Avon planet spa maske za lice


Maska za lice mi je jedan od omiljenih proizvoda, volim onaj osjećaj opuštanja kože i kako poslije koža ostane čista i svježa.
Danas vam želim predstaviti svoje omiljene tri Avon maske za lice.


Avon planet spa Amazion Treasures with Acai & Berries - ova maska, kao i ostale dvije, sadrži 75 ml. Gelasta je, providno ljubičasto-roze boje je, predivno miriše. Maska je gusta, ali se lako nanosi i razmazuje po licu. Sadrži Brazilske akai bobice koje služe za hidrataciju i vraćaju koži zdrav izgled i sjaj. Ja stavim malo deblji sloj ove maske na lice i ostavim je oko 15-20 minuta, onda je isperem mlakom vodom. Potrebno je par puta umiti se da bi sve spalo s lica jer je gusta. Na mom licu nema neki wow efekat, ali lijepo hidrira kožu, lice mi bude nježno i mekano i osjetim da je hidrirano. Nije mi izazvala nikakve iritacije, ne zateže kožu.
Sastojci:


Sljedeća na redu je Avon planet spa Luxuriously Refining with black caviar extract.


Luksuzna maska za lice sa ekstraktom crnog kavijara - peel off maska 75 ml. Ova maska je bezbojna sa sitnim zlatnim shimmerom što ovu masku čini lijepom i zabavnom. Potrebno je oko 10-15 minuta da se osuši na licu, i vrlo lako se skida, ne boli kada je povučete. Lagana je, ne zateže kožu, dovoljno je staviti tanki sloj maske. Mojoj koži odgovara, ne stvara iritacije niti crvenilo, fino očisti kožu, lice poslije korištenja bude nježno i mekano na dodir. Ima malo jači, intenzivniji miris, kao i ostali proizvodi iz ove linije. Meni se posebno sviđa shimmer pa kad je stavim na lice stalno se ogledam i uživam u tim sjajnim zlatnim česticama :D 


I posljednja je Avon planet spa Bali Botanica with Frangipani & Lemongrass maska za lice.
Ova maska ima osvježavajući miris koji ne mogu definisati. Tečnije je teksture nego prethodne dvije maske. Bijele je boje i brzo se suši. Kada se osuši bude potpuno bijela, kao kreč. Ako imate malu djecu pazite da ih ne uplašite kad stavite ovu masku :D Ova maska je do sad najbolje čistila moje lice, imam mitesere po nosu i baš osjetim kao neko škakiljanje tu gdje su oni i pomaže da se lakše uklone poslije ispiranja maske s lica. Lice poslije korištenja ove maske bude osvježeno i lijepo. Nije mi izazvala iritacije niti crvenilo. Mislim da ova maska više nije dostupna u katalogu, kad sam je ja uzela pisalo je da je posljednji put u brošuri, ali ako je vrate u prodaju preporučujem vam da je probate. 
Sastojci:


Masku za lice je dovoljno koristiti 2-3 puta sedmično, koliko god da vam odgovara i čini vaše lice lijepim ne valja ih koristiti svaki dan. Čak i kada su na prirodnoj bazi nije poželjno da tretirate lice svaki dan. Maska se uvijek nanosi na čistu i suhu kožu.



Avon planet spa maske za lice možete često naći na sniženjima, pa ako do sad niste, preporučujem vam da probate neku njihovu masku za lice jer ih ima dosta u ponudi i sigurno ćete naći neku koja odgovara vašoj koži.

Da li ste koristile ove maske za lice?
Hvala Vam na čitanju i lijep pozdrav :) 

Broj komentara: 16

  1. Ove konkretno nisam ali ljubičasta mi je prva na listi , mada probala bi ih ja sve naravno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se i da ces ih uskoro probati, planet spa maske su bas dobre i za lice i za kosu :)

      Izbriši
  2. Lepa i pregledna prezentacija :) Imam Bali Botanica masku, slazem se sa tvojim opisom ( i tacno je ovo za malu decu, a i za pojedine odrasle :)). Miris joj je neobican, egzotican, ne znam kako bih ga opisala..Koristim je jednom nedeljno i to je sasvim dovoljno u mom slucaju, a ovih dana narucicu jos neku Planet Spa masku :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja ne znam kako bih opisala miris ove maske, ali svidja mi se :) ja imam u planu uzeti onu sa mineralima mrtvog mora, cula sam puno pohvala za nju, pa cim bude na snizenju moja je :D i hvala Kristina :)

      Izbriši
  3. Nisam koristila Planet spa maske, moraću malo prolistati katalog i naći neku, mada me najviše privlači ova peel off :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ima više linija pa sigurno ces naci neku koja odgovara tvojoj kozi, i ja imam u planu uzeti jos neku bas sam zadovoljna planet spa proizvodima :)

      Izbriši
  4. Meni nazalost nijedna nije bila nesto posebno za moju kozu, ipak sam za jacu artiljeriju :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene je malo strah tih jacih maski, mislim da bi mi iritirale kozu pa uvijek biram ove lakse ugodnije jer nemam bubuljice pa mi i ne treba nesto posebno, mucim se samo sa miteserima :D

      Izbriši
  5. Isprobala sam samo zadnju, i meni je odgovarala :) moja omiljena je s mineralima mrtvog mora, po meni najbolja maska iz Avona :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eh tu planiram sljedecu kupiti, samo cekam snizenje, nadam se da ce i meni odgovarati ^_^

      Izbriši
  6. sve tri maske mi djeluju privlačno, ali najviše Avon planet spa Bali Botanica with Frangipani & Lemongrass kad ti je najbolje očistila mitesere :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije mi sama ocistila mitesere nego im je nesto radila sto je meni kasnije omogucilo da ih lakse uklonim onom spravicom za istiskanje gadosti i nekom crnom maskom sa ebaya :D

      Izbriši
  7. Volim Avonove maske za lice. Imam iz Spa linije masku sa glinom i odlična je

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja imam Queen Helene masku sa glinom, cekam da nju potrosim pa cu vjerovatno i ja uzeti tu planet spa, volim maske sa glinom, one dobro ociste kozu :)

      Izbriši
  8. moram priznati da baš i nisam ljubitelj maski za lice, ne zato što ih ne volim, nego jednostavno na njih zaboravim ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja ih najvise volim staviti na lice kad sam umorna, opuste me i osvjeze kozu :)

      Izbriši