Catrice Sun Glow Mineral Bronzing Powder


Bronzer sam tek nedavno počela koristiti, prije nekoliko mjeseci. Imala sam tu neku ludu fazu da neko vrijeme nisam koristila ništa na obrazima, ni bronzer, ni rumenilo, ni highlighter, apsolutno ništa osim pudera. Ne znam zašto, ali nešto me ludo uhvatilo :D Onda sam uzela neki Essence bronzer i vrlo malo ga koristila jer mi je vukao na narandžasto što mi nije odgovaralo, pa sam ga proslijedila dalje. Zatim sam naručila NYC Smooth skin koji je divan, a potom sam nedavno dobila još jedan bronzer o kojem ću vam danas pisati. U pitanju je CATRICE zapečeni bronzer sa nježnim mat završetkom.

Zapečeni Bronzing Puder sadrži vrijedne minerale i svijetlo-reflektirajuće pigmente za osunčan ten. Tekstura je laka za blendanje i sa uvjerljivim nježnim mat završetkom. Za prekrasan, prirodan osunčani izgled kože.



Pakovanje je plastično, ali dosta čvrsto, od tvrde plastike i sadrži 8 grama bronzera.
Nijansa je 010 Golden Light.
Ovo je prvi pečeni bronzer koji koristim pa sam mislila da će biti puno tvrd i da će se teško nanositi, ali ne, nije previše tvrd i dobro ostaje na četkici. Ne trusi se, prelazila sam preko njega sa par četkica i nije se trusio ni sa onim tvrđim četkicama. 
Pigmentacija mu je solidna, i vrlo lako se blenda. Ja više volim proizvode za obraze koji su onako srednje i solidno pigmentovani jer mi je lakše nadograditi malo, nego dugo blendati i sređivati kad pretjeram :D Mada se i s ovim može pretjerati, treba umjereno nanositi :)
Sadrži vrlo sitan šimer koji sam ja primjetila tek kad sam uključila blic kad sam ga pokušala slikati prvi put, i na suncu se primjeti, dok ovako u zatvorenom prostoru ja primjetim samo po nekoliko čestica. Na licu mi nisu primjetne, na suncu više daju kao neki zdravi sjaj kože, dok meni ovako kad je oblačno izgleda mat.


Nijansa je dosta topla, pa može malo povući na narandžasto, samo malo. Na fotografiji je čak i mrvicu više narandžast nego uživo, i to se više primjeti ovako na ruci nego na obrazima. Meni je na obrazima prelijep. Za nas duhove je odličan, ali mislim da može lijepo izgledati i na osobama tamnijeg tena.
Za trajnost ne znam šta bih rekla, nisam imala priliku da ga nosim duže od nekih 5-6 sati, i bio je još uvijek na mjestu, ali malo, lagano počne blijediti. Ja imam normalnu kožu, mislim da trajnost zavisi i od toga kakvu kožu imate i koliko proizvoda nanesete.
Ima skroz blag miris koji se osjeti samo u pakovanju i to kad ga prinesete nosu, ne osjeti se na obrazima. Ne znam kako bih opisala miris, bitno je da nije neugodan i da se ne osjeti na obrazima :)


Koji je vaš omiljeni bronzer?

Hvala na čitanju, pozdrav ^_^
*PR proizvod

Broj komentara: 10

  1. Ovo je meni na spisku za kupovinu i cim ga nadem kupiti cu ga.

    OdgovoriIzbriši
  2. Obozavam ovaj bronzer....definitivno je savrsen...

    OdgovoriIzbriši
  3. Koliko je ovaj hajlajter predivan, bas mi se dopada! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ne koristim bronzere bas zbog tih narančastih tonova u sebi koji meni ne pristaju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovaj ga ima mrvicu, nekad se ne primjeti...moze se naci i bez tih tonova :=)

      Izbriši