Bourjois Rogue Edition Velvet 07 Nude-ist



Bourjois je moj omiljeni drogerijski brend kada su u pitanju tečni puderi. Kada su se u njihovoj kolekciji pojavili mat ruževi oduševile su me sve nijanse, ali nisam kupila ni jedan zbog visoke cijene. Uvijek sam čekala sniženje, a kada dođe sniženje ja sam već novac potrošila na nešto drugo i tako u krug, nisam imala sreće :)

Prije tri sedmice sam ih opet primjetila na sniženju u CM-u i jedna divna osoba je odlučila da mi to pokloni za 8.mart :D Nijansu sam, naravno, birala sama. Gledala sam nijanse po netu i odluka je pala na nijansu 10 Don't pink of it!

Kada sam otišla u CM ponovo sam probala sve nijanse i nisam se mogla odlučiti između 07 Nude-ist i 10 Don't pink of it. I onda sam uzela Nude-ist jer je tamniji. Kad sam ga prvi put stavila na usne nisam bila zadovoljna nijansom i bilo mi je krivo sto nisam uzela drugi.
Nakon par nošenja zavoljela sam ovu nijansu i sad se uopšte ne kajem što sam baš nju izabrala (iako je Don't pink of it još uvijek na mojoj wish list).


Ruž dolazi u jednostavnoj, lijepoj bočici (7,7 ml) koja je napravljena od čvrste plastike. Aplikator je kraći, spužvast i meni je precizan, nemam problema prilikom nanošenja. Kremaste je teksture, klizi po usnama i ravnomjerno se nanosi. Jako je pigmentovan. Ruž ima neki čudan neugodan miris koji nestaje za nekoliko sekundi. Meni to ne smeta, bilo bi bolje da su malo poradili na mirisu jer većini djevojaka to smeta.


Moguće je nanijeti tanji sloj da bi boja bila nešto blaža. Ja stavim jedan tanji sloj sačekam malo da se osuši i onda stavim jos jedan tanki sloj, malo ispravim ako pogrijesim negdje i to je to. Nekad i malo utapkam prstom da bih skinula višak.

Boja je najrealnija na swatch-u na ovoj slici :

Lijevo dva sloja, desno jedan sloj

Potrebno je pet do deset minuta da se ruž potpuno matira, zavisi od količine koju ste nanijeli. Ne razlijeva se na krajevima usana, nije potrebna olovka za usne (bar meni) i što je najbitnije ne uvlači se u linije (bore) usana i ne isušuje usne. Dugotrajan je, preživi i jelo i piće, a kada se počne brisati stavlja stain na usnama, Lagani stain ostane čak i kada ruž skinete micelarnom.


Nijansu 07 Nude-ist ja bih opisala kao boju mesa(dva sloja) ili neku ciglastu nijansu(jedan sloj). U hladu je malo tamnija i više ide na boju mesa, dok je na suncu više ciglasta to jest ista kao i u bočici.

Kao i prije svakog mat ruža potrebno je uraditi piling usana i hidratizirati ih balzamom za usne. Tako će ruž puno lješe izgledati i neće isušivati usne.
Iako je cijena visoka, oko 23 KM, vrijedi stvarno jer je dugotrajan, satima možete biti mirne. Na sniženju bude oko 17-18 KM.

Da li ste koristile ruževe iz ove kolekcije? Koja je vaša omiljena nijansa? :)

Hvala na čitanju :*

Broj komentara: 12

  1. Iz prve nisam bila zadovoljna nijansom kad je nanesem na usne, ali sad mi već odgovara. Taj miris-smrad me je prvi put tjerao na povraćanje, ali isto tako sam se sad već navikla pa mi ne smeta u tolikoj mjeri kao na početku. I ja želim Don't pink of it i Grand Cru još :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni miris nije toliko intenzivan da me tjerao na povracanje, ne osjeti se nakon 20 sekundi :D joj i Grand Cru je lijep, ma sve su nijanse prelijepe :)

      Izbriši
    2. Ja sam inače osjetljiva na te stvari pa sam se baš iznenadila kad sam osjetila miris, ali sad mi je okej. Grand Cru je savršenstvo, ima dosta lijepih nijansi :)

      Izbriši
    3. i ja sam osjetljiva na te mirise, posebn moji sinusi :D ali eto oprostia sam ovom ruzu taj miris jer mi se svidja nijansa i sto je dugotrajan :) :*

      Izbriši
  2. Ova nijansa je divna, predivna.. Obožavam ju :-D Meni se sviđa i 04 i ove nove neke što su stigle.. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja je bas volim sad, trenutno mi je ovo omiljen ruz :) meni se svidjaju sve nijanse, bas su mi posebni, da su jeftiniji kupila bih sve :D

      Izbriši
  3. Boja na usnama izgleda bas drugacije od one u pakovanju ali mi se u svakom slucaju dopada. Probala sam nekoliko Bourjois proizvoda (uglavnom puderi) i svi su mi se dopali tako da mislim da cu se uskoro castiti ovim ruzem :)

    sparklygoddess.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boja na usnama je potpuno ista kao i boja u bocici, samo je u hladnu malkice tamnija bar na mojim usnama, nisam primjetila da mi je blogger malo promjenio nijansu kada se ucitao gif, slikat cu ponovo pa ubaciti slike, uglavnom swatch na ruci je realan :) ja sam njihovim puderima odusevljena, odgovaraju mojoj kozi lica i mojim potrebama :) mislim da neces pogrijesiti ako uzmes ovaj ruz :)

      Izbriši
  4. I ja sam veliki fan njihovih pudera! Nisam probala ovaj karmin, ali mi je boja predivna, volim te intezivnije "boje mesa", sa jednim slojom je divan. Cijena pudera im je uvijek ono , prosijek, ali su karmini skuplji, moraću i ja da se bacim na potragu kada budu snižinja, uvijek je dobro došao neki long lasting karmin.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja i puder kupim na snizenju, ustvari ja sve kupujem na snizenju hahah i preparativu i dekorativu, pratim redovno snizenja, gledam kataloge :D Ovi ruzevi su stvarno odlicni, bas dugo izdrze na usnama, a boje su prekrasne, meni se sve nijanse svidjaju :)

      Izbriši
  5. Predivna nijansa! Inače obožavam Bourjois stvarčice, imam ih dosta i nikad mi nije žao potrošiti novce na njih jer sam jako zadovoljna kvalitetom. Ali ove nisam probala jer mi matirani ne stoje. Imam tanke usnice i onda to ne izgleda lijepo..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prelijepe su im sve nijanse ovih ruzeva :) Ne znam jesi li vidjela da ima nova ona linija rogue edition aqua laque mozda ce ti oni odgovarati, mada jos uvijek nisu stigli kod nas, ali se mogu naruciti na feelunique :)

      Izbriši