Balea losioni za ruke

Ruke, odnosno šake, su jedna od prvih stvari koje primjetim na drugim ljudima. Koliko volim njegovati svoje ruke, toliko volim i vidjeti njegovane ruke kod drugih. Zbog toga vam danas pišem o Baleinim losionima za ruke.


Ovi Baleini losioni za ruke su većinom Limited edition. Ja trenutno imam San Francisco, Dark Glamour i Malina+limunova trava.
Na poÄŤetku Ĺľelim napomenuti da ovo nisu baš hidratantni proizvodi. Više puta sam proÄŤitala da su djevojke razoÄŤarane jer ne hidriraju dobro i ne rade ono što je napisano na pakovanju. Ja sam imala još neke vrste ovih losiona i ni na jednom nisam proÄŤitala da je hidratantni losion, nego samo losion. Mislim da od losiona ne moĹľete oÄŤekivati posebno dobru hidrataciju i njegu, i kad su u pitanju losioni za ruke, a i losioni za tijelo. Ipak postoji razlika izmeÄ‘u losiona, kreme, mlijeka, butera-putera-maslaca-kakogod :D 


U svakoj limited edition bude neki drugaÄŤiji poseban miris, a pakovanje je kao i kod svih Balea proizvoda lijepo, slatko, primamljivo. Dolaze u plastiÄŤnom pakovanju od 300 ml za koje je potrebno izdvojiti 3-4 KM. Miris nije baš intenzivan, onako malo je jaÄŤi, ali ne previše da bi vam smetalo i da vas zaboli glava od toga :) Tekstura je rijetka, kao i kod većine losiona. Meni se posebno sviÄ‘a što imaju pumpicu, pa onako usput kad vidim losion samo pritisnem i namaĹľem ruke :) 

Koristim ih svaki dan i stoje mi pored kreveta i u kupatilu. 
Već sam par puta pomenula da je moja koža tijela normalna ka suhoj, a to se posebno odnosi na ruke i stopala. Ne mogu zaspati dok ne namažem ruke nekom kremicom, zato mi ovi losioni baš odgovaraju. Brzo se upijaju, lagani su, nisu masni, ne ostavljaju ljepljivi osjećaj na koži i koža ostane nježna i mekana. Kada mi treba jača hidratacija i kada želim nahraniti kožu ruku uzmem neku kremicu, omiljena mi je Balea krema za ruke sa ureom.

Želim još napomenuti da ne volim kreme koje u sebi sadrže puno glicerina koji ne odgovara mojoj koži. Kod ovih losiona glicerin je na drugom mjestu, ali nisam primjetila da mi smeta, nemam onaj ružni osjećaj na koži kao što je slučaj sa drugim glicerinskim kremama.

Mislim da su ovo odlični proizvodi, posebno zbog pakovanja odnosno pumpice jer ćete puno češće mazati ruke nego što to činite inače, a i brzo se upijaju tako da poslije mazanja odmah možete nastaviti s onim što ste radili, nećete nigdje ostaviti masne tragove :)
Mirise ova tri losiona neću opisivati jer je trenutno dostupan da se kupi samo ovaj od maline. Ali zato su dostupni neki novi koji vjerujem fino mirišu.


Sastojci: Aqua, Glycerin, Isopropyl Palmitate, Butyrosepermum Papkii Butter, Ethylhexyl Stearate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Se, Phenoxyethanol, Panthenol, Hidrogenated Olive Oill, Urea, Gliyeryl Stearate Citrate, Acrylates/C10-30 Akyl Acrylate Crosspolymer, Tocopheryl Acetate, Ethylihexylglycerin, Copernicia Cerifara Cera, Citrus Aurantium Dulcis Oil, Parfum, Sodium Hidroxide, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Citronellol, Butylphenyl Methylpropanal.

Da li vi koristite Balea Losione za ruke? Da li ste zadovoljne njima? :) 

34 komentara

  1. Ima takav losion sa šea buterom i retko ga koristim jer mi se miris uopšte ne dopada. Pakovanje mi je super i cena je bila smešna, ali miris... :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam taj mirisala, vidjela sam da ima ali nisam smjela uzeti jer vec sam imala ova 4 losiona kuci :) probaj neki drugi, ima ih sto bas predivno mirisu :)

      Izbriši
    2. Hoću sigurno, samo ne znam kako ću ovaj potrošiti. :)

      Izbriši
    3. mazi stopala njime hahaha ja tako nekad mazem stopala ovim losionima kada mi je mrsko ustat iz kreveta da uzmem kremicu :D

      Izbriši
  2. Ljubicasti je meni dobar... najvise mi se boja svidja... hahahahaha pakovanje me privuklo! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ćao draga! Nominovala sam te za Liebster award, ovde možeš da pročitaš o čemu se radi:
    http://beautiholickv.blogspot.com/2015/03/liebster-award-get-to-know-me-better.html
    :**

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vec sam pisala taj tag, ali pogledat cu i odgovoriti ti na tvom postu :)

      Izbriši
  4. Ovaj sa malinom mi deluje super..☺Steta sto su svi LE..:(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prije nekoliko dana ovaj sa malinom je jos uvijek bio dostupan ovdje kod nas u DM-u, svi oni lijepo mirisu, meni se bas svidja sto su LE pa imam izgovor da ih malo gomilam :D

      Izbriši
  5. Odlični su mi Baleini losioni za ruke! :) Ambalaža je jako praktična, volim proizvode na pumpicu, a i velik je plus što su stvarno brzo upijajuće, lagane teksture, a opet dovoljno hranjivi :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja volim proizvode na pumpicu posebno kad sam lijena :) Meni je najbitnije sto se brzo upijaju, ne volim cekati da se krema upije :)

      Izbriši
  6. ja do sada nisam primjetila ove proizvode, ali obzirom da nemam problema sa kozom na rukama mislim da bi meni ovo super odgovaralo, tako da cu sigurno kupiti jedan.. uz to i pakovanje je odlicno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pakovanje je preslatno, a miris bas odlican, vjerovatno ces naci neki da ti se svidja :) Ja ih koristim vec 2-3 godine i bas sam zadovoljna :)

      Izbriši
  7. Hodam po DM-u svaki dan i nisam nikad vidjela ove proizvode.. Sad ću ih maksuz potražiti, baš mi se dopadaju :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stoje tamo gdje su i kremice za ruke pa eto obrati paznju :D Nadam se da ce se i tebi neki svidjeti :)

      Izbriši
  8. Imala sam ovaj ljubicasti i bas lepo mirise, a imala sam i jos neke mirise ali sam sve prosledila svojima posto se njima bas svidjaju. Meni ipak treba neki jaci preparat za ruke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oni su bas onako usput njega :) i ja koristim druge kremice za bolju njegu i hidrataciju :)

      Izbriši
  9. Imala sam ih nekoliko, u zavisnosti od kolekcija koje mi se svidjaju i svi su mi bili dobri jer od njih i ne ocekujem da cuda cine :) Trenutno imam onaj od shea putera i arganovog ulja i ok je mi je... Imam naviku cesto mazati ruke, a i ova pumpica olaksava upotrebu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja cesto mazem ruke i ova pumpica je bas olaksavajuca, zato ih i ja volim. Nisam koristila taj od shea putera i arganovog ulja, cekam da potrosim ove :D

      Izbriši
  10. I ja takodje ne mogu zaspati a da ne namazem kremu za ruke.Pisala sam o tome na svom blogu.
    Trebam jos probati ove losione.<3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj ako voli ovako laganiju njegu, predivno mirisu :)

      Izbriši
  11. Volim sve baleine proizvode, probala sam par ovih losiona ali ovaj od maline i limunove trave me mami. :D Ako ga pronađem kupit ću ga, ako ne onda neki drugi. Volim mazalice za ruke i ja isto svaku noć mažem to mi je navika oduvijek. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam prvi put kupila od maline, prije 2-3 godine ja mislim, i toliko je lijepo mirisao da sam ga stedila haha jer je naravno bio LE, i onda je izasao ovaj malina+limunova trava i potpuno isto mirisu, pa sam onaj odmah potrosila, bas je bio u empties :D I meni je navika cesto mazati ruke, posebno kad sam van kuce, bez kreme za ruke ne idem nigdje :)

      Izbriši
  12. joj baš slatki proizvodi,,, obožavam tu fora Baleinu šarenu ambalažu, koja uvijek mami na kupnju novu <3
    fora što su lagani i ne ljepljivi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja volim njihove ambalaze, sve je preslatko, divno i sareno :D odlicni su za laganiju njegu :)

      Izbriši
  13. ne volim velika pakovanja tako da sam jedan njihov bacila a nisam ni pola potrošila a samo je stajao skoro 3 godine kao stalak za gumice :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah bar je necemu posluzio :D meni se bas svidjeo sto je veliko pakovanje, cesto mazem ruke pa mi je isplatnije ovako :) a i navece mi dobro posluzi za stopala ako mi je mrsko ustati po kremicu ili mlijeko za tijelo, bas sam zadovoljna njima :D

      Izbriši
  14. Uvijek si kupim jednu ovu za kućnu uporabu, stavim ju na stolić kraj sebe i svako malo namazem ruke :D meni su odlicne, imala sam onu prije s maslinama i arganovim uljem, jako hranjiva krema i bolja od nekih puno skupljih :) mislim da se bas isplate i super su ti limitirani mirisi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam htjela kupiti tu sa maslinama, ali sam vec imala 4 kuci pa sam sama sebi rekla dosta je Jelena :D Ma mirisi su predivni, i slazem se da se isplate, ja cu ih nastaviti koristiti :)

      Izbriši
  15. Hello Flawless by Martina8. oĹľujka 2015. u 23:07

    Pozz nominirala sam te za Liebster blog award :)

    OdgovoriIzbriši
  16. ambalaža mi je super, i ja sam pala na nju i kupila si jedan losion... kako imam suhe ruke to čudo mi nije radilo apsolutno ništa, ali sam u njega umiješala i par vrsta ulja koje volim, sve skupa promućkala i na taj način uspjela potrošiti famozni losion ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro si se sjetila tih ulja, trebam i ja to probati :) Losion bas nije namjenjen suhoj koĹľi, jer ije dovoljno hidratantan za to... ali za nas sa normalnom koĹľom je odlican, mada i ja koristim i kreme za ruke zbog hidratacije.

      Izbriši