Eveline Argan+keratin hair mask 8in1


Već sam nekoliko puta spomenula da je moja kosa suha i oštra i da zbog toga moram redovno, pri svakom pranju koristiti masku za kosu.
Danas vam želim napisati nešto i o Eveline argan+keratin hair mask 8in1.

Eveline kaže: "Luksuzna regenerativna maska za kosu s arganovim uljem i tečnim keratinom za oštećenu kosu. Osnažuje strukturu dlake, hidrira i omekšava, hrani i jača, intenzivno regeneriše, cijeloj dužini daje sjaj, kosa postaje nježna i elastična, lako se češlja i oblikuje, štiti od uticaja vanjskih faktora. Trenutno djeluje."



U argan+keratin liniji za njegu kose postoji još i šampon, regenerator i ulje za kosu, ali o tome u nekom drugom postu, danas ću pisati samo o ovoj maski.


Ovu masku sam koristila prije nekoliko mjeseci, onda je zamjenila neka druga maska, ali sad sam joj se opet vratila jer je želim potrošiti pošto već dugo stoji.

Pakovanje je lijepo, elegantno i sadrži 500 ml. Za ovu količinu potrebno je izdvojiti oko 16-17 KM. Ja sam svoju uzela na snižeju, koliko se sjećam bila je oko 11,50 KM. Kada skinete poklopac maska je zaštićena folijom što je po meni veliki plus jer znate da sigurno niko nije stavljao prstiće i dirao masku. Iako je to proizvod za kosu, ja ne volim ništa kupiti ako vidim da je neko dirao.


Ima intenzivan miris koji se zadržava na kosi i poslije ispiranja vodom. Ne mogu vam opisati miris jer me ne podsjeća ni na šta :D ali miriše baš puno.

Maska je gusta, nježno žute boje, izgleda kao puding od vanilije :D Potrebno je ostaviti 10-15 minuta na kosi a zatim isprati. Ja je stavim od sredine kose prema vrhovima.


Nakon ove maske lakše raščešljavam kosu, mekana je i sjajna, na dodir je manje suha. Kosa bude manje "napuhana", imam jako gustu kosu pa kad ne stavim masku sve se napuše i glava mi izgleda još veća, a hvala Bogu pa i imam veliku glavu, pravu Bosansku :D

Bitno je spomnuti i da mi je kosa bila manje naelektrisana i nije se dodatno mastila od ove maske. Ne mogu reći da je maska ispunila svih 8 tački koje su oni naveli, ali većinu jeste i ja sam zadovoljna. Nisam ni očekivala da uradi nešto WOW jer po meni jako oštećenoj kosi pomažu samo makaze :)

Ne sadrži parabene i nije testirana na životinjama. Sastojci:


Da li ste vi koristile ovu masku i da li vam je odgovarala? :)
Hvala na čitanju :)


Broj komentara: 20

  1. Mene miris na žvake podsjeća, ne znam xD samo sam je pomirisala kod prijateljica, nisam je isprobala, iako je onaj baš nahvalila :) Mene privlači to "napuhavanje" jer mi je potrebno malo volumena, pa ću je na kraju vjerovatno i kupiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad sam je opet mirisala i ne znam, meni ne mirise na zvake hahah ne podsjeca me miris ni na sta :D Ona smiruje "napuhanost", ne daje volumen, bar ne mojoj kosi :D Ako budes kupovala potrazi je u Didacu mozda bude na snizenju, oni imaju cesce snizenja na Eveline proizvode nego CM :)

      Izbriši
  2. Nisam koristila, ali ubedila si me ovim postom da je kupim :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam probala nikad ovu masku, ali privlači me pakovanje :D
    Hvala Bogu, znam taj problem guste kose i velike glave :D :D vjerovatno ću je probati nakon što potrošim ovu što sad koristim :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Posto imas isti problem trebala bi ti odgovarati i smiri malo kosu :D ako isprobas javi utiske :)

      Izbriši
  4. Kako samo volim ovu masku! Kad se riješim zaliha vraćam se Eveline jer od svih koje sam probala s ovom sam najzadovoljnija :)
    To sniženje bi dobro došlo, nemam ništa protiv :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si i ti zadovoljna :D Ako imas Didaco blizu pogledaj kod njih, i ja sam je tu nasla na snizenju, mada je bila jednom i u CM-u snizena, ali ja vise volim Didaco kad su Eveline proizvodi u pitanju imaju veci izbor :) Dobar je i regenerator iz ove linije :D

      Izbriši
  5. Već sam gledala tu masku u dm-u i privlači me, ali nikako da je kupim. Trenutno imam 4 maske za kosu i jako sporo se troše, a isto kao i ti koristim je nakona svakog pranja, tako da ću pričekati dok barem još jednu ne potrošim. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj i ja sam ih puno nagomilala, ne smijem kupiti vise ni jednu dok ove ne potrosim, bas se sporo trose iako stavim bas dosta maske na kosu :)

      Izbriši
  6. Meni se kosa jako masti pri tjemenu..ne moze ni dva dana izdrzati a da je ne operem..a vrhovi suhi i od pegle osteceni..ma sve u svemu blagi uzas :D sta mislite da li bi mi odgovarala? Heeelp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sto se tice tjemena probaj promijeniti sampon, meni je odlican Afrodita od kamilice, onaj od litar sto izgleda kao puding :D od njega mi se kosa ne masti i nije suha toliko... kod ostecenih vrhova ne moze pomoci ni jedna maska, najbolje je da to osisas jer sta god da koristis to samo privremeno zagladi vrhove, izgledaju manje osteceni od ulja i seruma, ali ih nista ne moze oporaviti i uciniti zdravim, za to su potrebne makaze :D Ova maska ce pomoci da kosa bude manje suha, ali nece uciniti cudo sa vrhovima :D

      Izbriši
    2. Pa da, upravu si...u sustini sve je to bacanje novca dok ne osisam..ja to u podsvijesti znam i tjesim se da nesto drugo nece pomoci :) a sampon cu bas probati..jer nisam dosad..hvala puno na savjetima..lijep pozdrav

      Izbriši
    3. Osisaj se narast ce nova, a i malo promjene uvijek dobro dodje :D Nadam se da ce ti odgovarati sampon, javi utiske ako se odlucis probati ga :) pozdrav ^_^

      Izbriši
  7. Već je duže vrijeme planiram kupiti, ali imala sam regenerator i bio mi je ok :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imam i ja regenerator i on mi je dobar, inace ne volim bas regeneratore, ali ovim sam zadovoljna :)

      Izbriši
  8. Ovo moram da probam, inače sam luda za svim mackalicama za kosu, Eveline me do sada samo oduševljava tako da biće moja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i mene su do sad odusevili svi Eveline proizvodi koje sam koristila, stvarno su odlicni :) nadam se da ce ti odgovarati, dugo i traje, javi utiske :*

      Izbriši
  9. Jučer sam u DM-a kupila ovu masku sasvim slučajno. Do sada sam koristila od Marseille i zadovoljna sam, ali mi je malo dosadila pa eto promjene radi. Sad kad sam pročitala ovaj post jedva čekam da je isprobam. To kako si opisala svoju kosu, ista takva je i moja, nakon maske je bar mirišljava i mekana, ali baš ništa je ne može ukrotiti. Pozz :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj ja uvijek planiram kupiti Marseille kad vidim da su na snizenju i ne kupim, nisam jos odlucila koju bih, a i imam dosta maski pa cekam da potrosim to sto stoji :D Nadam se da ce ti ova maska odgovarati, da ce bar malo pomoci da ukrotis kosu heheh mene moja sve vise izludjuje :D

      Izbriši