Banggood review #1


Nedavno sam ostvarila još jednu saradnju, i to sa stranicom Banggood.
Tad sam prvi put i čula za tu stranicu i iznenadila sam se koliko im je raznovrsna ponuda. Moguće je pronaći apsolutno sve od odjeće, torbi, nakita, satova, stvarčica za nokte, kožu, makeup, elektronike (telefona ,el.igračaka, raznih dodataka za telefone, kamere, slušalice i milion drugih stvari), razne sijalice i osvjetljenja, sportska oprema, razne stvari za kuću, posebno zanimljive za kuhinju, i još puno puno toga.

Ja ću vam danas pokazati jednu majicu i spravicu za čupanje dlačica.
Stvari sam naručila zajedno isti dan, ali mi je ovo čudo za čupanje dlaka stiglo prije, dok je majica stigla 6 dana poslije. Iznenadila sam se što su majicu upakovali u veliku kartonsku kutiju zbog čega sam morala platiti otvaranje paketa na carini 3,50 KM. Mislim da nema potrebe za takvim pakovanjima jer se samo dodatno plaća otvaranje paketa.

Pošto sam prvo dobila spravicu za čupanje dlaka krenut ću od toga :)


Spravica dolazi u kartonskoj kutiji, namjenjena je za čupanje dlaka sa lica i tijela. 
Vjerujem da ste sve čule za čupanje dlačica koncem. Ja često počupam koncem sitne dlačice ispod obrva, a ponekad i nausnice, mada još uvijek ne znam to dobro i lijepo uraditi, ali eto isčupam koliko toliko :D
Ovu spravicu sam uzela da bih pokušala počupati dlačice na rukama. Već godinama ih uklanjam kremom, ali htjela sam probati nešto novo i od čega neće tako brzo rasti. Jednom sam to pokušala uraditi sa trakicama, samo jedan mali dio, i koža mi je bila crvena, natekla i bolilo me dva dana, tako da sam na trakice odmah zaboravila. 


Kao što možete vidjeti na fotografiji, ova spravica dolazi fino upakovana i uz nju dolazi još plus 10 komada konca, da se nakon nekog vremena može promjeniti ili ako slučajno pukne.


Pored zamjenskog konca, u pakovanju se dobije i knjižica sa upustvom i još nekim objašnjenim stvarima.


Prvi put kad sam isprobala ovu spravicu razoččarala sam se, nisam uspjela iscupati ni jednu dlačicu, pa sa kasnije jednu ili dvije i mislila sam da ovo čudo ne vrijedi ništa. Sutradan sam pogledala jedan video pa ponovo pokušala počupati dlake na rukama i išlo je kao malo bolje, ali opet meni nije bilo to to. Onda sam skontala da je konac malo kao labav, pa sam ga promjenila i pokušala i onda je lijepo čupalo dlake. Jest da treba dugo vremena da se počupaju, ali bitno je da radi :) 


Ja sam koristila baby puder prije čupanja i nije puno bolilo, bol prođe za par minuta, a i crvenilo se brzo povuce, za nekoliko minuta. Nisu se pojavile nikakve iritacije. Još uvijek nisam probala na obrvama i nausnicama, čekam da se još malo uhodam sa ovom spravicom pa ću onda, da ne bih sad slučajno iscupala neku dlacicu koju ne želim :D Sve u svemu zadovoljna sam ovom spravicom i drago mi je što sam je nabavila, samo mi treba još malo prakse :)
Cijenu, preglede drugih kupaca i ostalo o ovoj spraviti možete pogledati klikom OVDJE.


Sljedeća je majica kojoj sam se baš radovala jer je već neko vrijeme gledam, a nikako da naručim, nisam nigdje mogla naći fotografiju uživo, ali sad kad se pružila prilika da je dobijem odmah sam je stavila u korpu :)


Materijal je ok, udoban i fin na dodir. Nije debeo, ali ni puno tanak, onako ok je.
Čipka na rukavima je dosta kvalitetna i fino urađena, malo je čvršća i zbog toga ljepše stoji kad se obuće. Fina je čipka, mislim da neće tek tako lako puknuti na nekim mjestima.
Ja sam uzela veličinu M i tačne su im mjere. Mogla bi mi i S po ovim mjerama, samo što bi bila uska, a ja sam ipak htjela malkice širu pa sa zato uzela M, a i malo sam sumnjala u njihove veličine, mislila sam da nisu tačne. Iako mi je majica preslatka, ima jednu manu... Dosta je šira u donjem dijelu gdje je ova ranfla i to mi baš smeta, moram je suziti, ne sviđa mi se kako to izgleda na meni. Ne znam da li je to samo kod ove moje majice ili su sve takve. Mojoj prijateljici se sviđa što je to tako, ali meni je bezveze taj dio.Na fotografiji ispod možete vidjeti o čemu pričam :D
Više o ovoj majici pogledajte klikom OVDJE


I eto ga, to su dvije stvarčice koje sam ja izabrala :)
Da li vam se sviđa moj izbor?
Da li ste već čule za Banggood sajt?

Hvala na čitanju <3

Broj komentara: 10

  1. Majica mi je lijepa pravo, ali me strah ove threading spravice hahah

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahah spravica je cudo :D ja sam jutros pokusala na obrvama i odustala strah me da cu pocupati cijelu obrvu :D

      Izbriši
  2. Majica je predivna, super su mi čipkasti detalji :), a za spravicu baš i ne znam, mislim da je ne bih znala ni koristiti :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja volim cipku, i gotov sve sa cipkom mi se odmah svidi :D spravica je lagana za koristiti, ima video na njihovoj stranici, samo se ovako pritisce ova kao stipaljka hahah :D

      Izbriši
  3. Majica je savršena, dakle pravljena za mene, a ovo drugo je baaaaš interesantno ali deluje mi komplikovano haha :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nije komplikovano uopste, lagano ide, ali boli :D drago mi je sto se i tebi svidja majica :*

      Izbriši
  4. Ovu spravicu bih mogla naručiti. Jedno vrijeme sam uređivala obrve koncem, ali puno mi je lakše voskom... Majica je prelijepa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam eksperimentisala sa obrvama, cupala sam i koncem i trakicama, ali opet mi je pinceta pinceta, mada konac dobro dodje za one sitne svijetle koje ne vidim :D

      Izbriši
  5. Majica je prelipja, za nausnice meni najbolje odgovara krema iz Avona, skin so soft, tako da ju više ni ne mjenjam, mada je i ova spravica zanimljiva :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne volim kreme za nausnice jer brzo narastu dlake, vise ih volim iscupati :)

      Izbriši