Avon planet spa Luxuriously Refining with black caviar extract Facial Moisturiser


Moja koža lica nije zahtjevna, normalna je, fino podnosi većinu sastojaka koji nisu zdravi za našu kožu. Godinama koristim Niveinu kremu za lice, pretežno onu Soft i zadovoljna sam, ali često je malo zamjenim i nekom novom kremicom samo da malo promjenim jer smatram da je to dobro i da godi mojoj koži, pa se opet vratim Nivei. Prije par mjeseci u Avonu su na velikom sniženju bili proizvodi iz Planet spa kolekcije sa ekstraktom crnog kavijara. Kako sam već bila prezadovoljna njihovom maskom za kosu odlučila sam probati i kremu za lice. Noćnu kremu za lice.

Ova krema namjenjena je podmlađivanju i regeneraciji kože.
Krema dolazi u finom pakovanju od tvrde platike u količini od 75 ml. Ima jak, intenzivan miris koji neće svima odgovarati. Tekstura ove kreme je gelasta, meni baš liči kao na neki gel za lice, a ne kremu.


Lagana je, bijele boje sa sitnim ljubičastim česticama. Potrebna je bas mala količina za čitavo lice. Zbog te gelaste teksture vrlo lako se razmazuje.


Kada je stavite na lice jako je sjajna i izgleda masna.. Imate osjećaj da se nikad neće upiti :D


Ali potrebno je samo 2-3 minute da se krema upije, više je ne osjećate na koži, ostane samo sjajna koža i onda to izgleda ovako:


Poslije desetak minuta ta sjaj nestane, i koža ostane mekana, sa prirodnim zdravim sjajem, nježna.


Ja sam ovom kremom jako zadovoljna. Koristila sam je svako veče, a često i po danu kad se ne šminkam. Prvo što me oduševilo kod ove kreme je to što su mi tamni podočnjaci bili slabije izraženi dok sam je koristila, bili su svjetliji i manje primjetni. Par puta sam radila piling ili stavljala masku prije ove kremice. Kada sam je nanosila poslije toga na nekim dijelovima lica sam osjećala toplinu i to mi nije bilo jasno :D inače me neke kremice znaju malo kao peckati ako sam prije nanošenja radila piling ili stavljala masku, ali ona nije peckala nego sam samo osjećala toplinu. To se smiri za minuticu, nisam imala problema, nije mi izazivala crvenilo na obrazima niti bilo kakve iritacije i bubuljice.

Nije posebno hidratantna tako da je ne bih preporučila osobama sa suhom kožom lica. Mislim da bi najviše odgovarala osobama sa normalnom i čistom kožom.

Sastojci:


Da li ste koristile ovu kremu? Koja je vaša omiljena krema za lice?

Hvala na čitanju :)

Broj komentara: 10

  1. Nisam ju nikada koristila. Trenutno koristim Avon kremu i super mi je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako imas normalnu kožu i zelis probati neku gelastu kremicu onda ti preporucujem ovu, fina je :)

      Izbriši
  2. Već smo komentarisale koliko Planet spa ima finih proizvoda, ali verovala ili ne ja pojma nisam imala da oni imaju kremice za lice! Luda žena! Šteta što nije za suvu kožu, rado bih je probala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eto sad znas heheh imaju sve :) to je samo moje misljenje da nije za suhu kozu :D mozes je probati ali nije mi bas hidratanta, jos je nocna... mislim da ne bi bila nista posebno vama sa suhom kozom, ne bi vam dovoljno hidrirala :)

      Izbriši
  3. Mislim da mi ne bi odgovarala jer mi je koža mješovita,i to- suha i masna :/ ali to što si napisala za podočnjake kad sam vidjela rekoh kupujem,ali ništa od tog,ne paše mi koži.. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kremica je namjenjena svim tipovima koze, ali smatram da nije dovoljno hidratantna za bas suhu kozu, mozda bi ti ipak odgovarala ako ti je mjesovita koza i ako nema bas bas suhe dijelove :) i mene je iznenadilo kako su mi podocnjaci bili malo svjetliji nego inace :)

      Izbriši
  4. Imala sam ovu kremu i bila mi je ok, nista spektakularno, ali lagana i hidratantna. Svidjao mi se efekt koji daje kozi, taj neki lagani "sjaj" i odmoreni izgled!
    Pusa iz Italije,
    Sonia Verardo
    http://www.trenchcollection.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas to - nista spektakularno, ali je fina i lagana :) Pusa iz Bosne :)

      Izbriši
  5. Nisam je isprobala, kada sam videla pakovanje pomislila sam da je opet neka maskica za kosu. :)
    Mislim da mi ne bi odgovarala, a pogotovo ako kažeš da ima malo jači miris...to kod krema za lice baš i ne volim toliko.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nijeeee maska za kosu hahah malo da odmorim od maski, da ne utusim ljude :D Ima isti miris kao i maska za kosu iz ove linije, bas je jak, ali meni je svidja :) :*

      Izbriši