Afrodita depilacijska krema sa ureom


Dlake na tijelu vjerovatno mrzi svaka ženska osoba. Danas postoji mnogo raznih metoda kojima je moguće ukloniti dlake sa svih dijelova tijela. Danas vam želim napisati šta ja koristim da riješim svoj problem :D
Imam jako svijetao ten i jako tamne dlake, tamna mi je i kosa i ostale dlake :D Pored toga sto su jako tamne, one su i čvrste, jake i rastu brzo. Zato imam problema i sa dlakama na rukama. Prije nekih 4-5 godina počela sam depilirati ruke kremom za depilaciju. Kupila sam Afrodita kremu za depilaciju, ne sjećam se da li je bila sa ureom ili kamilicom, davno je to bilo :)
Nisam je probala odmah na malom dijelu kože, nisam imala strpljenja, ja sam odmah namazala cijele ruke i čekala. Sreća nije bilo nikakve iritacije i sve je prošlo kako treba. Od tad sam nastavila redovno kupovati Afrodita kremu za depilaciju, godinama je nisam mjenjala. Samo sam jednom, prošle godine, uzela Eveline kremu, ne sjećam se koja je tačno bila jer i oni imaju više vrsta, i nije mi djelovala dobro kao ova Afrodita, tako da sam se opet vratila Afroditi.


Afrodita krema za depilaciju namjenjena je osjetljivoj koži. Dostupna je u dvije varijante, sa kamilicom i sa ureom. Ja sam koristila obje i imaju isti učinak, nisam primjetila neku razliku, samo eto što je ona sa kamilicom za baš osjetljivu kožu dok ova sa ureom vlaži i osvježava kožu. Trenutno imam ovu sa ureom pa zato i pišem o njoj, inače ne gledam koju ću uzeti, dobre su obje :)


Na pakovanju piše da krema odstranjuje dlačice u 3 minute kod nekoga ko ima svijetle i tanke dlake, a za nas s jačim, tvrdoglavijim dlakama ipak treba nešto više minuta. 


Što se mirisa tiče, na ovoj piše da ima ugodan cvijetni miris, dok na onoj sa kamilicom piše da ima ugodan miris kamilice. Meni smrde. Ne smrde puno, ali ne mirišu ni ugodno, pogotov ne na cvijeće ili kamilicu :) Poslije depilacije operem ruke sa kremastim gelom za tuširanje i nestane miris kreme. Ako ih operem nekim gelom poput Baleinih čiji miris ne ostaje na koži onda se krema osjeti onako blago, ali meni to smeta pa zbog toga uvijek koristim kremasti gel za tuširanje da to lijepo operem i uklonim miris kreme, većinom za to koristim Dove gelove za tuširanje.


Kad koristim kremu prvo malo vodom pokvasim ruke, zatim je nanesem onako fino da se baš bijele cijele ruke i čekam i čekam :) Krema je gusta, bijele boje i lijepo se nanosi i razmazuje. Uz nju dobijete i malu "lopaticu" kojom možete nanositi, ali i skidati dlake. Ja kremu nanosim prstima, tako mi je lakše, ali je skidam sa ovom "lopaticom". Nakon 5 minuta malo kreme skinem "lopaticom" i ako je ostalo dlaka opet tu namažem i čekam. Kod mene su dlake malo deblje na zglobovima ruku pa uvijek tu provjeravam da li je dovoljno krema stojala, na ostatku ruku dosta brže djeluje. Koža poslije kreme ostaje nježna i mekana. Meni nije izazivala iritacije niti crvenilo. Poslije nje uvijek namažem ruke mlijekom za tijelo. Poslije depilacije uvijek pazim da izbjegavam parfeme i  proizvode sa puno alkohola da mi ne bi iritirali kožu. Što se tiče rasta dlaka na rukama, to ovisi o vašim dlakama, kakve su. Moje rastu baš brzo, debele su,jake i tamne tako da ljeti znam i svakih 7-10 dana koristiti ovu kremu. Ako imate svjetlije i slabije dlake vjerovatno ćete dosta duže biti mirne. Moja prijateljica koristi ovu kremu jednom mjesečno. Ova krema meni nije ni prorijedila dlake niti su gušće, iste su kao i kad nisam depilirala.


Afrodita depilacijska krema prikladna je za depilaciju kože na nogama, rukama, bikini zoni i ispod pazuha. Ne preporučuje se za ukanjanje dlačica za licu, prsima i genitalnom dijelu. 
Ja sam bila pametna i pokušala njome odstraniti nausnice (brčiće) i ne preporučujem vam da to radite sa ovom kremom. Bila sam sva crvena :D Lijepo ljudi izmislili slabije kremice za taj dio, ali eto uvijek ima nas "pametnih" koji sve moramo isprobati :D
Kad koristite novu kremu za depilaciju najbolje je da mali dio namažete prvo da vidite da li će izazvati neke alergijske reakcije, da ne bi kasnije bilo problema :)

Sastojci:


Ova krema sadrži 100 ml, i cijena je oko 5,50 KM, a često bude i na sniženju :) 

Da li vi koristite kreme za depilaciju? Na koji način vi uklanjate dosadne dlake?
Hvala na čitanju :) 

Broj komentara: 11

  1. Naizmenicno brijac i vosak-noge, a rukice ne diram :)
    A moracu da je probam :3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i bolje je da ne diras na rukama ako ih nema previse i meni je malo zao sto sam dirala pa sad stalno jos i tu obavezu imam ali sta je tu je :)

      Izbriši
  2. Probala sam i nije me oduševila nažalost kao ostali Afrodita proizvodi ali ne može sve svima da odgovara naravno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas mi je zao sto tebi nije odgovarala jer nam inace odgovaraju isti proizvodi... meni je bas odlicna :)

      Izbriši
  3. Super su ti fotkice! Ova kremica je već dugo moj dobar prijatelj, spasila me je posle udesa kad se nisam mogla latiti brijača, a kamo li voska. Vosak mi je na primjer idealan za nausnice, ali ovo je čudo super za noge, pa čaki za ruke! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga <3 Meni ona nije dovoljno jaka za noge, jer na nogama uvijek brijem dlake pa su jake za ovu kremicu :)

      Izbriši
  4. Ne koristim kreme, za sad se držim brijača što se tiče nogu, a na rukama su mi dlake slabašne i nevidljive i ne bi ih nikad dirala ali da su crne sigurno bih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas imas srece :) ako su tako slabasne ne diraj, ne treba ti jos jedna obaveza :D i ja se drzim brijaca, mada razmisljam i pocupati ih trakama ili secernom pastom... probala sam trakama samo na jednom dijelu noge i pokazalo se odlicno ali boli :D

      Izbriši
  5. I dalje koristim britvicu kao najbrzi i najlaksi nacin, imam srecu da imam jako svijetle dlake na nogama tako da se ni ne vide kad izrastu...pa eto...:D ali s kremama sam probala i nisam bila sretna, imala sam ovakvu reakciju kako si ti imala na podrucju iznad usana. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnoge djevojke imaju reakcije na kreme za depilaciju valjda su uno jake vasoj kozi... bas si sretnica kad su ti tako svijetle dlake, ja sa svojim mucim muke :D

      Izbriši
  6. Mislim znam da je stari post, ali imaš Afroditu kremu za depiliranje baš za lice.

    OdgovoriIzbriši