Balea Micelarna vodica za suhu kožu lica


Micelarnu koristim već dugo i omiljeni mi je proizvod za uklanjanje šminke. Prva micelarna koju sam koristila bila je Garnier. Budući da mi se jako svidjela i potpuno mi odgovaraa nisam je mjenjala, uvijek sam kupovala samo nju. Kada se pojavila Balea micelarna otopina bila sam znatiželjna, ali opet nisam bila sigurna u kupovinu. Prije nekoliko mjeseci ostala sam bez imalo Garnier micelarne i otišla sam u DM po novu, ali nije je bilo na stanju pa sam morala izabrati neku drugu, a odluka je pala na Baleu.
Dostupne su dvije verzije ove micelarne: za suhu kožu i za mješovitu osjetljivu kožu.
Izabrala sam ovu za suhu kožu jer je tad još uvijek bilo hladno i iako mi je koža normalna, smatrala sam da će mi više odgovarati ova nego ona za mješovitu.
Pakovanje nije ništa posebno, obična bocica sa prozirnom tekucinom. Sadrži 400 ml, Cijene se ne mogu sjetiti, mislim da je oko 6-7 KM.
Odmah u početku želim napisati da ovom micelarnom nisam zadovoljna!


Na pakovanju piše da čisti, njeguje i štiti kožu od isušivanja, a nije potrebno naknadno ispirati vodom, te da sadrži glicerin i vodicu cvijeta narandže. Bez mirisa i alkohola. Dermatološki i oftamološki ispitano.

Ja uvijek poslije micelarne lice umijem i gelom i dobro isperem i toplom i hladnom vodom. A ako slučajno to ne radite, poslije ove micelarne ćete morati jer koža ostaje ljepljiva.
Moja greška je što nisam pazila na ovo da sadrži glicerin jer moja koža je jako zahvalna, ali ne odgovara joj glicerin i trudim se izbjegavati ga i u kremama za lice, ruke, tijelo, noge. 
Što se mirisa i alkohola tiče, meni se miris osjeti i to baš po blagom alkoholu iako ga nema u sastavu. Nije jak miris, ali osjeti se, onako je medicinski.
Kad vidim da je nešto oftamološki testirano očekujem da ne pecka oči, ali ova micelarna je moje oči užasno peckala iako nemam osjetljive oči. Ukoliko imate osjetljive oči, ja vam ovo ni slučajno ne bih preporučila!
Što se tiče skidanja šminke tu je ok, bolja mi je Garnier, ali ni ova nije loša, normalno skida, možda mi treba blaznica više nego sa Garnier. Ali to mi jedino nije smetalo. I Garnier mi je lakše i brže skidala maskaru. Ovu sam probala par puta na očima uprkos peckanju, ali Garnier je bolja, posebno ako se stavi 2-3 sloja maskare.

Nije mi izazivala iritacije na licu poput crvenila ili bubuljica. Nije mi isušivala kožu.


Ne sviđa mi se što je pjenušava, kada se protrese stvori se prava pjena što možete vidjeti i na fotografiji, a isto to se desi i ako se malo više micelarne stavi na blaznicu pa na lice. Pjena u boci ostaje i po par sati dok se ne smiri. Kad očistim šminku sa lica, uvijek opet uzmem čistu blaznicu, natopim je micelarnom i ponovo pređem po cijelom licu i vratu i od ove micelarne sva ta pjena ostane na licu. Ne mogu reci da izgleda kao da sam nanijela gel za umivanje, ali razumit cete me valjda na šta mislim :D I zato lice bude baš dosta ljepljivo i moram se umiti! 

Ja sam je koristila mjesecima u kombinaciji sa Garnier, malo je koristim, malo zaboravim, ali budući da mi nije izazivala iritacije na licu odlučila sam je potošiti sa skidanje šminke sa ostatkva lica, dok sa Garnier skinem šminku sa očiju. Ali definitivno neću ponovo kupiti ovu Baleinu micelarnu.


Da li ste vi koristile Balea micelarnu?
Kakvo je vaše iskustvo, da li vam odgovara ili ipak niste zadovoljne kao ja?

Hvala na čitanju <3

Broj komentara: 6

  1. Imam tu micelarnu ali za osjetljivu kožu.
    Meni je dobra. Ali se slažem u vezi pjene i ljepljivosti na licu.
    Šminku s očiju skidam i inače sa Avon odstranjivacem make upa sa očiju kao i Afroditinim uljnim odstranjivacem(make upa sa očiju). Tako da je za lice sasvim ok.
    Sljedeću micelarnu ću kupiti onu novu od Garniera.
    Kada potrosim jednu marku kupim drugu i tako stalno.
    Kupujem po preporukama i recenzijama blogerica. ��

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i meni za lice nije losa, ali sam navikla sve skidati odjednom i jednim proizvodom, a s ovom micelarnom to ne mogu :) I ja sam sad uzela novu, ali i ta Garnier mi je u planu, do sad sam cula samo pozitivne stvari u vezi nje :D

      Izbriši
  2. Nisam je koristila, a i ne planiram...Garnierova mi je odlicna, ali sam neki dan kupila Byphasse jer je u cmu akcija, pola litra 5 KM :D Jos je nosam isprobala, ali se nadam da ce biti dobra :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam nju kupila juce u cm-u hahaha nisam jos probala, ali nadam se da ce biti dobra, privlace me njihovi proizvodi, ali za sad imam samo micelarnu :D

      Izbriši
  3. Nisam je probala,i iskreno sad ni ne planiram...Odličan post,odlične sličice,blog ti je divan...
    Pogledaj i ti moj i uclani se ako ti se dopadne..
    beautyqueen000.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši