Avon nutraeffects Radiance dnevna i noćna krema za lice


Prije tri sedmice dobila sam novitet iz Avona na testiranje. Riječ je o nutraeffects novim kremama za lice.

Nutraeffects kreme podijeljene su u linije prema tipu i potrebama kože:
- Hydration - za dehidriranu (suhu i normalnu) kožu lica
- Balance - za masnu i mješovitu kožu lica
- Radiance - za normalnu kožu lica
- Angless - za kožu lica 35+ godina
- Angless advanced - za kožu lica 45+ godina


Ja sam dobila liniju Radiance za normalnu - osjetljivu kožu. U paketiću su se nalazile dnevna i noćna krema za lice. 
Moja koža lica je normalna, nemam nekih većih problema sa kožom, osim crvenila na obrazima i tamnim podočnjacima.

Na početku želim napomenuti da su ove kreme hipoalergene, alergološki testirane, bez parabena i boja, prikladne za osjetljivu kožu.


Radiance kreme imaju hidratantnu formulu s Active seed kompleksom i sjemenke cvjeta rajske ptice. Formula ovih krema podiže razinu hidratacije kože i umanjuje vidljivost diskoloracije kože to jest umanjuje crvenilo tako da ten ostaje ujednačen.


Pakovanje ovih kremica je jako kvalitetno, staklena teglica koja izgleda luksuzno i sadrži 50 ml.
Ono što mi se posebno svidjelo kod pakovanja je zaštitna plastika ispod poklopca kreme koja je dodatno štiti. 


Ja sam obe kreme koristila zajedno, dnevnu sam nanosila na očišćeno lice ujutru, a noćnu na očišćeno lice navečer.

Dnevna krema sadrži SPF 20 što je jako bitno jer su nam došli sunčani dani, a kao što već znate, sunce je štetno za našu kožu. Gušće je teksture od noćne kreme, brzo se upija i nije masna. Iako je gusta, ne ostavlja kožu masnom nego je učini glađom i blistavom. Kada sam je prvi put nanijela na lice odmah sam primjetila da je crvenilo na mojim obrazima dosta slabije, gotovo neprimjetno i jako sam se iznenadila, a tek kasnije sam pročitala da ove kreme imaju moć umanjenja diskoloracije. Morala sam ih prvo isprobati pa sam tek onda pročitala upustvo i objašnjenje koje dođe u kutiji sa ovim kremama :) Dnevna krema ima fin, blaži miris koji se meni jako sviđa i nije mi intenzivan. Koristila sam je i kao podlogu za šminku i odlično se pokazala. Puder je izdržao kao i inače. Puder koji trenutno koristim (Bourjois Healthy Mix serum) ne sadrži SPF tako da mi je ova kremica dobro došla da zaštitim lice, a upije se baš brzo, za par minuta, tako da se za 3-4 minute mogu početi šminkati.
Sastojci ove kreme:


Noćna krema je rjeđa od dnevne kreme, što je mene iznenadilo, navikla sam da su noćne kreme gušće. Ova krema takođe sadrži parfem, ugodnog je mirisa, nije im baš isti miris, ali je sličan. Meni i ovaj nije posebno intenzivan, ne smeta mi, sviđa mi se kako miriše. Ova krema je masna, sporo se upija, nekad je osjetim na licu čak i ujutru kad se probudim. Meni se to sviđa jer znam da je cijelu noć hranila i hidratizirala moje lice. Ova krema takođe umanjuje pigmentaciju u stanicama kože pa mi je ujutru ten bio ujendačen, a koža mekana, nježna i nahranjena.
Sastojci za noćnu kremu:


Redovnim korištenjem dnevne i noćne kreme diskoloracija na mojim obrazima je gotovo neprimjetna. Nisam ih mazala zadnja dva dana i crvenilo se nije vratilo, ima ga samo malo na desnom obrazu gdje imam dvije male dosadne bubuljice. Sad, poslije malo više od tri sedmice svakodnevnog korištenja ovih krema, kad namažem lice prije šminkanja crvenilo potpuno nestane.

Iznad je noćna krema, a ispod dnevna krema.
Ove kreme nisu izazvale nikakve probleme na mojoj koži, nisu mi iritirale lice. Par puta se desilo da trljam oči kad namažem kremu na lice i tako me počnu peckati oči, ali to sam sama kriva, jer kad ne diram rukama oči sve bude super, ništa mi ne smeta.
Ja sam jako zadovoljna ovim kremama i mislim da je ovo jedan od najboljih proizvoda koje sam koristila iz Avona. Ove kreme bi trebale odgovarati svima sa normalnom kožom koja nije puno problematična jer za baš problematičnu kožu bolje je da koristite kreme sa prirodnim sastojcima da ne bi dodatno iritirali bubuljice i ostale probleme kože lica.

*PR proizvod*

Da li ste Vi probale nove Avon nutraeffects kreme za lice? Koja linija Vama odgovara?

Hvala na čitanju :)

Broj komentara: 10

  1. Nisam ih probala ali stalno nešto iz Avona naručujem,pa će vjerovatno i to na red doći :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaju linije za svaki tip koze tako da ces sigurno naci i neku koja odgovara tvojoj kozi lica... Nadam se da ces biti zadovoljna kao i ja, ako odlucis da ih kupis i isprobas... Mozes za pocetak naruciti tester pa vidjeti da li ti odgovara ta linija :)

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Drago mi je sto i tebi odgovaraju, stvarno su odlicne :)

      Izbriši
  3. Predivne fotke :). Mene jako zanimaju ove kreme da probam ali sada koristim svašta drugo pa će pričekati, taman budu možda i na nekom popustu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tijana :-* Trenutno su na popustu kod nas, pa su sigurno i ood vas... Mozes i testere naruciti pa vidjeti kako odgovara tvom licu :)

      Izbriši
  4. Moje su zelene i jako sam zadovoljna:D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izgleda da smo svi zadovoljni ovim kremicama :D Drago mi je sto i tebi odgovaraju ^_^

      Izbriši
  5. Hvala na recenziji! Ja sam dobila ovu dnevnu kremu ali nisam ju još isprobala.

    OdgovoriIzbriši