Avon eyeshadow primer

Baza za sjenila za oči nam je potrebna tokom cijele godine, ali posebno ljeti kad se naše lice više znoji i kapci postanu više masni. 
Avon baza za sjenila će vaše sjenilo na kapcima održati čitav dan ili čitavu noć. Sjenilo će i nakon nekoliko sati izgledati kao da ste ga tek nanijeli.

Ova baza dolazi u staklenoj posudici s plastičnim poklopcem i sadrži 3 grama.
Avon baza je jedina baza koju sam ja koristila i koja mi toliko odgovara da nisam imala potrebu probati neke druge baze. Jako dugo traje jer je potrebna mala količina proizvoda i ne suši se u posudici. Meni je ovo druga po redu koju koristim, prvu nisam uspjela potrošiti, ali sam je dugo imala pa sam je zamjenila novom kad je bilo neko veliko sniženje, a sada sam od Avona dobila još jednu novu :)



Ova baza dolazi u nijansi light beige, nijansa je neka lagana bež sa rozim podtonom, ali mislim da odgovara svim podtonovima jer nije intenzivna boja i ne primjeti se baš. Neutralizuje boju kapaka, ako su crveni ili tamni i ako imate tanke sitne kapilare. Sprječava skupljanje sjenila u pregibu kapka s čime vjerovatno sve imamo problem i mrzimo kada se sjenilo nakupi i stvori linije. Ova baza, takođe, produžuje trajanje sjenila i olovke na kapcima, pa čak i tuša za oči. Ima blagi miris koji se osjeti samo iz posudice.



Baza se vrlo lako aplicira na kapke, potrebna je mala količina i lijepo se razmazuje zbog svoje pjenasto-kremaste mekane teksture. Bolje je staviti tanki sloj baze, manju količinu jer ako se stavi puno proizvoda moguće je da se sjenila počnu nakupljati u pregibu, koliko sam upoznata ista stvar je sa svim bazama za sjenila, ne treba pretjerivati :) Sjenila se lako blendaju, neće "uhvatiti" sjenilo pa da ga ne možete pošteno izblendati, pa samim tim i ne pojačava mnogo intenzitet sjenila, ako su sjenila slabo pigmentovana tu će baza pomoći, ali ako su dobro pigmentovana razlika sa bazom i bez baze je minimalna. Bitno je da se baza nanese na čist kapak, ne preko tekučeg pudera jer će tako izgledati ljepše i bolje će obaviti ono što je njen zadatak.

Ja je najčešće nanosim prstima, ali ako imam baš duge nokte onda uzmem pljosnati kist.
Ja volim staviti ovu bazu i onda sjenilo u boji kože, neko svjetlije. Tako izbjegnem nakupljanje pudera u pregibu, a sjenilo ne dolazi do izražaja.

Pjenasto-kremasta tekstura


Sastojci:
Isododecane, Talc, Nylon-12, Cera alba, Hydrogenated Coco-glycerides, Disteardimonium Hectorite, Paraffin, C12-13 Alkyl Lactate, Silica, Aqua, Propylene Carbonate, Dimethicone, Butyspermum parkii (shea) butter, Methylparaben, Polyethylene, Camellia oleifera leaf extract, Ethylparaben, Trimethylsiloxysilicate, Triethoxycyprylylsilane, Saccharomyces lysate extract, C9-15 Fluoroalchohol Phosphate, Biosaccharide Gum-1, Sodium Hyaluronate, PEG-12, Dimethicone, CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499.


Avon baza za sjenila je definitivno must have proizvod. Mislim da je ova baza jedan od najkvalitetnijih Avon proizvoda koje sam koristila. Vjerujem da će se mnoge od vas složiti sa mnom :)

Da li vi koristite Avon bazu za sjenila, da li ste zadovoljne?
Hvala na čitanju, pozdrav :)
*PR proizvod

Broj komentara: 8

  1. Nisam koristila tu bazu,ali svakako sam imala namjeru da probam pa mi je dobro došla tvoja recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je sto ti je recenzija bila korisna, i nadam se da ces biti zadovoljna ako kupis ovu bazu :)

      Izbriši
    2. Gledam jučer katalog, i skontam da baze uopšte nema u sadašnjem katalogu. Il' sam ja ćorava xD

      Izbriši
    3. Nisam je ni ja primjetila, bit ce mozda u sljedecem katalogu :)

      Izbriši
  2. Bas dugo je imam i nikako da je potrosim.. Baza je zaista kvalitetna i pri tom jako dugo traje..Zaista sve pohvale za istu :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. daaa bas dugo traje jer je dovoljna mala kolicina :) Drago mi je sto si i ti toliko zadovoljna ^_^

      Izbriši
  3. I ja imam ovu bazu i vise ne mogu da zamislim da se sminkam bez nje. Odlicna je.

    OdgovoriIzbriši