali nije mu se ništa desilo, sreća :)


Tekstura kod ovog rumenila je svilenkasta, nježno je. Ne trusi se puno. Slabije je pigmentacije, ali opet je moguće pretjerati s njim ako kist ide više ka ovoj tamnijoj nijansi. Isto tako ako se lagano nanosi, može se lijepo i nadograditi. Može se i kombinovati ako želite svjetlije ili jače rumenilo, kao i kod ostalih multi rumenila. Ja obično koristim ove dvije nijanse u sredini, tako mi bude najprirodniji izgled i sviđa mi se kako izgleda na mojim obrazima.
Trajnost je dobra, ne nestaje mi puno tokom dana, malu razliku primjetim kad već skidam šminku, samo malo izblijedi i to ravnomjerno.
Malo me svjetlost zezala, pa nijanse mrvicu svjetlije izgledaju na fotografiji nego uživo, posebno ove dvije najsvjetlije, i samo sam jednom prešla prstom, nisam nadograđivala.


Sadrži 8 grama, za cijenu nisam sigurna, ali nije više od 10 KM :)

* Deluxe trio eyeshadow *



Nisam veliki ljubitelj sjenila za oči, rijetko ih koristim, i ne volim puno eksperimentisati s bojama.
Prošle godine, početkom jeseni zavoljela sam sjenila sa ljubičastim primjesama u sebi, svidja mi se kako izgleda uz moje smeđe oči. Nema potrebe da kažem koliko sam se obradoavala i ovoj paletici jer su sve tri nijanse predivne!


Opet smo se ja i kamera na telefonu malo posvađale, pa nijanse nisu lijepe kao uživo!
Moja paletica je u nijansi 030 Rose Vintouch i prelijepa je!
Sadrži 2,2 grama i tri nijanse pečenih sjenila. Malo se truse dok se četkicom prelazi preko njih tako da paletica izgleda neuredno koliko god je ja brisala :D
Tekstura je svilentasta, sjenila su nježna i dobro pigmentovana, bolje nego što ćete vidjeti na mojim fotografijama, za jaču pigmentaciju tu je baza za sjenila :) Na očima traju sve dok se odlučim sama skinuti ih, stvarno su jako postojani. Dobro se i lako blendaju. Mogu se fino nadograđivati.
Sva tri sjenila sadrže dosta sitan šimer koji ja najviše primjetim na nijansi u sredini. Ova najsvjetlija nijansa je odlična za unutarnji kut oka jer baš lijepo otvori pogled.
Za swatch nisam koristila bazu, samo sam jednom presla preko sjenila i različita svjetlost je na fotografijama (nijanse su ljepše uživo).


Mislim da je cijena palete oko 10 KM.

* Luxury Lashes waterproof volume mascara *



I za kraj imam maskaru. Ne volim vodootporne maskare, ne suze mi oči pa nemam potrebu za tim. Jednom sam davno imala jednu vodootpornu i nije mi bila nešto, ali eto ovu sam probala čisto iz znatiželje kakve su Catrice maskare jer do sad nisam koristila ni jednu njihovu. 

Luxury Lashes maskara pored toga što je vodootporna, sadrži i proteine kašmira. 
Ono što je mene iznenadilo je miris ove maskare. Miriše na kokos. Do sad nisam imala priliku koristiti maskare koji imaju neki miris, svaka je misirala isto kao i sve ostale maskare, standardno.


Četkica je obična i velika. Primjetila sam da mi  najviše odgovaraju ove obične četkice. Ova maskara lijepo produži moje trepavice, da im malo volumena, imam guste trepavice, pa mi volumen nije toliko bitan koliko volim da mi maskara produži trepavice jer su ravne i male, Ova to uradi solidno, ali ih nije uspjela uviti.
Nisam je baš nešto puno ni koristila jer nikako da kupim dvofazni, pa moram skidati uljem, a to oduzima malo više vremena pa je rijetko koristim. 
Ako volite vodootporne maskare onda obratite pažnju i na ovu :)

Za 11 ml ove maskare potrebno je izdvojiti oko 10 KM :)


I to je sve za danas :)
Da li ste isprobale neki od ovih proizvoda i da li ste zadovoljne?

Hvala vam na čitanju <3

Broj komentara: 14

  1. Sve mi se dopada,a ovaj concealer ću sigurno isprobati. Divne fotografije,kao i uvijek.

    OdgovoriIzbriši
  2. Slike su prelijepe ^_^ A ja sve ove proizvode baš baš volim :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Slike su ti divne. :) Odavno mjerkam ovu paleticu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno :) paletica se bas isplati kupiti, divna je :)

      Izbriši
  4. Baš sam danas počela koristiti ovaj puder i odmah mi se svidio :) Paletica je prelijepa.
    Odličan post inače.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ah taj Catrice ovo sve o čemu si pisala žarko želim pakuj i šalji odma :D. Šalu na stranu Martina mi je poslala bila jedan kao ruz balzam kojim sam ocarana i mono senkicu bež boje koja služi u razne svrhe i savršena je , a Marijana mi se poslala još jedan proizvod i lak za nokte, on mi se jedino nije dopao, a ovo sve želim i želim a nema kod nas, nema :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj da nije postarina preskupa rado bih poslala :D ako nekad bude prilike, da neko ide u Srbiju poslat cuu :D Bas mi je zao sto kod vas nema Catrice jer imaju bas dobrih proizvoda, ja ih volim :)

      Izbriši
    2. ;alo sam se našalila ali realno baš mi je žao i velika je šteta što nam svima nije sve dostupno, pogotovo kad nešto probaš, dopadne ti se i još bi a nemaaaaa :/ Ljubim te puno, i veruj mi da ima ovde ja bi tačno sve nabrojano kupila, sve je oanko moj izbor i ono što želim da probam <3

      Izbriši
    3. Nadam se da ce vam stici Catrice :) Uvijek su nam se svidjali slicni proizvodi, vjerujem da bi bila odusevljena <3 :* :*

      Izbriši
    4. Pre ćemo se ja ti organizovati za neku razmenu na leto nego što će oni stići hahahaha <3

      Izbriši